در حال بارگذاری ...
با اجرایی شدن مصوبه شورای شهر

نام زنده‌یاد حمید سمندریان بر کوچه‌ای در تهران نشست

مصوبه اعضای شورای شهر تهران، با نامگذاری کوچه‌ای در پایتخت به یاد زنده‌یاد حمید سمندریان، نویسنده، کارگردان و مدرس تئاتر انجا شد.

به گزارش ایران تئاتر حمید سمندریان متولد۹ اردیبهشت ۱۳۱۰، تهران – ۲۲ تیر ۱۳۹۱، تهران کارگردان، مدرس و مترجم ایرانی بود. او از سرآمدان نسلی از کارگردانان نامدار نمایش ایران چون عباس جوانمرد، علی نصیریان، بهرام بیضایی، رکن‌الدین خسروی، آربی آوانسیان به‌شمار می‌رفت که تئاتر را در ایران دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ به پایگاه جدی‌تری رساندند.

او که پس از دبیرستان به اروپا سفر کرده بود، در آلمان دوره مهندسی شوفاژ سانترال را در دانشگاه صنعتی برلین گذراند؛ ولی پس از آن به کنسرواتور عالی موسیقی و هنر‌های نمایشی هامبورگ رفت. برخورد با تئاتر چنان جذبش کرد که مجالی برای موسیقی نمی‌گذاشت و به همین خاطر موسیقی را کنار گذاشت.

سمندریان که در آلمان به جای مهندسی تأسیسات سر از درس مکس راینهاردت درآورده بود، بعد‌ها به مؤسسه ادوارد مارکس پیوست تا تئاتر را جدی‌تر بیاموزد. او طی شش سال تحت آموزش ادوارد مارکس، که یکی از استادان برجسته تئاتر بود، اصول و مبانی کارگردانی و بازیگری را آموخت. از دیگر فعالیت‌های اثرگذار سمندریان می‌توان به پایه‌گذاری دانشکده تئاتر دانشگاه تهران با همکاری مهدی نامدار اشاره کرد. او همچنین در سال ۱۳۴۸ تدریس در دانشکده هنر‌های زیبا را آغاز کرد.

وی پس از پایان این دوره به دعوت اداره هنر‌های نمایشی دراماتیک اداره کل هنر‌های زیبای ایران به کشور برگشت. سمندریان با همکاری مهدی فروغ هنرستان آزاد هنر‌های دراماتیک را که وابسته به هنر‌های زیبای کل کشور بود، راه‌اندازی کرد

او کارگردان ده‌ها نمایش بوده که به خاطره جمعی علاقه‌مندان تئاتر راه یافته است از جمله نمایش‌های دوزخ، اشباح، مرده‌های بی‌کفن و دفن، باغ‌وحش شیشه‌ای، طبیب اجباری ، لئوکادیا، هرکول و طویله اوجیاس ، آندورا، نگاهی از پل، ملاقات بانوی سالخورده، کرگدن، بازی استریندبرگ، مرغ دریایی ، ازدواج آقای می‌سی‌سی‌پی، دایره گچی قفقازی، بازی استریندبرگ.

بسیاری از بازیگران موفق امروز تئاتر و تلویزیون و سینمای ایران از شاگردان او در آموزشگاه بازیگری سمندریان محسوب می‌شوند.

به گزارش ایران تئاتر این تصمیم در دویست و شصت و پنجمین جلسه علنی شورا  در دی ماه 1399 مورد بررسی قرار گرفت.

در همین ارتباط، محمد جواد حق‌شناس رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با توضیح درباره این مصوبه گفت: بر اساس صورت‌جلسه این نشست، ۱۸ تغییر نام پیشنهاد شد که بخشی از آن‌ها را بیان می‌کنم.

محمد جواد حق‌شناس با بیان اینکه امروز نام‌گذاری معابر به نام بزرگانی را در دستور کار داریم که نیاز به معرفی ندارند و از شخصیت‌های شناخته شده و مفاخر ایران زمین در دوره معاصر هستند، افزود: پیشنهاد‌های بعدی نام‌گذاری خیابان پارسی مهر به نام استاد عباس زریاب خویی، کوچه شمشاد به نام استاد علی شریعتمداری، پیشنهاد بعدی به نام استاد مهدی مائوزی، پیشنهاد بعدی به نام استاد ابوالقاسم گرجی و پیشنهاد آخر به نام استاد حمید سمندریان و کوچه ای در خیابان ایرانشهر  است.

در ادامه جلسه تغییر نام معابری به نام احمد احمدی فیلسوف ایرانی، مؤسس و مدیر سازمان سمت، استاد دکتر مهدی ماحوزی پژوهشگر برجسته ادبیات و زبان فارسی، دکتر ابوالقاسم گرجی استاد ممتاز دانشگاه تهران، حقوقدان، نوزدهمین رئیس دانشگاه تهران، استاد هادی میرمیران مهندس، استاد دانشگاه و معمار ایرانی، استاد مرتضی احمدی بازیگر سینما و تلویزیون، صداپیشه، ناصر هوشمند وزیری مجسمه ساز ایرانی، علامه علی اکبر دهخدا ادیب، لغت‌شناس، سیاست‌مدار و مؤلف و بنیان‌گذار لغت‌نامه دهخدا به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید.

همچنین در ادامه دویست و شصت و پنجمین جلسه شورا تغییر نام معابر دیگری از مناطق پایتخت به نام اساتیدی چون استاد خسرو سینایی کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس سرشناس کشورمان، استاد منوچهر احترامی طنزپرداز و از قدیمی‌ترین نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان، علی اکبر صادق معمار برجسته ایرانی، استاد جمیله شیخی بازیگر تئاتر و سینما به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید.

 

 




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با عزت‌الله رمضانی‌فر، بازیگر پیشکسوت

تماشاخانه سنگلج، می‌‌تواند بهشت تئاتر ملی شود
گفت‌وگو با عزت‌الله رمضانی‌فر، بازیگر پیشکسوت

تماشاخانه سنگلج، می‌‌تواند بهشت تئاتر ملی شود

عزت‌الله رمضانی‌فر، بازیگر پیشکسوت می‌گوید با برنامه‌ریزی و مدیریت درست و اختصاص بودجه مناسب، می‌توان تماشاخانه سنگلج را به بهشت تئاتر ملی ایران تبدیل کرد.

|

گفت‌وگو با بازیگر نمایش «حقایقی درباره سگ‌ها و گربه‌ها»

ویدا جوان: به تقدس تئاتر، اخلاقیات و معیارهای این هنر اعتقاد دارم
گفت‌وگو با بازیگر نمایش «حقایقی درباره سگ‌ها و گربه‌ها»

ویدا جوان: به تقدس تئاتر، اخلاقیات و معیارهای این هنر اعتقاد دارم

ویدا جوان، بازیگر نمایش «حقایقی درباره سگ‌ها و گربه‌ها» با بیان این‌که تئاتر و بازیگری روی این صحنه مقدس تنها مسئله‌ای است که نسبت به آن متعصب هستم و شدیداً به تقدس تئاتر، اخلاقیات، معیارها و انضباط و تلاش در آن اعتقاد دارم.

|

نظرات کاربران