در حال بارگذاری ...
...

اسماعیلی در صحن علنی از برنامه های خود دفاع می‌کند

امروز صلاحیت وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد در مجلس بررسی می شود

در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی و در ادامه بررسی سوابق و صلاحیت وزرای پیشنهادی،طبق برنامه اعلام شده مجلس بررسی صلاحیت دکتر محمدمهدی اسماعیلی، به عنوان وزیر پیشنهادی رئیس جمهور برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم بررسی می شود.

به گزارش ایران تئاتر، امروز و پس از  محمدعلی زلفی گل (علوم، تحقیقات و فناوری) که هم اکنون در حال برگزاری است ،در چهاردهمین بررسی ، موافقین و مخالفین انتخاب محمدمهدی اسماعیلی برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن خواهند گفت . در ادامه همچنین اسماعیلی در تثبیت توان خود برای قبول مسئولیت سخنرانی خواهد کرد .

پیشتر سید ابراهیم رئیسی  در اولین روز  جلسات بررسی صلاحیت کابینه دولت سیزدهم ، در بخش معرفی  اجمالی وزرای پیشنهادی درباره وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته بود : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از اهمیت بالایی  برخوردار است و چون حساس بودم درباره این وزارت خانه علاوه برجلسه با اعضای کارگروه ، افرادی که مطرح بودند را با شاخصه های مورد نظر برای خودم  تعریف کنند تا بدانم از چه مسیری به این نقطه رسیده اند .از مجموع بررسی ها کسی که دارای دانش در این امر بود، آقای دکتر اسماعیلی بود.

رئیس جمهوری در ادامه در تاکید اهمیت انتخاب وزیر پیشنهادی برای این وزارت خانه تصریح کرد : حتی از آقای صفارهرندی از اعضای کارگروه فرهنگ پرسیدم با توجه به اینکه شما وزیر فرهگ و ارشاد اسلامی بودیدی و وزارت خانه را می شناسید  ، نظرتان جیست ؟ گفتند :"آقای از میان گزینه ها آقای اسماعیلی  را شایسته تر یافتم  برای وزارت فرهنگ و ارشاد است. "با اینکه ایشان را می شناختم بازهم از متخصصین استعلام کردم .

رئیسی در ادامه تاکید کرد : اهالی فرهنگ و هنر بدانند آزادی را ما به شما ندادیم. آزادی را خدا  به شما داده . ما تضمین کننده این آزادی  هستیم. تضمین کننده آزادی های مشروع دولت است.تا آزادی را برای اصحاب فرهنگ و هنر تضمین کند تا ظرفیت های اصحاب هنر و اصحاب فرهنگ شکوفا بشود . این کار به عهده دولت است و به عهده این وزارت خانه و زیر مجموعه هایش .

محمد مهدی اسمائیلی متولد ۱۳۵۴ در کبودرآهنگ همدان، از طلاب دانش‌آموختۀ مدرسۀ عالی شهید مطهری، دکترای علوم سیاسی از پژوهشگاه علوم‌انسانی و مطالعات فرهنگی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و همچنین مدیر گروه «جامعه‌شناسی سیاسی مؤسسۀ مطالعات و تحقیقات اجتماعی» دانشگاه تهران است.

اسماعیلی از فعالین فرهنگی، رسانه‌ای و سیاسی باسابقه و از چهره‌های فرهنگی و علمی نخبۀ جبهۀ انقلاب است؛ دکتر اسماعیلی فعالیت‌های فرهنگی جدی خود را از سردبیری و مدیرمسئولی چندین نشریۀ فرهنگی‌اجتماعی در دهۀ هفتاد آغاز کرده است؛ وی از جملۀ مدیران تحول‌گرای راهبردی سازمان صداوسیما در جایگاه‌های مجری طرح نظام جامع ارزیابی تولیدات صداوسیما، مدیریت مرکز افکارسنجی سازمان، مدیرکل ارزیابی برنامه‌های تولیدی سیما و مؤسس قرارگاه رسانۀ سازمان صداوسیما به عنوان یک ساختار فرهنگی‌ اجتماعی پویا و نویدبخش تحول رادیو و تلویزیون بوده است.

