در حال بارگذاری ...
با هدف تولید محتوای بومی در حوزه ادبیات نمایشی در آذربایجان شرقی

نخستین جشنواره ملی نمایش ‌نامه‌نویسی «میرزا آقا تبریزی» برگزار می‌شود

نخستین جشنواره ملی نمایش ‌نامه‌نویسی «میرزا آقا تبریزی» ،  با هدف تولید محتوای بومی در حوزه ادبیات نمایشی،  تاکید بر جایگاه بی‌بدیل تبریز در این هنر و ایجاد بستر و انگیزه برای تولید آثار در شان تبریز، برگزار می‌شود.

به گزارش  ایران تئاتر ازآذربایجان شرقی نخستین جشنواره ملی نمایش ‌نامه‌نویسی «میرزا آقا تبریزی» -جایزه ایوب آقاخانی-  با هدف تولید محتوای بومی در حوزه ادبیات نمایشی،  تاکید بر جایگاه بی‌بدیل تبریز در این هنر و ایجاد بستر و انگیزه برای تولید آثار در شان تبریز، برگزار می‌شود.

نشست شورای سیاست‌گذاری این جشنواره، به همین منظور،  در خانه هنرمندان سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تبریز برگزار و طی آن سیروس مصطفی به عنوان دبیر جشنواره انتخاب شد.

مدیرعامل سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تبریز، در ابتدای این نشست، ضمن خیرمقدم به حاضران، اظهار داشت: خرسندیم که هنر نمایش در تبریز، در دوره بانشاطی از حیات فرهنگی خود به سر می‌بَرد و همین، زمینه ارزشمندی برای برگزاری نخستین جشنواره ملی نمایش‌نامه‌نویسی «میرزا آقا تبریزی» -جایزه استاد ایوب آقاخانی-  است.

وی اضافه کرد: سازمان فرهنگی و هنری با تمام ظرفیت‌های اجرایی و مشارکتی، در کنار این جشنواره خواهد بود.

نظری اظهار امیدواری کرد، جشنواره ملی نمایش‌نامه‌نویسی، در غنای آثار نمایشی و معرفی چهره‌ها و استعدادهای نمایش‌نامه‌نویسی، نقش‌آفرین باشد

 علی فتوحی، رییس هیئت‌مدیره انجمن دانش‌آموختگان تئاتر تبریز، با اشاره به این‌که انجمن، جبران خلاهای پژوهشی حوزه تئاتررا مورد توجه قرار داده است، افزود: نخستین جشنواره ملی نمایش‌نامه‌نویسی «میرزا آقا تبریزی» -جایزه استاد ایوب آقاخانی-  با همکاری نهادهای مختلف کلید زده شده و قطعاً همراهی فعالان عرصه نمایش، به اجرای مطلوب این جشنواره منجر خواهدشد.

فتوحی با اشاره به جایگاه هنری میرزا آقا تبریزی، به عنوان بنیان‌گذار نمایش‌نامه‌نویسی در ایران و اولین نمایش‌نامه‌نویس به زبان فارسی، متذکر شد: عنوان ثابت این رویداد فرهنگی «جشنواره ملی نمایش‌نامه‌نویسی میرزا آقا تبریزی» است و جایزه هر دوره از این جشنواره به نام یکی از مفاخر ادبیات نمایشی تبریز و ایران خواهد بود.

وی با بیان اینکه این دوره از جشنواره، مفتخر به نام «جایزه استاد ایوب آقاخانی» است، گفت: ایشان یکی از مفاخر ادبیات نمایشی تبریز هستند و امیدواریم با این نامگذاری، یک حرکت ماندگار را برای تکریم پیشکسوتان عرصه هنر، بنا نهیم.

در ادامه، استاد مهدی لزیری، پیشکسوت تئاتر استان و عضو شورای ارزشیابی و نظارت بر تئاتر آذربایجان شرقی، با مثبت‌‌خواندن پایه‌گذاری این جشنواره، یادآور شد: خرسندم که استعدادهای شاخص و جوانی که در گذشته‌ای نه‌چندان دور، پا در عرصه این جشنواره گذاشتند، امروز به عنوان افراد تاثیرگذار و شاخص، شاکله اصلی انجمن دانش‌آموختگان را تشکیل داده و چنین رویداد ارزنده‌ای را رقم می‌زنند.

