در حال بارگذاری ...
...

در تماشاخانه گندم

«مرد فیلنما» از 16 بهمن به صحنه می‌رود

نمایش «مرد فیلنما» به کارگردانی امید عزیزی از ۱۶ بهمن در تماشاخانه گندم به صحنه می‌رود.

به گزارش ایران تئاتر «مرد فیلنما» به نویسندگی برنارد پامرنس برنده بهترین نمایشنامه از جشنواره تونی است و برای اولین بار در ایران با ترجمه احسان کرم ویسی و به کارگردانی امید عزیزی به صحنه می‌رود.
نمایش «مرد فیلنما» در مورد زندگی فردی بنام جان مریک است که مادرش او را به خاطر ظاهر ترسناکش به نوانخانه می‌سپارد. هر چه سن او بالاتر می‌رود ظاهرش ترسناک‌تر و عجیب‌تر می‌شود.
به خاطر چهره‌ای که دارد کسی حاضر نمی‌شود به او کار بدهد تا درنهایت صاحب یک سیرک او را می‌پذیرد. ازآن‌پس جان مریک به‌عنوان مرد فیلنما به مردم نشان داده می‌شود و مردم برای دیدن فردی که چهره‌ای فیل مانند دارد به صاحب سیرک پول می‌دهند. جان مریک یک معلول است که مورد سو استفاده مردی بنام تام رأس قرارگرفته است. رأس درازای گرفتن پول از مردم جان را تحت عنوان مرد فیلنما در سیرک نمایش می‌دهد. او جان را آزار می‌دهد و کتک میزند. جان سالها این وضع را تحمل می‌کند و به ناامیدی از بهتر شدن اوضاع میرسد او به خاطر بیماری نادر سندروم پروتئوس سالها مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد و حالش روزبه‌روز بدتر و بدتر می‌شود، تا اینکه فردی بنام دکتر تریوز او را دریکی از همین سیرک‌ها می‌بیند و به یاری‌اش می‌شتابد.
امید عزیزی کارگردان نمایش مرد فیلنما دراین‌باره گفت: نمایش مرد فیلنما ملودرامی پر از احساس با فضای کمیک از یک ماه آخر زندگی جان مریک است.
وی افزود: فارغ از تمام وجوهات مختلف این نمایش من قصد دارم در ابتدا به این جمله در نمایش بپردازم. من حیوان نیستم، من فیل نیستم، من یک انسانم. این نمایش فریاد حقوق بشر است. اینکه چون فردی شبیه به دیگران نیست و معلولیتی دارد، دچار چنین فرجام دردناکی می‌شود. و جان با تمام وجود فریاد می‌زند که انسان است. او ازاین‌رو که انسان است برای خود حق قائل می‌شود بااین‌وجود که می‌داند ظاهری متفاوت دارد.
عزیزی درباره تم اصلی نمایش گفت: بیوگرافی از زندگی جان مریک دستمایه اصلی این نمایش است. درجایی از نمایش می‌بینیم جان مریک انجیل را حفظ است. این بدین خاطر است که هرروز انجیل می‌خوانده و از خداوند طلب شفا می‌کرده. آن مقوله حقوق بشر و این تفسیر از امید که در داستان زندگی جان وجود دارد، هر بیننده‌ای را به تفکر وادار می‌کند و موجب می‌شود که او با جان همدردی کند. خصوصاً اینکه حقوق بشر و امید دو موضوع بسیار بااهمیت در دنیای امروز است که متأسفانه در حال از دست دادن هر دوی آن‌ها در بعضی نقاط جهان هستیم.
این کارگردان افزود: در لحظات پایانی نمایش جان به دکتر تریوز می‌گوید: ممنونم که به هم امید دادی و یادم انداختی یک انسانم.

بازیگران «مرد فیلنما» عبارتند از: علی برقبانی، آرش کابلیان، مجید تیزرو، امیر عبادی، فاطمه آزادی، آرش همتی، افشین میرزاخانی، معصومه ابراهیم زاده، مریم هاشم زاده، مهرداد صفایی، امیرحسین محمدپور عسل حاجی پور و امید درویش زاده
نمایش «مرد فیلنما» در تماشاخانه گندم واقع در خیابان انقلاب، خیابان نجات الهی (ویلا) کوچه مراغه پلاک ۲ طبقه سوم، از ۱۶ بهمن تا ۳۰ بهمن ساعت ۱۹ اجرا می‌گردد.