تبسم هاشمی در گفتوگو با ایرانتئاتر عنوان کرد
کتایون در ماندن و رفتن تردید دارد

ایرانتئاتر: تبسم هاشمی در نمایش سینگل شات در نقش کتایون یک زن جوان تحصیل کرده و فرهنگی، بازی موثر و درستی از خودش ارائه می کند. هاشمی در سال های اخیر در طیف های مختلفی از نقش ها در کارهای درام و کمدی بازی داشته است و برای مخاطبان عام به واسطه بازیش در سریال لیسانسه ها تبدیل به نام آشنایی شده است.
تبسم هاشمی علیرغم پر کاریش در عرصه تصویر همچنان ارتباط پیوستهای با بازی در تئاتر دارد و سالی یکی دو نمایش بازی می کند. خانه آقای کرمی، چهار فصل، موش تو پیت حلبی، آسمان من، دلتنگی های عاشقانه، مرثیه بلند باران و صدراعظم از جمله کارهای ماندگار بازیگری هاشمی در تئاتر محسوب می شوند. هاشمی در تلویزیون هم با هنرمندانی نظیر سروش صحت، حسن فتحی و محمد رضا آهنج در کنار بازیگران با تجربه ای نظیر آتیلا پسیانی، هومن برق نورد و حسین محجوب به بازی پرداخته است. نمایش سینگل شات به نویسندگی و کارگردانی بابک توسلی در تماشاخانه پالیز روی صحنه رفته است و امید زندگانی، سوسن پرور، ابراهیم شفیعی، مریم رحیمی، شهرام نجاتی، آتوسا راستی، الناز تاریخی دیگر بازیگران نمایش سینگل شات هستند. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: تنهایی همیشه سخت است، مهاجر که باشی سختتر هم میشود، تنهایی آزارت میدهد، اما عشق می تواند مرهم باشد. نیاز به عشق، ترس از عشق، فرار از عشق... اجراهای عموم این نمایش از 15 فروردین 97 آغاز و تا اواسط اردیبهشت ماه در تماشاخانه پالیز ادامه دارد .سید علی موسویان (بازنویس)، مریم رحیمی(انتخاب بازیگر و مدیر اجرایی)، سمیه فراهانی(طراح گریم)، کاوه کاظمزاده(دستیار کارگردان) و آوا فیاض(مشاور رسانهای) دیگر عوامل این نمایش هستند. با تبسم هاشمی در باره بازیش در این نمایش گفت وگویی انجام داده ایم.
در سال های اخیر در تئاتر و تلویزیون در سریالها و نمایشهای رئالیستی با تم طنز نظیر موش تو پیت حلبی، لیسانسه ها و چهار فصل و همین سینگل شات بازی های موثری داشته اید . آیا به ایفای این نوع نقش ها علاقه خاصی دارید؟
نویسنده نمایش چهار فصل نویسنده نام آشنای معاصر انگلیسی زیان وسکر است و این نمایش تمی عاشقانه در باره رابطه عاشقانه یک زن و مرد داشت و در واقع در چهار فصل زندگی این زن و مرد که شامل غم ها، شادیها، اختلافها و چالش هایشان روایت می شود؛ نمایش ساختار رئالی داشت و نقش بئاتریس هم نقش جذاب ومهمی بود. زنی خانه دار که به امورات منزل رسیدگی می کند و شخصیت خاکستری دارد و بسته به شرایطی که در آن قرار می گیرد واکنش نشان می داد. درنمایش خانه آقای کرمی نقش عشرت، مادری عامی و زرنگ و مهربان را بازی کردم که مدیراصلی خانه است و کلیه امورات خانه را مدیریت می کند و حاضراست برای خانوادهاش هر کاری را انجام بدهد. بنابراین در تئاتر نقش جدی که متمایل به طنز بود زیاد بازی کرده بودم و برای من مهم بود که در تلویزیون تجربه موفقی با کارگردانی در حوزه طنز داشته باشم که این عرصه را درست بشناسد و با بازی در دو پارت لیسانسه ها این اتفاق رخ داد. اغلب دوستان کارگردان طنز را با هجو و هزل اشتباه می گیرند؛ اما سروش صحت هم در زمینه نویسندگی طنز موفق بوده و هم سریالهای طنز خوب و درجه یکی ساخته است و می داند چگونه بازیگرش را هدایت کند. از بازی در این سریال خیلی راضیم.
در نمایش سینگل شات به خوبی دغدغه های یک زن جوان طبقه متوسط شهری را ایفا می کنید؟
بله، نمایش داستان خوبی دارد و کتایون زن جوان دانشجویی است که تلاش می کند به اوضاع زندگیش اشراف داشته باشد. او بچه طلاق بوده و نسبت به ازدواج نگاه بدی دارد و به مردان هم به دیده شک و تردید نگاه می کند.
برای کتایون هم قضیه عشق و علاقه با توجه به نگاه بدبیانهاش به مردان به وجود می آید؟
بله، با مردی آشنا می شود که به زعم او جنسش با سایر مردان متفاوت است و اهل هنر و کتاب و کتابخوانی است و در این راه عشق و علاقه اتفاقات غیر پیش بینی شدهای رخ می دهد.
در این مرحله است که تصمیم گرفتن برای کتایون سخت و دشوار می شود؟
بله، او میان ماندن و یا رفتن تردید و دو دلی دارد.
یکی از نکاتی که کتایون را برای مخاطب جذاب می کند، جنس نگاه و حرف زدن هایش است؟
دلیل عمده چنین ویژگیای تحصیل کرده بودنش است و در ضمن زنی اجتماعی است و سالها است که در جامعه برای تحصیل و کار حضور موثری داشته است.
یکی از ویژگی های نمایش سینگل شات حضور بازیگرانی است که جنس بازی طنز را خوب می شناسند؟
بله، ابراهیم شفیعی، سوسن پرور، اسماعیل رفیعی، امید زندگانی، شهرام نجاتی و مریم رحیمی در این نمایش بازی دارند که همگی سابقه خوبی در بازی طنز و کمدی دارند و بین من و امید زندگانی که بازیگر نقش روبه رویم است همکاری خوب و درستی شکل گرفت.
آیا از استقبال مخاطبان رضایت دارید؟
در روزهای تعطیل مخاطبان استقبال بیشتری از نمایش دارند و انتظار داریم به واسطه فضا و جنس کار تعداد زیادتری از مخاطبان به دیدن نمایش بیایند.
گفتوگو از احمد محمد اسماعیلی