در حال بارگذاری ...
کامران شهلایی در گفت‌وگو با ایران‌تئاتر مطرح کرد

به زودی «قرارمان جمعه‌ها خانه فروغ» را به صحنه می‌برم

شهلایی گفت: کارگردانی کار را به طور مشترک با جواد مولانیا انجام خواهیم داد و نگارش نمایشنامه به زودی به پایان می رسد.

کامران شهلایی در گفت‌وگو با ایران‌تئاتر درباره فعالیت‌های جدید کاری خود گفت: مشغول نوشتن نمایشنامه‌ای با عنوان قرارمان جمعه ها خانه فروغ درباره زندگی فروغ فرخزاد هستم و در حدود پنج ماهی است که درگیر کامل کردن متن هستم. کارگردانی کار را به طور مشترک با جواد مولانیا انجام خواهیم داد و نگارش نمایشنامه به زودی به پایان می رسد.

این کارگردان درباره دلایل طولانی شدن پروسه نوشتن نمایش نامه قرارمان جمعه‌ها خانه فروغ افزود: به هر حال یک سری چالش و حساسیت‌ها درباره فروغ فرخزاد وجود دارد و باید متنی نوشته شود که امکان اجرایش وجود داشته باشد. علی رغم معاصر بودن فروغ یک سری ابهامات و گنگی‌ها دراره شخصیتش وجود دارد . تمرکز اصلی من در این اثر روایت زندگی فروغ فرخزداد است و به زندگی او از کودکی تا مرگ پرداخته‌ام و به همین جهت یک نمایش اتو بیوگرافی محسوب می شود. در تاریخ تئاتر ما به جز نمایشی که پری صابری درباره فروغ فرخزاد دارد کاری تا به حال در این زمینه ارائه نشده است.

شهلایی درباره نوع نگاهش به سوژه در حین نوشتن نمایش نامه متذکر شد: تلاش شد که بدون نگاه یک سویه، بدون تعارف و اسطوره گرایی به سمت ترسیم ابعاد مختلف شخصیتی فروغ فرخزاد بروم و شاید به همین دلیل نتوانم از بخش هایی از نمایشنامه در اجرای نمایش استفاده کنم و البته قصد دارم متن کامل نمایشنامه را منتشر کنم.

این نویسنده درباره محل اجرای نمایش و انتخاب بازیگر نقش فروغ فرخزاد گفت: هنوز برای محل اجرای نمایش به قطعیتی نرسیده‌ام. نمایش پنج شخصیت منجلمه کامی پسر فروغ، پرویز شاپور و ابراهیم گلستان دارد و برای انتخاب بازیگر نقش فروغ به چند گزینه فکر کرده ام که اصلا شباهت ظاهری برای من ملاکی برای انتخاب نقش نیست.

کامران شهلایی در سال‌های اخیر در مقام نویسنده و کارگردان نقش و سهم بسیار پررنگی در توجه به تاریخ انقلاب و جنگ در قالب آثاری نظیر آوانتاژ را داشته است و مدیریت پروژه نوشتاری قلم روشن درباره تاریخ جنگ را بر عهده داشته است. او زمستان سال قبل هم نمایش آدم‌ها قصه‌ها و آوازها را روی صحنه برد. در کارنامه کاری شهلایی آثاری نظیر حسام گمشده در 4 آذر، هفت روز از تیر شصت، خاطرات فیات تابستان پنجاه و نه دیده می شود و در کنارش انتخاب به عنوان نویسنده اول جشنواره نمایشنامه‌نویسی سراسری ایثار1388، نویسنده برگزیده بخش جایزه اکبر رادی جشنواره دانشگاهیان ایران 1388، نویسنده دوم مسابقه کشوری بهار نمایش دانشجویان ایران 1385 و 1386، نویسنده برگزیده بخش تولید متون جشنواره فجر 1389، نویسنده اول جشنواره منطقه‌ای قلم سبز 1389 و 1390، نویسنده برگزیده بخش تولید متون جشنواره فجر 1390، نویسنده اول انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی‌کشور(بخش کتاب اول) 1391، نویسنده برگزیده اولین جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی ایران 1392، نویسنده اول جشنواره منطقه‌ای فجر 1393، نویسنده دوم مسابقه نمایشنامه‌نویسی جشنواره فجر 1394، نویسنده و کارگردان برتر جشنواره تاتر شهر تهران 1395، نویسنده برگزیده جشنواره ملی فتح خرمشهر 1395 و نویسنده اول جشنواره مقاومت فتح خرمشهر 1396 را در کارنامه کاریش دارد.




مطالب مرتبط

محمد لارتی، کارگردان حاضر در بخش صحنه‌ای جشنواره تئاتر فجر:

«چند روایت نامرتب»، نمایشی از دردهای ناشی از تنهایی است
محمد لارتی، کارگردان حاضر در بخش صحنه‌ای جشنواره تئاتر فجر:

«چند روایت نامرتب»، نمایشی از دردهای ناشی از تنهایی است

محمد لارتی، کارگردان نمایش «چند روایت نامرتب» معتقد است هدف نمایش او، نمایان­‌ساختن زخم­‌ها و دردهای ناشی از تنهایی است. زخم­‌ها و دردهایی که نه‌تنها جامعه ما، بلکه همه جوامع جهان با آن‌ها روبه‌رو هستند و درمان این دردها، نیازمند اراده جمعی و بشری است تا این چالش‌ها و ...

|

کامران شهلایی، یکی از کارگردانان نمایش «چند روایت نامرتب» مطرح کرد

نمایشی با سه اپیزود، حول محور تنهایی
کامران شهلایی، یکی از کارگردانان نمایش «چند روایت نامرتب» مطرح کرد

نمایشی با سه اپیزود، حول محور تنهایی

کامران شهلایی، یکی از کارگردانان نمایش «چند روایت نامرتب»، اثری که از طریق ورود به بخش تازه‌ها وارد مسابقه تئاتر ایران چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر شد، می‌گوید این نمایش سه اپیزود با حضور یک بازیگر مرد و سه بازیگر زن، حول محور تنهایی است.

|

نظرات کاربران