در حال بارگذاری ...
...

گفت وگو ایران تئاتر با سجاد بحری کارگردان حاضر در جشنواره تئاتر مقاومت

جای خارجی‌ها در جشنواره خالیست

نمایش قناسه از جمله نمایش های اثر گذار تئاتر مقاومت در باره اثرات جنگ ایران و عراق بر مردم و در ادامه تاثیرات آن بر زندگی مردم در سوریه است. سجاد بحری نویسنده و کارگردان جوان نمایش قناسه با درک درست از فضای دوران دفاع مقدس و گره زدن آن با شرایط حال کشورهای همسایه نمایش روشنگری را به مخاطبش عرضه می کند . این نمایش قبلا در جشنواره تئاتر بسیج مازندران جایزه نمایش برتر را به خود اختصاص داده بود .

نمایش "قناسه" کاری از گروه تئاتر نیماکا شهرستان تنکابن است. سجاد بحری بازیگر و کارگردان این اثر، در گفت‌وگو با ایران تئاتر در باره مضمون نمایش و ارتباطش با مقوله مقاومت تاکید کرد:  من در نمایش "قناسه" به ماجرای زندگی زن خرمشهری مدافع خرمشهر در زمان حمله عراق به ایران پرداخته‌ام. او پس از آزادی خرمشهر و پایان جنگ با مردی از کشور سوریه ازدواج کرده و در سوریه سکنی می‌گزیند. تمامی خانواده زن در خرمشهر و شوهر و دخترش هم در سوریه توسط داعش به شهادت رسیده‌اند و زن به دیدبانی و تک تیراندازی در منطقه جنگی سوریه مشغول می‌شود، تنها برادرش که جانباز جنگ و ویلچر نشین است پسر عمویش را که قبلاً به او علاقه‌مند بوده است جهت برگرداندن وی به ایران به پیش او می‌فرستد و در این میان اتفاقاتی رخ می‌دهد. موضوع و تمام نمایش ارتباط مستقیمی با مقوله دوران دفاع مقدس و مقاومت دارد و به یس اصلی نمایش درباره مدافعان حرم است. در این نمایش فاطمه پروا سورکی و خود من به عنوان بازیگر حضور داریم.

 این بازیگر درباره کارکردهای داخلی و خارجی نمایش به عنوان ابزار انتقال فرهنگ مقاومت تأکید کرد: من قبلاً هم در جشنواره تئاتر مقاومت حضور داشته‌ام. جشنواره‌ها در حقیقت بهترین مکان و فضا برای جذب مخاطب درباره موضوعات مختلف هستند و جشنواره تئاتر مقاومت هم به موضوعی متعالی و ارزشمند می‌پردازد و می‌تواند یک ابزار مهم انتقال فرهنگ مقاومت در داخل و خارج از کشور باشد. در زمان برگزاری جشنواره، تمام گروه‌ها این شوق و اشتیاق را دارند که کار با کیفیتی به مخاطب عرصه کنند. نکته مهم دیگر حضور گروه‌های شهرستانی در زمان برگزاری جشنواره مقاومت در تهران است که باعث تبادل اطلاعات بین گروه‌ها می‌شود. با اجرای نمایش‌های خوب است که مخاطب تحت تأثیر فرهنگ ایثار و مقاومت قرار می‌گیرد.
این کارگردان درباره فرصت تبادل فرهنگی و هم نشینی بین‌المللی در جشنواره مقاومت و میزان اهمیتش افزود: جشنواره در دوره‌های گذشته در این تبادل فرهنگی مؤثر عمل کرده است. اما متأسفانه امسال در جشنواره گروه‌های خارجی حضور ندارند و امیدوارم در سال آینده دوباره این امکان فراهم شود و گروه‌های خارجی به جشنواره بیایند. در سال‌های قبل حضور گروه‌ها از کشورهای مسلمان همسایه باعث شد که متقابلاً زمینه اجرای گروه‌های ایرانی در کشورهای آن‌ها نیز فراهم شود و هم این که این دوستان بیایند و اجراهایی داشته باشند و بسیار مؤثر و کارا بود. امیدوارم با سیاست گذاری مدیران جشنواره این تعاملات هم با کشورهای اروپایی هم صورت بگیرد.

بحری در باره قابلیت نمایش "قناسه" برای نمایش در کشورهای همسایه گفت: متن نمایش موضوع بسیار مهمی را تأکید می‌کند که مردم عراق و سوریه مدت‌ها با آن درگیر بوده‌اند و حتی دوستان کارگردان عراقی و سوری هم می‌توانند این متن را در کشورهایشان اجرا کنند و از همه مهم‌تر در این نمایش این است که شخصیت اصلی نمایش یک خانم مدافع حرم است و به نظرم کار نو و جذابی در این حوزه است.

 این کارگردان درباره نمایش‌های شاخصی که در دوره‌های مختلف جشنواره تئاتر مقاومت دیده است تصریح کرد: در دوره‌های مختلف برگزاری جشنواره کارهای خوبی روی صحنه اجرا شده‌اند. اما دو نمایشی که دیدنش برای من خیلی تأثیر گذار بود. نمایش‌های "خاموشی دریا" و "خنکای ختم خاطره" بود که از زاویه جدید و تازه ای به دوران جنگ و مقاومت پرداخته بودند.