در حال بارگذاری ...
...

بهار رضی زاده گفت‌وگو با ایران‌تئاتر عنوان کرد

درکارگردانی نگاهم پخته تر شده است

ایران‌تئاتر: نمایش پرتی نوشته رسول کاهانی و به کارگردانی بهار رضی‌زاده در فضایی زنانه به چالش های موجود بین چند دختر جوان دانشجو می پردازد.

 بهاررضی زاده کارگردان- بازیگر جوان و مستعد تئاتری در سال های اخیر حضور مهم و مستمری در تئاتر داشته است و سال قبل در یک نقش مردانه در نمایش فرق  ا وسط کاهانی بازی متفاوتی از خودش ارائه کرد و دو سال قبل هم نمایش درها و دیوارها نوشته سیاوش پاکراه را در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان به روی صحنه برد.بهار رضی زاده در بیست‌ویکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی با نمایش پرتی حضور دارد. «پرتی» 18 اردیبهشت ساعت 17 و 19 در تالار قشقایی مجموعه تئاترشهر به صحنه می‌رود و در آن بهار رضى‌زاده، یاسمن قلى‌پور، شوکا کریمى، کتایون لطیف و ماهنى مهرپور به ایفای نقش می‌پردازند.در خلاصه نمایش آمده: پنج دختر در اتاقى در یک خوابگاه، راجع به نیم ساعت پیش از آنچه در حال حاضر نمایش در آن هستند بحث مى‌کنند و هرکس روایتى متفاوت از آن زمان دارد. از دیگر عوامل نمایش می‌توان به شمیس پورشاهرضایی(دستیار کارگردان و برنامه‌ریز)، سمانه احمدی مطلق(طراح لباس)، پیمان قدیمی و علیرضا گلدهی(طراح چوستر و بروشور) و تینا تمدنی(عکاس) اشاره کرد. با رضی‌زاده در باره پرتی و ویژگی جشنواره تئاتر دانشگاهی گفت وگویی انجام داده ایم.

 

شما بیشتر به عنوان بازیگر در تئاتر فعالیت داشته اید، اما دو سال قبل نمایش درها و دیوارها را کارگردانی کردید و امسال هم در دوره بیست ویکم تئاتر دانشگاهی با نمایش پرتی حضور دارید؛ آیا اولویت اصلیتان بازیگری است و یا کارگردانی ؟

از سال 86 در حوزه بازیگری فعالیت می کنم و دو سال قبل هم اولین تجربه کارگردانیم را انجام دادم و بازیگری و کارگردانی به یک اندازه برایم دارای اهمیت است. اما شرایط کاری باعث می شود در نمایشی بازی کنم و یا آن را کارگردانی کنم. بعد از انجام اولین تجربه کارگردانیم، نوع نگاهم در این عرصه دستخوش تغییرات زیادی شده است. بازی کردن در نمایش های مختلف هم دیدگاهم را نسبت به کارگردانی تغییر داد.

 

آیا در پرتی به شیوه جدیدی در کارگردانی پرداخته اید؟

همینطور است و یک تجربه متفاوتی محسوب می شود و شخصیت‌های نمایش در دو فرمت عروسک و انسان در بخش هایی از نمایش حضور دارند.

 

قصه پرتی در فضای یک خوابگاه دانشجویان دختر اتفاق می افتد؛ آیا پرتی را می توانیم یک نمایش زنانه بدانیم؟

بله، شخصیت های اصلی نمایش دختران جوانی هستند که برای تحصیل به تهران آمده‌اند و در خوابگاه دانشگاه ساکن شده اند.

 

قصه نمایش یاد آور نمایش شنیدن رضا کوهستانی است؟

خیلی ها چنین نظری داشتند؛ اما فضای پرتی با فضای شنیدن به کلی متفاوت است.

 

شخصیت های نمایش به لحاظ موقعیتی و سن و سالی به خودتان نزدیک هستند؛ این مسئله در اجرا به شما چه کمکی کرد؟

خود من در دوران تحصیل در دانشگاه دوران کوتاهی در خوابگاه ساکن بودم و این فضا را از نزدیک لمس کردم؛ اما به لحاظ شخصیتی تفاوت های زیادی با کاراکترهای نمایش دارم.

.

 

سال قبل  درنمایش فرق اوسط کاهانی بازی داشتید؛ آیا به خاطر این همکاری مشترک موفقیت آمیز متنی را از کاهانی  برای اجرا انتخاب کردید؟

نمایش های قبلی رسول کاهانی را دیده بودم و بعد از دیدن نمایش اسکورسیسی با خودم گفتم دوست دارم با این کارگردان خوش فکر همکاری داشته باشم و در فرق اوسط هم تجربه خوبی داشتیم. در کارهای کاهانی بازیگر نقش مهم و کلیدی دارد و این مسئله را در کارهای قبلی که بازی کرده بودم کمتر تجربه داشتم  در پروسه نمایش فرق اوسط نوع بازی، انرژی بازیگر و نحو ارتباطش با مخاطب نقش کلیدی دارد، شیوه اجرایی نمایش هم فوق العاده جذابیت داشت؛ موقعی که پیشنهاد همکاری به من داد خیلی سریع قبولش کردم و سال قبل هم از ایشان خواستم بر اساس یک ایده کلی برایم متن پرتی را بنویسد.

 

خاستگاه اجتماعی شخصیت های پرتی متعلق به چه قشری است؟

اینها متعلق به طبقه متوسط جامعه، و جوان های این دوره و زمانه هستند و در زندگی چالش های خاص خودشان را دارند که برایشان مشکل زا می شود.

 

حضور در جشنواره تئاتر دانشگاهی برایتان چه ویژگی دارد؟

چند سال قبل در جشنواره تئاتر دانشگاهی منطقه ای حضور داشتم و حضور در این جشنواره ها جذابیت خاص خودش را دارد و باعث ارتقای کاری هنرمندان جوان می شود.

 

گفت وگو از احمد محمد اسماعیلی