وی اضافه کرد: بزرگترین فستیوال‌های هنری جهان، از دل همین اتفاقات فرهنگی آغاز شده است و امیدواریم این جشنواره، به نقطه‌ای از شکوفایی برسد که به یکی از رویدادهای شاخص شهرمان تبدیل شود.

دکتر عبدالحسین لاله، عضو هیئت علمی فرهنگستان هنر نیز در این نشست، ظرفیت‌های کاربردی جشنواره نمایش‌نامه‌نویسی را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: روند اجرایی جشنواره باید به گونه‌ای باشد که آثار برگزیده، قابلیت اجرایی و عملی داشته باشند.

وی تاکید کرد: اگرچه عنوان جشنواره مربوط به «تبریز» است، اما این عنوان نباید یک ویژگی محدودکننده باشد، بلکه باید جایگاه تاریخی، فرهنگی و اجتماعی شهر را انعکاس دهد.

لاله متذکر شد: تبریز خاستگاه نمایش‌نامه‌‌نویسی است و همین امر، ضرورت توجه بیشتر به کار تحقیقاتی و پژوهشی را برجسته می‌کند.

خدایی، مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان و از پیشکسوتان حوزه نمایش نیز در این نشست، یادآور شد: سازمان فرهنگی و هنری، جشنواره‌های موفقی چون کتاب سال را در کارنامه عملی خود دارد و تجربه این سازمان می‌تواند انجمن دانش‌آموختگان را در برگزاری مطلوب جشنواره یاری کند.

وی به ضرورت‌های اجرایی جشنواره اشاره و خاطرنشان کرد: شفافیت در بخش‌های مختلف هر جشنواره، از مرحله فراخوان تا داوری و گزینش آثار، شرط اصلی برای استمرار و اقبال عمومی است.

در ادامه، یونس حسین‌خواه، رئیس اداره امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تاکید کرد: با توجه به خلا موجود در این حوزه، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در نظر دارد از این جشنواره حمایت مطلوب انجام دهد.

 جواد کریم‌نژاد، معاون فرهنگی هنری حوزه هنری استان نیز از حمایت حوزه هنری از جشنواره خبر داد و بر ضرورت فعالیت در عرصه ادبیات مکتوب هنرهای نمایشی تاکید کرد.

وی ابراز امیدواری کرد برگزاری هدفمند چنین جشنواره‌هایی بتواند در غنای آثار نمایشی استان تاثیر بسزایی داشته باشد.

مهرداد خوشکار مقدم، از فعالان مطبوعاتی استان نیز با تاکید بر اینکه ابعاد رسانه‌ای جشنواره نباید مورد غفلت واقع شود، اظهار داشت: خروجی هر رویداد فرهنگی، در گرو زمینه‌های رسانه‌ای است و ساز و کارها زمانی به نتیجه می‌رسد که خبرنگاران، در بخش‌های مختلف جشنواره، حضور فعال داشته‌باشند.

وی یادآور شد: تئاتر تبریز در حال تجربه دوره کم‌نظیری است و برگزاری رویدادهایی که از امتیاز همدلی و همراهی برخوردار باشند، به تداوم این وضعیت مطلوب کمک خواهد کرد.

گفتنی است نشست شورای سیاست‌گذاری نخستین جشنواره ملی نمایش‌نامه‌نویسی «میرزا آقا تبریزی» -جایزه استاد ایوب آقاخانی-  با بررسی زمینه‌های اجرایی جشنواره در بخش‌های مختلف اهداف، محورهای برگزاری و شرایط شرکت، برگزار و مقرر شد پوستر جشنواره به زودی رونمایی و فراخوان آن منتشر شود.

در این نشست نمایندگانی نیز از دانشگاه نبی اکرم(ص)،موسسه بین المللی الف، بسیج هنرمندان تبریز حضور داشتند. 




