در حال بارگذاری ...
...

پیتر بروک و این بار اجرای اثری درباره یک آفریقایی مسلمان

”حقیقت من، حقیقت تو، حقیقت” عنوان آخرین نمایشی است که از پیتر بروک به اجرا در آمده است. پیتر بروک، کارگردان نام آشنای جهان شخصیت آخرین نمایش خود را یک آفریقایی مسلمان قرار داده است. یک استاد دانشگاه اهل تصوف که می‌توان ...

”حقیقت من، حقیقت تو، حقیقت” عنوان آخرین نمایشی است که از پیتر بروک به اجرا در آمده است.
پیتر بروک، کارگردان نام آشنای جهان شخصیت آخرین نمایش خود را یک آفریقایی مسلمان قرار داده است. یک استاد دانشگاه اهل تصوف که می‌توان او را یکی از مبلغان اسلام نیز دانست.”بوکار” اهل آفریقا بود و بسیاری برای شنیدن داستان‌های او از نقاط دور به سراغش می‌آمدند و او با تعریف کردن داستان‌هایی از قرآن کریم و انطباق آن با داستان‌های اخلاقی آفریقایی توانست اسلام حقیقی را به بسیاری بشناساند.
و حالا بروک با به روی صحنه آوردن زندگی او قصد دارد عنوانی فراتر و عمیق‌تر را بیان کند که رنگ و و بوی سیاسی ندارد.
زندگی بوکار سراسر رنج و شکنجه است. والیان فرانسوی او و طرفدارانش را دستگیر کرده و هر روز از پایگاهی به پایگاه دیگر می‌برند.
پیتر بروک خود می‌گوید:«من در زندگی بوکار نکاتی دیدم که می‌بایست به تئاتر تبدیل می‌شد.» او از تماشاگرش می‌خواهد که به تماشای این نمایش بیایند تا بیاندیشند. او نه درصدد تغییر دادن آراء مردم است و نه می‌خواهد نظر آنان را تحت الشعاع اثرش قرار دهد فقط می‌خواهد که بیشتر فکر کنند.
بروک در صحن ابتدایی اثرش”بوکار“ را نشان می‌دهد که بر حصیری ساده با پاهایی برهنه نشسته و انوار باریک نور بر او می‌تابد. بروک می‌گوید:«امیدوارم تماشاگران در این خاموشی و سکون، آرامش درونی بوکار را کشف کنند.»
بروک معتقد است یکی از دلایل جذابیت کارش عدم قضاوت شخصیت محوری است. ”بوکار” در نمایش او نه دشمنانش را سرزنش می‌کند و نه تحقیر و همین موضوع باعث می‌شود تماشاگر تنها آنچه اتفاق افتاده را ببیند بی‌آنکه از سوی اثر با قضاوتی روبرو باشد.