اسماعیلی بعد از سال‌ها فعالیت فرهنگی و اجتماعی و رسانه‌ای، در دولت‌ نهم به‌عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی و رسانه و همچنین معاون فرهنگی‌اجتماعی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری و سپس در دولت دهم به‌عنوان معاون سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی استاندار اصفهان به‌کار گرفته شد؛ راه‌اندازی قرارگاه فرهنگی در استان اصفهان، سازماندهی و پشتیبانی از اهالی فرهنگ، تشکل‌ها‌، مؤسسات و مراکز فرهنگی و هنری از جملۀ مهم‌ترین اقدامات او در دورۀ مسئولیت در استانداری اصفهان بود؛ الگوی اقدامات فرهنگی‌‌هنری این معاونت در همان سال به‌عنوان سند الگوی فعالیت‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی در وزارت کشور تدوین و به همۀ استان‌های کشور ابلاغ شد؛ مهدی اسماعیلی عضو کارگروه تحول فرهنگی وزارت ارشاد در زمان وزارت دکتر صفارهرندی و عضو هیئـت مؤسس مؤسسات فرهنگی مهم و پویایی چون مؤسسۀ طلوع حق، مؤسسات پایش و افکارسنجی فرهنگی‌اجتماعی و مراکز رسانه‌ای مؤثری بوده است.

در زمان تولیت حجت‌الاسلام رئیسی در آستان قدس رضوی، دکتر اسماعیلی به‌عنوان مشاور فرهنگی و همچنین رئیس دفتر تحقیقات اجتماعی آستان قدس فعالیت‌های فرهنگی خود را ادامه داد؛ همچنین با انتخاب حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید ابراهیم رئیسی به‌عنوان رئیس قوۀ قضائیه از سوی رهبر معظم انقلاب، اسماعیلی به‌عنوان مشاور فرهنگی و اجتماعی رئیس قوه و همچنین نمایندۀ ایشان در سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی فعالیت می‌کرد.

معاونت پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی و تولید بیش از ۳۰۰ اثر مهم در حوزۀ تاریخ با کادرسازی و به‌کارگیری از ظرفیت‌های اهالی پژوهش و قلم، راه‌اندازی همایش‌های چندگانه و اثرگذار مقابله با تحریف تاریخ معاصر و تطهیر پهلوی در حوزۀ کتاب و ادبیات، عضو هیئت مؤسس و شورای سیاست‌گذاری جایزۀ ادبی شهید اندرزگو، مشاور عالی مجمع ناشران انقلاب اسلامی و همچنین تألیف چندین اثر روایی‌تاریخی، پژوهشی و سیاسی و نگارش مقالات فکری، فرهنگی و سیاسی بسیاری، از دیگر فعالیت‌های فرهنگی و فکری دکتر محمدمهدی اسماعیلی در طول این سال‌ها بوده است.

او همچنین سابقه تالیف کتاب‌های تکامل اندیشه سیاسی شیعی در مکاتب نجف و جبل عامل، استراتژی مواجهه با فرقه‌ها و نحله‌های انحرافی، بدعت‌ها و خرافات، مطالعه تطبیقی ماموریت‌ها و اقدامات دستگاه‌های فرهنگی، تحلیل جامعه شناختی بر عوامل موثر بر نشاط اجتماعی، الگو‌های مدیریت فرهنگی و ارزش‌ها و نگرش‌های مردم شهر اصفهان را در کارنامه خود داراست.

معرفی اسماعیلی به عنوان وزیر پیشنهادی ارشاد در کابینه سیزدهم، بعد از انتشار متنی که برنامه‌های او خوانده شد، همراه با حاشیه‌هایی بود و انتقاداتی را از سوی برخی تشکل های هنری در پی داشت.

باید منتظر ماند و دید که آیا نمایندگان مردم روز چهارشنبه و در پایان موعد بررسی صلاحیت کابینه دولت سیزدئهم ، به گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رای مثبت خواهند داد. امری که بر اساس اظهار نظر چند نفر از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس، رخ می دهد.

گفتنی است پس از وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی ،صلاحیت 5 وزیر دیگر به ترتیب  احمد وحیدی (کشور) ،سید عزت الله ضرغامی (میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری)، جواد اوجی (نفت)، علی اکبر محرابیان (نیرو) ،  سیدحمید سجادی هزاوه (ورزش و جوانان) بررسی خواهد شد .