در حال بارگذاری ...
...

دو خبر از جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان

ارتقاء فرهنگ عامه و ترویج نشاط در جامعه اهداف مهم جشنواره

دو خبر از جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان

ارتقاء فرهنگ عامه و ترویج نشاط در جامعه اهداف مهم جشنواره

فاتح بادپروا را ضرورتی برای ارتقای فرهنگ عامه می‌داند و مهدی قلعه دیگر داور هیات انتخاب این جشنواره در بخش خیابانی کیفیت در اجرا را مهم‌ترین آیتم در انتخاب آثار بخش تئاتر خیابانی عنوان می‌کند.

 به گزارش ایران تئاتر، فاتح بادپروا عضو هیات انتخاب بخش تئاتر خیابانی جشنواره تئاتر کودک با بیان اینکه هنر و به ویژه هنر تئاتر یک ضرورت جدی و مهم برای  کودکان و جوانان است، گفت: جشنواره بین‌المللی تئاتر کودکان و نوجوانان در سال‌های متمادی که برگزار شد از پیشرفت خوب و قابل توجهی برخوردار بوده و در حوزه تئاتر خیابانی نیز رونق زیادی در سال های گذشته داشته است.

بادپروا با بیان اینکه تئاتر خیابانی در چند ساله  گذشته به جشنواره اضافه شد، افزود:  تئاتر خیابانی سال گذشته از کیفیت بالایی برخوردار بود اما آثار ارسال شده به دبیر خانه در بخش تئاتر خیابانی امسال بسیار با کیفیت تر است و امیدواریم که مخاطبان بیشتری را جذب این هنر کند.

وی اضافه کرد: سال گذشته استقبال خوب و قابل توجهی از تئاتر خیابانی شد. این گونه از تئاتر زمانی که موجب شادی و نشاط مردم به ویژه کودکان می شود به نوعی موجب قوت قلب همه دست اندکاران اجرای این برنامه بزرگ می‌شود.

باد پروا اضافه کرد: پارامترهای انتخاب آثار تئاتر خیابانی بر اساس فراخوان جشنواره  بوده و در انتخاب این آثار سعی شد با شاخصه های اصلی که شعار جشنواره امسال است همخوانی داشته باشد.

او تصریح کرد: معیار اصلی  در انتخاب تئاتر خیابانی از نظر کیفی و اجرایی مورد بررسی قرار گرفت و سعی شد آثاری که ارتباط معنایی مطلوبی با کودکان برقرار کرده در گزینش آثار مد نظر قرار گیرد.

 

کیفیت در اجرا، مهمترین آیتم در انتخاب آثار بخش تئاتر خیابانی

مهدی قلعه دیگر داور هیات انتخاب تئاتر خیابانی بیست‌وپنجمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان نیز گفت: شورای انتخاب بخش مسابقه تئاتر خیابانی 9 اثر نمایشی را برای اجرا در بیست و پنجمین  جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان انتخاب و معرفی کرد و کیفیت در اجرا مهمترین آیتم برای انتخاب نمایش‌های خیابانی بوده است.

قلعه افزود: بخش انتخاب آثار 9  نمایش خیابانی برای اجرا در جشنواره بیست و پنجم به بخش مسابقه معرفی شد.

او اضافه کرد: از آثار معرفی شده دو اثر با موضوع کودک و حقوق شهروندی و مابقی آثار با موضوعات مختلف انتخاب و به جشنواره  بیست و پنجم معرفی شد.

این عضو هیات داوری ملاک انتخاب آثار را  کیفیت  در اجرای نمایش  معرفی کرد و گفت: داوران بخش خیابانی در انتخاب آثار سعی کردند نمایش هایی را انتخاب کنند که بیشتر با موضوع کودکان همخوانی داشته باشند.

قلعه یکی از مهمترین مشکلات در انتخاب آثار خبابانی را ارسال آثار به صورت فیلم دانست و گفت: اگر شرایطی فراهم شود که گروه های نمایشی  آثار خود را به صورت زنده برای داوران در بخش انتخاب اجرا کنند در انتخاب آثار عدالت بیشتری رعایت خواهد شد و  به طور قطع آثار با کیفیت تری انتخاب  و به جشنواره راه خواهند یافت.

وی با بیان اینکه 25 سال از عمرجشنواره تئاتر کودک و نوجوان می‌گذرد و این جشنواره با موفقیت‌ها و مشکلاتی همراه بوده، تاکید کرد : لازم است که پس از پایان جشنواره خانه تئاتر آسیب شناسی از جشنواره  را داشته باشد تا مشکلات رفع شود.

او با بیان اینکه ترویج نشاط و شادی در جامعه مهمترین هدف از برگزاری جشنواره‌های این چنینی است، خاطر نشان کرد: این جشنواره حامل پیام صلح و دوستی و احترام به حقوق  کودکان و ترویج آن به همه دنیا است و سعی شد در انتخاب آثار به این پارامتر توجه بیشتری شود.