مطالب مرتبط

ابراهیم عادل‌نیا کارگردان حاضر در جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند:

جشنواره‌ تئاتر منطقه‌ای محل محک و شکوفایی هنرمندان است
ابراهیم عادل‌نیا کارگردان حاضر در جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند:

جشنواره‌ تئاتر منطقه‌ای محل محک و شکوفایی هنرمندان است

ابراهیم عادل‌نیا کارگردان نمایش «اخته» می‌گوید جشنواره‌های تئاتر منطقه‌ای مانند یک دورهمی می‌مانند، مبادله افکار و نوآوری‌های تئاتری بین اهالی تئاتر و محلی برای محک و شکوفایی‌شان است.

|

گلایه عضو هیئت داوران جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی

علیرضا حنیفی: به داستان‌ها و شخصیت‌های کهن ایرانی کم‌توجهیم
گلایه عضو هیئت داوران جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی

علیرضا حنیفی: به داستان‌ها و شخصیت‌های کهن ایرانی کم‌توجهیم

علیرضا حنیفی، معتقد است شخصیت‌های بیگانه جایگزین اساطیر کهن ایرانی در نمایشنامه‌نویسی کشورمان شده‌اند و همچون گیاهی بیگانه هستند که در خاکی که برای آنها نیست گذاشته شده و هم خاک را آلوده می‌کنند و هم بار نمی‌دهند.

|

برگزیدگان جشنواره نمایشنامه‌نویسی چهارراه معرفی شدند

برگزیدگان جشنواره نمایشنامه‌نویسی چهارراه معرفی شدند

در آیین اختتامیه سومین جشنواره سراسری نمایشنامه‌نویسی اقتباسی چهارراه فاطمه داودی مازندرانی و مرجان فخار نویسندگان نمایشنامه «گنج پنجم» از دو استان تهران و مرکزی در رتبه سوم، مهدی یزدانی نویسنده نمایشنامه «خسرو شیرین شاپور» از استان تهران در رتبه دوم قرار گرفتند و دیپلم ...

|

همزمان با معرفی هیئت‌داوران مسابقه نمایشنامه‌نویسی

نمایشنامه‌های منتخب جشنواره تئاتر کودک و نوجوان معرفی شدند
همزمان با معرفی هیئت‌داوران مسابقه نمایشنامه‌نویسی

نمایشنامه‌های منتخب جشنواره تئاتر کودک و نوجوان معرفی شدند

دبیرخانه بیست‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان اردکان، هیئت‌داوران آثار بخش نمایشنامه‌نویسی و آثار منتخب مرحله اول مسابقه نمایشنامه‌نویسی این رویداد هنری را معرفی کردند.

|

گفت‌وگو با داور بخش صحنه‌ای جشنواره راه ابریشم

احمد جولایی: در جشنواره‌های تئاتر منطقه‌ای به هنرمندان کلیدواژه بدهیم
گفت‌وگو با داور بخش صحنه‌ای جشنواره راه ابریشم

احمد جولایی: در جشنواره‌های تئاتر منطقه‌ای به هنرمندان کلیدواژه بدهیم

احمد جولایی هنرمند و مدرس تئاتر و داور بخش صحنه‌ای جشنواره تئاتر منطقه‌ای راه ابریشم گفت اگر بخواهیم سیاست نشر ادبیات دراماتیک بین‌الملل را داشته باشیم باید کلیدواژه‌ها را پیدا کنیم و به دست کسانی که علاقه‌مند هستند برسانیم تا آثاری را در راستای اهداف جشنواره تولید کنند.

|

پیشکسوت تئاتر تبریز مطرح کرد

ابراهیم عباسعلیزاده: روند برگزاری اولین روز جشنواره سهند مطلوب بود
پیشکسوت تئاتر تبریز مطرح کرد

ابراهیم عباسعلیزاده: روند برگزاری اولین روز جشنواره سهند مطلوب بود

پیشکسوت عرصه تئاتر تبریز روند اجرای نخستین روز از برگزاری جشنواره تئاتر مناطقه‌ای سهند در تبریز را مطلوب دانست و با ابراز امیدواری درباره توسعه امکانات در تئاتر استان‌ها گفت امید که شاهد موفقیت‌های بیش از پیش باشیم.

|

نظرات کاربران