در حال بارگذاری ...
...

گزارشی از نشست مطبوعاتی بخش پژوهش جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر

بخش مدیریت پژوهش از بهمن ماه سال ۸۵ کار خود را آغاز کرد.این بخش با این هدف کار خود را آغاز کرد که جریان پژوهش به موازات جریان تولید تئاتر کشور پیش برود.مسئولیت طراحی و اجرای شش طرح در برنامه کاری این بخش است که عبارتند از: آماده سازی کتاب راهنمای ۲۵ سال جشنواره تئاتر فجر در دو جلد فارسی و انگلیسی، ایجاد سایت راهنمای ۲۵ سال جشنواره تئاتر فجر به زبان‌های فارسی و انگلیسی و ....

چهارمین نشست مطبوعاتی بیست و ششمین جشنواره بین‌‌المللی تئاتر فجر با حضور تقی‌ اکبر‌زاده مدیر پژوهش و شهاب پازوکی مدیر روابط عمومی این جشنواره و جمعی از خبرنگاران در دبیرخانه بیست و ششمین جشنواره تئاتر فجر برگزار شد.
به گزارش سایت ایران تئاتر، شهاب پازوکی مدیر روابط عمومی بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در ابتدای این نشست گفت: ما معتقدیم جشنواره تئاتر فجر با همکاری ستاد برگزاری، رسانه‌ها و مطبوعات،‌ هنرمندان و مردم شکل می‌گیرد.
یکی از اهداف ما تبدیل جشنواره تئاتر فجر به یک فستیوال کامل بین‌المللی است و قصد داریم نقایص و کمبودهای تئاتر کشور را نمایان کنیم تا مسئولان که امسال برای نخستین بار به جشنواره اضافه شده در جهت رفع این نقایص کوشش کنند.
در ادامه این نشست تقی اکبرزاده مسوول بخش پژوهش گفت: بخش مدیریت پژوهش از بهمن ماه سال 85 کار خود را آغاز کرد. بخش پژوهشی جشنواره تئاتر فجر با این هدف کار خود را آغاز کرد که جریان پژوهش به موازات جریان تولید تئاتر کشور پیش برود.
باید به این نکته اشاره کنم که این طرح‌ها پیش نمی‌رفت مگر با حمایت ویژه دکتر مجید سرسنگی که با پیشنهاداتی که به ایشان ارائه شد موافقت کردند.
مسئولیت طراحی و اجرای شش طرح در برنامه کاری این بخش است که عبارتند از: آماده سازی کتاب راهنمای 25 سال جشنواره تئاتر فجر در دو جلد فارسی و انگلیسی، ایجاد سایت راهنمای 25 سال جشنواره تئاتر فجر به زبان‌های فارسی و انگلیسی،‌ آماده سازی کتاب سال تئاتر ایران در سال 1385 در دو جلد فارسی و انگلیسی، برگزاری سمینار بین‌المللی تئاتر شرق با گرایش سنت‌گرایی و مدرنیسم، انتخاب پایان نامه تئاتر ایران و هماهنگی برنامه‌های علمی و کمیته‌های مختلف جشنواره.
وی در خصوص کتاب راهنمای 25 سال جشنواره تئاتر فجر گفت: این کتاب به معنی کاتالوگ نیست و دقیقا معادل کتابی است که جشنواره توسط آن به صورت اجمالی معرفی شود. این کتاب نخستین کتاب مستقل جشنواره تئاتر فجر است که در دو جلد فارسی و انگلیسی منتشر می‌شود.
تقی‌زاده سپس به تشریح سایت راهنمای 25 سال جشنواره تئاتر فجر (www.fadjrtheaterfest.com) پرداخت و گفت: با هدف ایجاد امکان دسترسی الکترونیکی به اطلاعات متنی و تصویری 25 سال جشنواره تئاتر فجر، به موازات انتشار کتاب راهنمای 25 سال جشنواره تئاتر فجر، سایت راهنمای جشنواره نیز طراحی شده است. این سایت اولین سایت تخصصی مستقل جشنواره تئاتر فجر است. این سایت بخشی از سایت بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر است که عبارتند از: معرفی دوره، معرفی نمایش‌های اجرا شده، معرفی سایر بخش‌های جشنواره، گزیده عکس‌ها، جست‌وجو.
وی در خصوص کتاب سال تئاتر ایران گفت: کتاب سال تئاتر ایران محدود به جشنواره تئاتر فجر نیست و قرار است زیر نظر iti منتشر شود ولی به دلیل نبود بودجه، امسال زیر نظر دبیر جشنواره فجر که عضو iti هستند، منتشر می‌شود.
وی افزود: این کتاب با هدف آماده سازی مرجعی برای شناخت عملکرد پیشین در حوزه تئاتر و برنامه‌ریزی متنی اطلاعات دقیق برای سال‌های آتی کتاب سال تئاتر ایران طراحی شده است. این کتاب اولین کتاب سال تئاتر ایران و اولین کتاب انگلیسی چاپ داخل کشور درباره وضعیت تئاتر ایران است. کتاب دردو جلد و به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر خواهد شد.
مدیر بخش پژوهش بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با اشاره به بخش سمینار بین‌المللی تئاتر شرق گفت: امسال در یک تقسیم بندی اجمالی تئاتر شرق را نیز جزئی از تئاتر ایران در نظر گرفته‌ایم ولی این بدین معنی نیست که تئاتر ایران جزو تئاتر شرق نیست.
