در حال بارگذاری ...
...

ندا حاج بابایی: ساختمان تئاتر پارس بهترین انگیزه اجرای نمایش سنتی است

لاله‌زار بخشی از تاریخ تئاتر ما است که به جوان‌ها انگیزه کار سنتی می‌دهد، پس نباید لاله‌زار را به فراموشی سپرده و در جایی جز آن نمایش سنتی خودمان را احیا کنیم.

میراث خبر: « لاله‌زار بخشی از تاریخ تئاتر ما است که به جوان‌ها انگیزه کار سنتی می‌دهد، پس نباید لاله‌زار را به فراموشی سپرده و در جایی جز آن نمایش سنتی خودمان را احیا کنیم.»
«ندا حاج بابایی»، نویسنده و کارگردان جوانی است که این روزها نمایش قالیباف‌ خانه را که یک سیاه بازی مدرن است به همراه تعدادی از جوانان و دانش آموختگان تئاتر به روی صحنه تئاتر پارس برده و چراغ تئاتر نیمه خاموش لاله‌زار را دوباره روشن کرد. حاج بابایی درباره این نمایش به میراث خبر گفت: «گروه ما قصد داشت بر‌خلاف معمول یک کار سنتی روی صحنه ببرد تا باور کنیم هنوز سنت‌های ما در موسیقی و نمایش زنده است و به همین علت یک کار سنتی مانند سیاه بازی را با میزانس‌های مدرن تلفیق کردیم.»
به گفته کارگردان در قالیباف خانه 80 درصد از روش‌های سنتی و 20 درصد از تکنیک های جدید بهره برده است.
قالیباف خانه حکایت دختر جوانی است که از شوهرش طاهر صورتگر که برای کار به چین رفته بی‌خبر است در یک قالی باف خانه کار می‌کند او با همفکری همکارانش در پوشش «سیاه» مستخدم حاجی به چین می‌رود.
در چین گوی دختر امپراطور باقصد همسر‌یابی به او بر می‌خورد و چون او از ازدواج با دختر امپراطور سرباز می‌زند به همراه حاجی به زندان می‌افتد و آن جا همسرش را یافته و این جمع برای رهایی از زندان خاقان چین نمایشی را بازی می‌کنند.
حاج بابایی در پاسخ به این سئوال که چرا اجرایی این کار را به تئاتر پارس برده است اشاره می‌کند که لاله‌زار بخش مهمی از تاریخ تئاتر ایران است: «من قبل از این‌که بخواهم نمایش را روی صحنه ببرم درباره لاله‌زار تحقیق کردم. همه ما می‌دانیم که اینجاروزگاری منطقه تفریحی تهران و پر از سینما و تئاتربوده پس اگر بخواهیم به سنت‌های تئاتر‌مان بپردازیم باید از لاله‌زار شروع کنیم.»
وی با اشاره به ساختمان، بانک مسکن میدان فردوسی می‌گوید: «این ساختمان برای اپرا ساخته شده بود. اوایل سلطنت پهلوی اول تبدیل به بانک رهنی شد. اگر به داخل این بانک بروید می‌بینید کاملا گرد است و هیچ ستونی ندارد. درست است تئاتر نصر و جامعه باربد از بین رفته است اما هنوز در کوچه پس کوچه‌های این خیابان می‌شود ساختمان‌هایی را تبدیل به تئاترکرد.»
وی استقبال تماشاگر را به خصوص در روز نخست و پنج شنبه و جمعه خوب ارزیابی کرد و گفت: «برای ما مهم بود که چراغ تئاتر پارس را روشن کنیم.»
به گفته کارگردان «این نمایش جز آقای میرقاسمی بقیه بازیگران جوانان فارغ التحصیل تئاتر هستند.»
در قالی بافت خانه ندا حاج بابایی، میر‌قاسمی، پرویز حاجی‌زاده، رضا علوی، مریم انصاری، فریبا قاسمی، مصطفی رامسی، فرشته درفشانی بازی می‌کنند.