ساعاتی قبل در بیمارستان شریعتی
هوشنگ آزادیور پس از نیمقرن کوششهای شاعرانگی درگذشت

نیمقرن کوششهای شاعرانگی یک هنرمند 2

هوشنگ آزادیور درگذشت 2
هوشنگ آزادیور سینماگر، مستندساز، مترجم، نظریهپرداز تئاتر و شاعر ساعتی پیش به دلیل مشکلات قلبی و ریوی درگذشت.
به گزارش ایران تئاتر این هنرمند پیش از این سابقه مشکلات قلبی و ریوی داشت و یک سکته ناقص هم کرده بود. او در چند روز اخیر در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری بود و عصر امروز 9 اردیبهشت ماه به دلیل تشدید مشکلات قلبی و ریوی دار فانی را وداع گفت.
هوشنگ آزادیور فارغ التحصیل مدرسه عالی سینما و بازنشسته صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بود. از او کتاب ها و ترجمه های معتبری در ضمینه تاریخ تئاتر جهان به چاپ رسیده است. معروفترین اثر مستند او نیز "گل قالی" نام دارد.
هوشنگ آزادیور متولد 1321 در شهر تهران بود. او در دهه ۴۰ به استخدام تلویزیون ملی ایران درآمد و از دانشکده صداو سیما مدرک کارشناسی در رشته کارگردانی را دریافت کرد. چند سالی به تهیه و کارگردانی فیلم مستند پرداخت و سپس و چند سالی هم در تئاتر فعالیت کرد. او در مستند سازی به فیلم های مردم شناسانه و آموزشی گرایش داشت و عمده فیلمهای خود را در این زمینه ساخت. از سال 1361 در جوار مستندسازی به ترجمه متون تئاتری و سینمایی پرداخت و چندین جلد کتاب ترجمه و کتابی درباره هنر سنتی ایران تألیف کرد. او همواره در کنار ساختن فیلم و ترجمه کتب ، مقالاتی را در زمینه سینما و تئاتر در مجلات هنری منتشر کرده است.
آزادیور هنرمندی جامعالاطراف در حوزههای گوناگون از شعر و ادبیات گرفته تا سینما و تئاتر بود که در اغلب جریانهای مهم ادبی و هنری معاصرش، حضوری موثر و فعال داشته است.
در سیویکمین جشنواره بینالمللی کتاب تهران، ترجمه او از نمایشنامه «شب جنایکاران» خوزه تریانا، که پس از چهار دهه تجدید چاپ شده، در غرفه انتشارات روزنه توزیع خواهد شد. مراسم تششیع هوشنگ آزادیور متعاقبا اعلام خواهد شد.
ایران تئاتر بهمن ماه گذشته یادداشتی را با عنوان نیم قرن کوشش های شاعرانگی درباره این هنرمند منتشر کرده بود.