در حال بارگذاری ...
کوروش زارعی در اختتامیه همایش بین‌المللی تئاتر مردمی پیاده‌روی اربعین:

کار برای اهل بیت سخت اما بسیار شیرین است

با تجلیل از برگزیدگان و پیشکسوتان؛ آیین اختتامیه چهارمین همایش بین‌المللی تئاتر مردمی پیاده‌روی اربعین برپا شد و در جریان آن از علیرضا حیدر پور پیشکسوت تعزیه استان فارس؛ تجلیل شد و این هنرمند شیرازی موفق به کسب دیپلم افتخار، لوح تقدیر و تندیس جشنواره گردید.

آیین اختتامیه چهارمین همایش بین‌المللی تئاتر مردمی پیاده‌روی اربعین «روایت راهیان» که مهرماه سال جاری همزمان با ایام اربعین حسینی از سوی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری برپا شده بود، عصر امروز با تجلیل از برگزیدگان، ستاد برگزاری و پیشکسوتان در تماشاخانه مهر برگزار شد.

به گزارش ایران تئاتر و به نقل از  پایگاه خبری حوزه هنری، آیین اختتامیه چهارمین همایش بین‌المللی تئاتر مردمی پیاده‌روی اربعین، امروز دهم آذر‌ماه در تماشاخانه مهر حوزه هنری با حضور جمعی از مدیران، هنرمندان و پیشکسوتان برپا شد.

سیدشهاب‌الدین طباطبایی، مدیر حوزه هنری استان خوزستان که دبیری اجرایی چهارمین همایش بین‌المللی تئاتر مردمی پیاده‌روی اربعین را برعهده داشت به ارائه گزارشی از همایش پرداخت و گفت: برپایی همایش تئاتر پیاده‌روی اربعین حسینی کار بزرگی است و امسال مثل هر سال توفیق حضور در آن را داشتم. اما این اربعین را با مسئولیت خادمی به زائرین حسینی تجربه کردم.

فکر خلاق در قامت هنر آیینی جای خودش را در دل‌های مردم باز می‌کند

طباطبایی در ادامه افزود: باید دست کوروش زارعی را بوسید که چنین همایشی را بنا کرده است. چرا که فکر خلاق و خوب در قامت هنر آیینی جای خودش را در دل‌های مردم باز می‌کند و این کار را مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری کرده است. استقبال گسترده مردمی از تمامی اجراهای این همایش در مسیر پیاده‌روی و مرز‌های ایران با عراق این ادعای بنده را تایید می‌کند.

طباطبایی ادامه داد: ما یاد گرفتیم که انسان با دیدن و هم‌ذات پنداری ارتباط بهتر و بیشتر عاطفی و عقلانی با موضوعات برقرار کند. به این ترتیب هنرهای نمایشی از جمله تعزیه می‌تواند این هم‌ذات پنداری را برای مخاطبان فرهنگ عاشورایی فراهم کند. نیاز جامعه انسانی به هنر را در پیاده‌روی اربعین در قالب هنرهایی همچون پرده‌خوانی، نقالی و تعزیه تامین کردیم که وظیفه ما بود و به آن افتخار می‌کنیم.

مدیر حوزه هنری استان خوزستان در پایان گفت: از همه عزیزانی که به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم در برپایی این همایش ما را یاری کردند بسیار سپاس‌گزارم.

سپس مراسم تجلیل از علیرضا حیدرپور، پیشکسوت تعزیه، علی مداحی، پیشکسوت نقالی و پرده‌خوانی، عیدی ابوترابی، پیشکسوت تعزیه و محراب محمدزاده، دبیر هنری دوره گذشته برگزار شد.

بخش دیگر این مراسم به رونمایی از فیلم آموزشی تعزیه اختصاص داشت. این فیلم آموزشی در ۶ آلبوم از سوی دفتر تعزیه و آیین‌های نمایش حوزه هنری با حضور و هنرنمایی استاد صفاریان تهیه و تولید شده است.

