در حال بارگذاری ...
محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران:

قصه گویی عامل فراگیری زبان فارسی در سراسر ایران است

محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران به مناسبت برگزاری بیست و دومین جشنواره قصه گویی گفت: قصه گویی یکی از دلایل نفوذ و فراگیری زبان فارسی در سراسر ایران و حتی میان قومیت‌هایی شده است که زبان مادریشان فارسی نیست.

به گزارش ایران تئاتر به نقل از ستاد خبری جشنواره محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران در مواجهه با واژه «قصه»، نقبی به دوران کودکی اش می زند و از خاطرات آن روزگار یاد می کند و می گوید او هم اهل کتاب و قصه خوانی است و در کودکی کتاب «حسنک کجایی» تالیف مرحوم پرنیان، کتاب «ماهی سیاه کوچولو»ی مرحوم صمد بهرنگی و کتاب «داستان راستان» شهید مطهری جزو محبوب ترین ها برایش بوده اند و تاثیرات بیشتری بر روحیه و فکر او داشته اند.
رییس شورای شهر تهران در پاسخ به اینکه برگزاری رویدادهایی نظیر جشنواره قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که امسال بیست و دومین دوره خود را پیش رو دارد، در افزایش سطح فرهنگی جامعه و ترویج قصه گویی چطور ارزیابی می کند، گفت: قالب داستان و قصه گویی یکی از ابزارهای قدرتمند انتقال فرهنگ و ارزش های یک جامعه به نسل های بعدی و ایجاد سرگرمی و جذابیت در فضای عمومی جامعه است. بخصوص در جامعه ما این قالب با سنت ایرانی اسلامی، سازگاری زیادی دارد. در فرهنگ ملی، شاهنامه، کلیله ودمنه، مثنوی معنوی، گلستان و بسیاری از آثار فاخر دیگر ادبیات فارسی، بر بستر قصه گویی و داستان سرایی بنا نهاده شدند و مضامین عالی و فرهنگ اصیل ایران را در قالب داستان ها و قصه هایی جذاب به مخاطب منتقل می کنند و همین قصه گویی یکی از دلایل نفوذ و فراگیری زبان فارسی در سراسر ایران و حتی میان قومیتهایی شده است که زبان مادریشان فارسی نیست.
این مقام مسئول ادامه داد: در ادبیات دینی و اسلامی نیز، قرآن کریم از روش داستان گویی و قصص، بهترین استفاده را برای انتقال پیام خود به مخاطب انجام می دهد و قصه های قرآنی، دنیایی بزرگ و تودرتو از معانی می سازند که متاسفانه هنوز روی این موضوع کار حرفه ای و هنری کافی را انجام نداده ایم. جشنواره قصه گویی می تواند از این سرمایه و بستر ملی و مذهبی، برای ترویج امر قصه گویی در جامعه و بویژه برقراری ارتباط به نسل آینده بخوبی استفاده کند.
او در پاسخ به اینکه شورای شهر تهران در راستای برگزاری چنین جشنواره هایی با این اهداف فرهنگی و اجتماعی چه برنامه ای دارد، توضیح داد: در این باره البته باید کمیسیون فرهنگی شورای شهر باید به صورت تخصصی به این موضوع پاسخ دهد، اما بصورت اجمالی عرض می کنم که ما در مدیریت شهری و مجموعه شهرداری، بستری بزرگ از زیرساخت ها را در اختیار داریم که شامل حدود 12 میلیون متر مربع فضای فرهنگی- ورزشی است که از این میزان بیش از یک میلیون متر مربع در قالب فرهنگسراها و سراهای محلی، فضای مناسبی برای اجرای برنامه فرهنگی مانند قصه گویی و کارگاه های آموزشی داستان نویسی است و می تواند مورد استفاده علاقمندان بخصوص تشکلهای تخصصی این حوزه قرار گیرد.
هاشمی در پایان  در خصوص کتاب هایی که از دوران نوجوانی در ذهنش باقی مانده و تاثیرگذار بوده،  گفت: در نوجوانی از میان داستان هایی که مطالعه کردم، کتاب «حسنک کجایی» تالیف مرحوم پرنیان، کتاب «ماهی سیاه کوچولو»ی مرحوم صمد بهرنگی و کتاب «داستان راستان» شهید مطهری تاثیرات بیشتری بر روحیه و فکرم داشتند که جا دارد، این کتب بخصوص در شرایط امروز جامعه، تجدید چاپ و از مولفان آنها تجلیل شود.
بیست و دومین جشنواره قصه گویی از 26 تا سی ام آذر ماه امسال در کانون پرورش فکری برپا شد.




نظرات کاربران