در حال بارگذاری ...
...

گفت‌وگو ایران تئاتر باکیانوش احمدی کارگردان حاضر در جشنواره مقاومت

در اجرای نمایش یوسف ، یوزف ، جوزپه نگاهی فرامرزی داشتم

نمایش یوسف، یوزف، جوزپه نوشته سیدعلی مرتضوی فومن یکی از نمایش های متفاوت حوزه کارهای دفاع مقدسی است که نویسنده و کارگردان زا زاویه دید جدیدی به مسائل دوران دفاع مقدس و روابط بین آدم ها می پردازند.آدم هایی که با رشادت و ایثارگری در جنگ جانباز شده اند و اینک با این شرایط روزگار می گذرانند. پیش از این علی بی غم هم از این نمایش نامه اقتباسی انجام داده بود.

کیانوش احمدی کارگردان نمایش "یوسف، یوزف، جوزپه" در گفت‌وگو با ایران تئاتر درباره مضمون نمایش و ارتباطش با موضوع مقاومت عنوان کرد: نگاهی که در این متن و نمایش وجود دارد مبتنی بر زندگی جانبازان اعصاب و روان دوران جنگ تحمیلی است و به نظرم این جانبازان سرافراز نماد مقاومت، پایداری و ایثار هستند.

 

این کارگردان درباره کارکردهای داخلی و خارجی نمایش به عنوان ابزار انتقال فرهنگ مقاومت گفت: جشنواره‌ها با برگزاری‌شان عامل جلب توجه مخاطب به موضوع برگزاری جشنواره هستند و یک عامل بسیار مهم در جهت ارتباط گیری با تمام مخاطبان هستند. چون جشنواره مقاومت به موضوعات ارزشمند و مهمی می‌پردازد میزان اثر گذاری این جشنواره دو چندان است. در پروسه برگزاری جشنواره است که تعاملات خوب و سازنده‌ای بین مسئولین، هنرمند و مخاطب شکل می‌گیرد و امیدوارم همچنان بخش بین‌المللی جشنواره در سال‌های بعد در کنار جشنواره حضور داشته باشد. زیرا من هنرمند و یا مخاطب با دیدن نمایش‌های خارجی متوجه نوع نگاه آنها به فرهنگ مقاومت می‌شویم. از منظر دیگر برگزاری جشنواره برای هنرمندان شهرستانی یک فرصت مغتنم است تا ضمن دیدن کارهای سایر همکارانشان فرصت و مجالی برای عرصه اثرشان پیدا کنند. بهر حال جشنواره تئاتر مقاومت نشان داده که یک عامل بسیار کارا و تعیین کنده در جهت ترویج فرهنگ مقاومت در داخل و خارج از کشور است و برگزاری‌اش نشان داده که سیاست گذاری‌های مسئولینش مبتنی بر آینده نگری و فضا سازی برای دیده شدن کارهای ارزشی است.


این کارگردان درباره فرصت تبادل فرهنگی وهم نشینی بین‌المللی در زمان برگزاری جشنواره مقاومت تصریح کرد: همان‌طوری که در بالا اشاره کردم جشنواره مقاومت با رویکرد مثبت و هدفمندش گام‌های بسیار مهمی در جهت ایجاد یک جریان گفتمان فرامرزی را فراهم کرده است و باید این تعامل و تبادل فرهنگی با برنامه ریزی و هدفمندی گسترده‌تر مورد توجه قرار بگیرد. حضور هنرمندان خارجی و برگزاری جلسات مشترک همه ماها را به یک جمع بندی مشترک در باره فرهنگ مقاومت می‌رساند. ما می‌توانیم در این جلسات به ابعاد مختلف 8 سال دوران دفاع مقدس و اهمیت واژه مقاومت در آن دوران بپردازیم. ما هم می‌توانیم برداشت‌های آنها را از واژه مقاومت و جنگ‌هایی که تجربه کردند متوجه بشویم.

 

احمدی در باره قابلیت و توان اجرای نمایش "یوسف، یوزف، جوزپه" در مرزهای خارج از کشور و کشورهای همسایه عنوان کرد: همانطوری که از نام نمایش مشخص است در نمایشم نگاهی فرامرزی دارم و بنابراین موضوع نمایش برای مخاطب خارجی و به خصوص کشورهای همسایه که در سال‌های اخیر درگیر جنگ بوده‌اند به خوبی قابل باور است. امیدوارم با حمایت مسئولین این امکان فراهم شود تا نمایش را در کشورهای همسایه روی صحنه اجرا کنیم.

 

این کارگردان در باره اجراهای مهم و اثر گذاری که تا به حال در جشنواره تئاتر مقاومت دید افزود: در دوره‌های مختلف برگزاری جشنواره تئاتر دفاع مقدس نمایش‌های شاخص و تأثیر گذاری روی صحنه اجرا شده‌اند. در دو دوره قبل جشنواره نمایش بسیار تأثیر گذاری از میناب دیدم که زاویه جدیدی را درباره دوران مقاومت در ذهنم شکل داد.