کار برای اهل بیت سخت اما بسیار شیرین است

کوروش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی نیز که در همه همایش‌های برپا شده تاکنون خود در عراق حضور داشته است نیز در این مراسم گفت: از همه عزیزانی که در برپایی این نذر فرهنگی ما را یاری کردند به ویژه هنرمندان تقدیر می‌کنیم. چرا که نذر خود را در شرایطی سخت و طاقت‌فرسا ادا کردند.

زارعی افزود: گروه‌های نمایشی ما در برخی روز‌های چهارمین همایش بین‌المللی تئاتر مردمی پیاده‌روی اربعین بیش از 200 اجرای نمایشی گوناگون داشتند.

وی ادامه داد: کار برای امام حسین آسان نیست. کار برای اهل بیت سخت اما بسیار شیرین است. خدا را شکر که امسال نیز توفیق برپایی این همایش و خدمت به زائرین اربعین را داشتیم.

زارعی در گزارشی کوتاه از برپایی این دوره «روایت راهیان» گفت: در این همایش که طی روزهای ۱۸ تا ۲۵ مهرماه ۱۳۹۸ در دو بخش ایران و عراق برگزار شد، بیش از ۲۰ گروه نمایشی از ۱۱ استان کشور شامل استان‌های خوزستان، گلستان، تهران، اصفهان، کرمانشاه، مرکزی، فارس، آذربایجان‌ شرقی، کهگیلویه‌ وبویراحمد، یزد و خراسان رضوی به عنوان نذر فرهنگی خود شرکت کردند. حتی یکی از گروه‌های ما با اینکه اجرای نمایش در فرانسه داشتند، آن‌ را لغو تا برای اجرای آثار خود در چهارمین همایش بین‌المللی تئاتر مردمی پیاده‌روی اربعین حضور یابد.

در ادامه این نشست از گروه‌های برگزیده در رشته‌های روایت‌گری، نقالی، پرده‌خوانی و گروه‌های تئاترهای خیابانی و نمایندگان ستاد برگزاری چهارمین همایش بین‌المللی تئاتر مردمی پیاده‌روی اربعین تقدیر شد. به این ترتیب در بخش برگزیدگان همایش از ابوالفضل ورمزیار از تهران، رسول میرزاعلی از تهران، محسن میرزاعلی از تهران، سیدعلی موسویان از یزد، علی مداحی از آذربایجان شرقی، رضا جابری‌کیا از خوزستان، مصطفی احمدبیگی از تهران، سعید نوروزی از کرمانشاه، علی زیستی از کرمانشاه و هیام احمدی از خوزستان تقدیر شد.

همچنین در ادامه این تقدیرها از حسن سواری از خوزستان، هادی آل جرف از خوزستان، محمدحسین سلجوقی از کرمان، میثم حبیبی از تهران، حبیب ابراهیمی از تهران، اسماعیل مجللی از مرکزی، علی‌رضا حیدرپورفرد از فارس، محمدرضا عظیمی از کرمانشاه، داوود پارسا از کهگیلویه و بویراحمد، مصطفی عنایت از خراسان رضوی و میلاد دریس از خوزستان تجلیل و قدردانی شد.

در ادامه نیز از نمایندگان ستاد برگزاری متشکل از رسول داوری، عبدالحسین شفقی، عرفان ساربان، سید مصطفی موتورچی و صمد رحیمی تقدیر شد.

گفتنی است، چهارمین همایش بین‌المللی تئاتر پیاده‌روی اربعین با عنوان (روایت راهیان) از ۱۸ تا ۲۵ مهرماه در مسیر پیاده‌روی اربعین از سوی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری برگزار شد.




مطالب مرتبط

در گفت‌وگو با کارگردان رادیوتئاتر «نا» مطرح شد

قصه‌های بزرگ علوی؛ فرصتی برای تجربه چالش‌های جدید
در گفت‌وگو با کارگردان رادیوتئاتر «نا» مطرح شد

قصه‌های بزرگ علوی؛ فرصتی برای تجربه چالش‌های جدید

فرناز عقیلی، نویسنده و کارگردان رادیوتئاتر «نا» بر این باور است که قصه‌های بزرگ علوی فارغ از دوره نگارش متن به نمایشنامه‌نویس فرصت ساخت شخصیت‌های جدید با چالش‌های جدید می‌دهد.   

|

نظرات کاربران