علی موسویان در گفت وگو با ایران تئاتر مطرح کرد
اجرای نمایش تاریخی خار شتر بعد از بهبود شرایط کرونایی

علی موسویان

علی موسویان
قصد اجرای نمایش تاریخی و ابزورد خار شتر را بعد از بهبود شرایط کرونایی دارم.
علی موسویان نویسنده و کارگردان و بازیگر تئاتر و تلویزیون در گفت وگو با ایران تئاتر در باره فعالیت های جدید خود عنوان کرد: در این مدت دو نمایشنامه با عنوان های خار شتر و کوچینی نوشته ام و قصد دارم یکی از آنها را دریک سالن خصوصی و دومی را در مجموعه تئاتر شهر و یا ایرانشهر روی صحنه اجرا کنم و موافقت های لازم برای این دو نمایش را گرفته ام.
وی در باره مضمون و فضای نمایش خار شتر تصریح کرد: در خاتر شتر یک بحث تحلیلی مطرح کرده ام که مربوط به سه دوره زمانی زندگی در ایران شامل دوران قاجاریه ، دوره دوم عصر پهلوی و دوره معاصر است . در هر کدام از این زمان ها اتفاق مهم اجتماعی رخ داده است. اتفاقی که دوره قاجاریه رخ می دهد مربوط به سلطنت احمد شاه قاجار و شیوع آنفلونزای اسپانیای و ایجاد قحطی است که باعث مرگ بیشی از نصف مردم ایران می شود و شباهت هایی با شیوع کرونا در زمان حال دارد. قصه دوم در سال 1353 رخ می دهد و در باره علاقمندی به سینما است که عاشق فیلم دیدن و بازیگر شدن است و در این میان برای او اتفاقاتی رخ می دهد. بخش معاصر هم مربوط به زمان حال و شیوع کرونا است. زوجی قصد رفتن به مجلس عروسی دارند اما درگیر حاشیه و تنش می شود.
وی با تاکید بر حلقه واسط سه داستان افزود: حلقه واسط این سه داستان این است که حاشیه ما را از متن دور می کند . شیوه نگارش خار شتر ابزورد است و خیلی از ساختارهای کلاسیک نمایش نامه نویسی استفاده نکردم.امیدوارم بتوانم به بهبود کرونا این نمایش را روی صحنه ببرم.
موسویان با اشاره به نگارش نمایش نامه کوچینی تصریح کرد: محور اصلی قصه نمایش نامه کوچینی در باره آخرین دوره مدیریت این کافه قبل از پیروزی انقلاب است . کوچینی نام یکی از کافه های معروف تهران در دهه چهل و پنجاه در بلوار کشاورز فعلی است که هنرمندانی نظیر فرهاد مهراد خواننده معروف در آنجا موسیقی اجرا کرده است و یک مکان تفریح و اجرای موسیقی بوده است. مدیر آخر این کافه خانمی است که بدهی هنگفتی دارد و به همین دلیل از خواننده معروفی برای اجرا در آنجا دعوت می کند تا بتواند بدهی اش را پرداخت کند. اما با غیبت خواننده اتفاقات غیر منتظره ای رخ می دهد.
موسویان در بخش پایانی سخنانش ضمن انتقاد بر شرایط دادن نوبت اجرا در سالن های تئاتر تاکید کرد: برای نمایشم با تعدادی از بازیگران حرفه ای و مطرح و یک تهیه کننده حرفه ای به توافق رسیده بودم. نمایشی که به طور حتم با اجرایش می تواند گیشه نحیف تئاتر در دوران کرونایی را رونق ببخشد. متاسفانه به هیچ کدام از درخواست های منطقی من ترتیب اثری داده نشد و در مقابل تعدادی گروه و کارگردان مدام نمایش روی صحنه می برند. حرف من وجود عدالت در دادن نوبت به اجرا به تمام هنرمندان به طور یکسان و بدور از تنگ نظری است. هیچ راهکار منطقی برای گرفتن نوبت اجرا وجود ندارد که با پیروی ازآن بتوانید به حقتان برسید. باید راهکاری تدوین و منتشر شود تا هر گروه و کارگردانی که قصد اجرا دارد تکلیفش روشن باشد . نگاه سلیقه ای پیکره نحیفه تئاتر را ضعیف تر می کند.
سید علی موسویان سال ها است که در حوزه بازیگری، کارگردانی و بازیگری در سینما، تئاتر و تلویزیون فعالیت می کند و آثاری نظیر آقا دلبر، امثبت، عاشقانه ای برای عباس، لاله زار و سقوط اضطراری را روی صحنه برده است. موسویان دارای مدرک کارشناس ارشد سینما است. از عمده آثار او می توان به شهرک جیم، معمای شاه، تمشک، ساعت ۲۰، ماهی در خاک، بی تو مهتاب شب، ماه در قاب، آلزایمر، زخم چذابه، نبش قبر و من ۱۵ سال گریه نکردم اشاره کرد.