به گزارش سایت ایران تئاتر این سمینار با هدف معرفی هر چه بهتر مجمو‌عه نمایش‌های ملل مختلف به جامعه نمایشی ایران بخش تئاتر ملل را در جشنواره تئاتر فجر طراحی کرده است. امسال این بخش از جشنواره ویژه تئاتر شرق است. اولین سمینار از مجموعه سمینارهای شناخت تئاتر ملل که در بخش تئاتر ملل برگزار خواهد شد، ویژه تئاتر شرق است.
بخش‌ ویژه تئاتر ملل در سه بخش زیر برگزار خواهد شد:
1-بخش اجرای نمایش (که در آن یکی از شیوه‌های نمایش سنتی شرق اجرا خواهد شد)
2-بخش کارگاه آموزشی (که در‌ آن کارگاهی درباره شیوه اجرا و نمایش مذکور برگزار خواهد شد.)
3-بخش سخنرانی ( که در آن شیوه‌های نمایش سنتی در شرق بحث خواهد شد.)
تاکنون در بخش اجرای نمایش حضور کشورهای ویتنام، سنگاپور، اندونزی و چین قطعی شده است.
وی با اشاره به انتشار مجموعه مقالات سمینار به دو زبان فارسی و انگلیسی تصریح کرد: در این بخش با 41 ناشر تماس گرفته شده که چنانچه در حوزه تئاتر شرق کتاب سال خود را آماده کنند جشنواره از آن‌ها حمایت می‌کند که با توجه با امکانات محدومان حداقل از هفت کتاب به صورت مشارکت در چاپ حمایت خواهیم کرد.
تقی‌زاده با اشاره به وجود بخش انتخاب پایان نامه تئاتر ایران گفت: ستاد برگزاری جشنواره قبل از تشکیل مدیریت پژوهش پیش بینی کرده بود که از تعدادی از مطالعات و پژوهش‌های انجام گرفته در موضوع بررسی تئاتر ایران در فاصله سال‌های 1357- 1385 برای انتشار حمایت کند. پس از طی مراحل مقدماتی با توجه به بررسی مجدد و ارزیابی آثار مطالعاتی و تحقیقاتی دریافت شده در این بخش به موازات حمایت از طرح‌های مذکور طرح انتخاب پایان نامه تئاتر ایران طراحی شد.
وی اضافه کرد: طرح انتخاب پایان نامه تئاتر در چهار بخش زیر اجرا خواهد شد: پایان نامه‌ مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا.
با توجه به سال اول اجرای طرح، امسال محدوده موضوعی فقط به تئاتر ایران در فاصله سال‌های 1375- 1385 اختصاص یافته است که در سال‌های آتی سایر مقاطع زمانی نیز به آن افزوده خواهد شد. در این مرحله در هر یک از گرایش‌های پنج‌گانه مصوب نظام آموزش عالی کشور در رشته تئاتر (ادبیات نمایشی، طراحی صحنه، کارگردانی، نمایش عروسکی و بازیگری) در چهار مقطع کاردانی،‌ کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه‌های دولتی و غیرانتفاعی، تعداد یک عنوان پایان نامه، در هر مقطع و هر گرایش انتخاب خواهد شد. پایان نامه‌های برگزیده پس از بازنگری در مجموعه بررسی تئاتر ایران (1357- 1385) منتشر خواهد شد.
به گزارش سایت ایران تئاتر وی با اشاره به این که تاکنون اطلاعات 2940 پایان نامه در مرحله اول بررسی شده تاکید کرد: پایان‌نامه ها در سه مرحله بررسی خواهد شد و از دهم آذر ماه مرحله دوم انتخاب آغاز می شود.
وی در خصوص هیئت انتخاب آثار اضافه کرد: این هیئت انتخاب شامل دکتر فرهاد ناظرزاده کرمانی، منصور براهیمی، فریندخت زاهدی و مجید سرسنگی است و سعی کردیم هیئت انتخاب بر اساس گرایش‌ها انتخاب شوند.
مدیر بخش پژوهش بیست و ششمین جشنواره تئاتر فجر در پایان با اشاره به بخش هماهنگی برنامه‌های علمی سایر کمیته‌های جشنواره گفت: در مسیر تقویت رویکرد علمی جشنواره، علاوه بر اجرای طرح‌های پژوهشی در مدیریت پژوهش جشنواره، نشست‌هایی نیز از سوی کمیته‌های مختلف جشنواره پیشنهاد شده است.
نشست‌های جشنواره در بخش‌های زیر برگزار خواهد شد: 1- نشست تئاتر دانشگاهی، کارگاه نسبت طراحی صحنه و دکوراسیون (دکتر نازاریان، تاریخ برگزاری 25 آذر ماه) کارگاه بازیگری به شیوه علمی: اصالت نقش یا اصالت بازیگر؟ (دکتر مسعود دلخواه، تاریخ برگزاری 27 آذر ماه) کارگاه روش‌شناسی در نمایشنامه نویسی (منصور براهیمی، تاریخ برگزاری 28 آذر ماه)
2- نشست تئاتر خیابانی، کارگاه تئاتر خیابانی به روایت آگوستو بوال، جواد ذوالفقاری، تاریخ برگزاری در 1، 2، 3، دی‌ماه)
3- نشست تئاتر و رسانه تاریخ برگزاری 9/10/86
برای هر یک از نشست‌های فوق علاوه بر آماده سازی و انتشار خلاصه مقالات، کتاب مجموعه مقالات نیز منتشر خواهد شد.
علاوه بر نشست‌های یاده شده، سمینار نقد معاصر و تئاتر معاصر با همکاری مرکز ملی منتقدان تئاتر ایران در 15بهمن ماه امسال برگزار خواهد شد.