در حال بارگذاری ...
...

دیدار با دانش‌آموز شهید در رؤیایی بی‌انتها

«کوچه مختار بود و ساسان بود و سیمین» در تلویزیون تئاتر ایران

پخش نمایش «کوچه مختار بود و ساسان بود و سیمین» در تلویزیون تئاتر ایران آغاز شد و علاقه‌مندان می‌توانند از طریق این پلتفرم به تماشای این فیلم‌تئاتر که اثری به کارگردانی جواد صداقت و الهام ابنی با همراهی هنرمندان شهر بوشهر است، بنشینند.

به گزارش ایران تئاتر، نمایش «کوچه مختار بود و ساسان بود و سیمین» سال 1398 در تالار مولوی و با مدت زمان 45 دقیقه روی صحنه رفته و با استقبال مخاطبان مواجه شده بود. همچنین این نمایش در جشنواره سی‌وهشتم تئاتر فجر اجرا رفته است.

در خلاصه داستان این نمایش آمده: «عبدالعظیم دچار عذاب وجدان شده است. او همسر و فرزندانش را در سانحه هواپیمای مسافربری از دست داده است. حال یکی از دانش‌آموزانش که همکلاسی فرزندش بوده و به شهادت رسیده است، در رؤیای عبدالعظیم با او گفتگو می‌کند.»

جواد صداقت که به طور مشترک با الهام ابنی نمایش «کوچه مختار بود و ساسان بود و سیمین» را بر اساس متن نوشته رضا گشتاسب کارگردانی کرده، نویسنده، کارگردان، دراماتورژ، بازیگر، طراح صحنه، مدرس و عضو هیئت علمی گروه هنر‌های نمایشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر است. او که متولد سال 1357 در شهر بوشهر است، در کارنامه تئاتری خود سابقه درماتورژی و کارگردانی نمایش‌هایی چون گورستان سلولى، اگر شبى از شب‌هاى تهران مسافرى، شاه لیر، هملت، باغ آلبالو، ده آنتروپى وحشت پولارک، گوزن، ژانت رسالت لرزان گاوچران، کارنامه بندار بیدخش، دستارى بر پیکر اسب پیک در راه، مضحکه اتللو، شکایت نامه کشاورز، مسافران خیال، مکبث و... و نیز نویسندگی و کارگردانی آثاری چون کاکات‌کشى، اقتباس خون، شاه‌کشى، ترجمه پدیدار شناسى جنگ، مرگزار سیاه سرخ شیارهاى تیفوسى، جاناتا کلاغ ساحره شده را دارد.

صداقت که در هفت دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی و چندین دوره جشنواره بین‌الملل تئاتر فجر حضور داشته، در گفتگویی با ایران تئاتر در مورد تئاتر بوشهر گفته بود: من معتقدم بوشهر از دهه های قبل در تئاتر کشور حرف های زیادی برای گفتن داشته و بزرگانی زیادی از این استان در تئاتر ایران فعالیت داشته‌اند . نکته قابل اشاره دیگر وجود رشته نمایش در دانشگاه آزاد بوشهر است و خیلی از دانشجویان تئاتر در دانشگاه آزاد بوشهر بومی استان هستند . درگذشته بخش عمده دانشجویان رشته نمایش از سایر استان ها بودند. البته در سال‌های اخیر رشته نمایش و تئاتر در شیراز و شهرهای شمالی هم شکل گرفته و جوان‌های علاقه‌مند می توانند با تحصیالت آکادمیک و اصولی وارد این عرصه بشوند. درحالی که در گذشته فقط سه شهر تهران، اراک و بوشهر رشته نمایش داشتند. با گرایش جوان‌های بوشهری به تئاتر شاهد رشد کمی کیفی نمایش‌های اجرا شده هستیم.

از آخرین فعالیت‌های نمایشی او می‌توان به حضور در سی‌ونهمین جشنواره بین‌الملل تئاتر فجر با نمایش «هماتوم» به عنوان نویسنده و کارگردان نام برد.

عوامل نمایش «کوچه مختار بود و ساسان بود و سیمین» عبارت‌اند از کارگردانان: جواد صداقت و الهام ابنی، نویسنده: رضا گشتاسب، طراح گریم: مهدی مکاریان، طراح نور: ایمان اسماعیلی، موسیقی: پژمان برزگر، طراح صدا: احسان صفانژاد، بازیگران: جواد صداقت و الهام ابنی، طراح پوستر و بروشور: پوریا بهرام‌نژاد، مدیر صحنه: آیناز جلیلی، مدیر صحنه: فاطمه کشاورز، اجرای دکور: احمد فقیه، علیرضا بیابان‌زاده، سینا رضایی و مریم خلیفه و مدیر روابط بین‌الملل: آفرین ابنی.