هنرمندان از برگزاری مهمترین جشنواره تئاتر خیابانی در شرایط کرونایی میگویند
جشنواره مریوان؛ یک موقعیت زنده برای تبادل آگاهی
همت کنیم تا این رویداد ارزشمند دچار وقفه نشود

جشنواره تئاتر خیابانی مریوان

جشنواره تئاتر خیابانی مریوان

جشنواره تئاتر خیابانی مریوان

جشنواره تئاتر خیابانی مریوان
ایران تئاتر: در گزارش پیش رو ، به انعکاس نظرات هنرمندان فعال در عرصه تئاتر درباره برگزاری جشنواره نمایش محیطی مریوان و چگونگی و بایدها و ویژگیهای این رویداد تئاتری به عنوان بزرگترین رویداد نمایش محیطی کشور پرداختیم. این گفتوگوها ، حاوی دغدغهها و دلتنگیها برای مردم و مخاطبان تئاتردوست شهر مریوان برای جشنوارهای موفق و گردهمایی هنرمندان دلداده به نمایش محیطی در فضایی دلپذیر است.
به نظر میرسد بیشتر هنرمندانی که به ارائه نظر پرداختهاند، برای برگزاری جشنواره به روال سابق همنظر هستند اما همگی تاکید میکنند که رعایت دستورالعملهای بهداشتی دقیق و اتخاذ راهکارهایی برای حفظ سلامت شرکتکنندگان و مردم مریوان باید نصبالعین برگزارکنندگان جشنواره مریوان باشد.
زهرا مریدی:
برگزاری جشنواره در شرایط کرونا تدابیر خاصی میطلبد
بیگمان برگزاری جشنواره در شرایط کرونا تدابیر خاصی میطلبد، مثل گروههای کمتعداد و تماشاگران محدود تا سلامتی هیچ قشری به خطر نیافتد. شرایط اسکان گروهها و برگزارکنندگان جشنواره باید اصلاح شود زیرا آخرین دورهای که جشنواره برگزار شد خیلی مطلوب نبود، صرفا دلتنگی گروهها برای اجرا را نباید دستمایه تحمل شرایط سخت و خطرناک قرار داد، شکی نیست که مریوان و اجرای تئاتر برای مردم تئاتردوست و بافرهنگ مریوان برای هنرمندان با ارزش است ولی آیا با شرایط موجود و بودجه موجود، توانایی رسیدگی و مراقبت از شرکتکنندگان وجود دارد؟
البته چون امسال جشنواره بینالمللی نیست شاید بشود با فراغ بیشتری برنامهریزی کرد. در هرصورت تشخیص این مهم به عهده برگزارکنندگان جشنواره است که آیا قادر به مدیریت جشنواره با شرایط فعلی و بودجه اختصاص داده شده هستند یا خیر؟ چون از وقتی به خاطر دارم حداقل این ده دوره آخر، همیشه مسئولین شهر و دوستداران تئاتر چه دولتی و چه خصوصی دست به دست هم دادهاند تا جشنواره آبرومند برگزار شود، باید بررسی دقیق کرد که با شرایط موجود جشنواره پشتیبان دارد تا مسیر برگزاری را هموار کند؟
مصطفی بوعذار:
همت کنیم این رویداد ارزشمند دچار وقفه نشود
تئاتر خیابانی مریوان الگویی برای تمام شهرهای ایران است. جشنوارهای برآمده از هنرمندان مریوان برای مردم ایران، همت کنیم این رویداد ارزشمند دچار وقفه نشود. بگذاریم جشنواره و شهروندان مریوان پایگاه هنرمندان مستقل تئاتر خیابانی باشند و به دور از جریانهای سیاسی گذرا به مسیر پُرفروغش ادامه دهد. درود بر همه آنانی که صادقانه دل در گرو هنر تئاتر این سرزمین دارند.
مختار محمدی:
کلکسیونی تخصصی از اندیشههای هنرمندان تئاتر خیابانی کشور
چند دههای است که جشنوارها و دست اندرکاران و هنرمندان درجشنوارهها و اجراهای هنریشان به دنبال شعار تئاتر برای همه و تحقق این امر مهم هستند. این مهمترین بُعد تمامی هنرها، بهخصوص هنر تئاتر است که بدون تماشاچی و قدم نهادن در راه هدف غائی آن، که همانا ارتباط با تماشاچی و رسیدن هر دو طرف به ژرفای واقعیت اندیشه هنری و تکامل آن فکر و تحلیل طرح و بطن و درونمایه اجرا با بیننده است، کار به تمامی پیش نمیرود و جز در مسیر اجرای رو در رو و مستقیم و نفس به نفس باتماشاچی میسر نمیگردد.
شهر مریوان و بالاخص مردم هنرمنددوست و هنرپرور مریوان چندین سال است که میزبان نمایشها و اجراهایی با تفکرات و اندیشههای متفاوت هنری، فکری، سیاسی و اجتماعی و... هنرمندان تئاتر خیابانی کشور هستند. مریوان و تماشاچیان حرفهای آن در اجراها نه تنها موجب رضایت گروه اجرایی و آرامش خاطر اجرا، بلکه درتکامل اندیشه و فکر اجرا، مایه الهام هنرمندان اعم از نویسندگان وکارگردانان و اجراگران بوده و هست.
جشنواره مریوان کلکسیونی تخصصی از اندیشههای هنرمندان تئاتر خیابانی کشور و منطقه است. هم هنرمندان و هم مردم و تماشاچیان آن به جشنوارهای حضوری و نفس به نفس نیاز دارند. امید میرود در هر شرایط با مدیریت صحیح که آن هم با تجربههای خوبی که این جشنواره و هنرمندان همیشه دلسوز مریوانی در چندین سال برگذاری آن تجربه کردهاند، رسیدن به این هدف را امکانپذیر نماید. امید که امسال بتوانیم با اندیشههای سبز هنرمندان و تماشاچیان، این همنوایی زیبای ارتباط هنر و اندیشه را در کنار زریبار آرام و دلکش همه با هم به تماشا بنشینیم.
حسنا قبادی:
یک موقعیت زنده برای تبادل آگاهی
تئاتر خیابانی مریوان با یک حس متعهدانه و مسئولانه و دلسوزانه بر آن است تا مردم را وادارد که درباره خودشان و مسائلشان بیشتر فکر کند و آگاهی جمعی و عمومی را بالاتر ببرد، این جشنواره نمیخواهد فاصلهای بین خود و مردم ایجاد کند بلکه بر آن است که فاصلهها را بردارد و در پیوندی متفکرانه و بر پایه برقراری یک وضعیت مطلوبتر کشمکش ممکن را به سرانجام برساند. در این جشنواره سعی بر این است تا در یک موقعیت زنده و فراروی مخاطبان بسیاری که دارد و با به مشارکت گذاشتن مسائل مختلف در یک بستر نمایشی همه را دعوت به تفکر کند، یعنی نوعی آگاهی رد و بدل میشود.
حسین رفعتی:
لزو.م انجام تست کرونا و داشتن کارت واکسن برای شرکتکنندگان
وارد مریوان شدیم، غریب بودیم ولی اصلا احساس غربت نداشتیم، به دبیرخانه جشنواره رفتیم، از خونگرمی و تکاپوی بچههای ستاد برگزاری نگویم، انگار صدسال است رفیق بودیم. جایجای مریوان شور و حال بود و مردم با لبخند و خیلی دوستانه میدانستند برای جشنواره تئاتر خیابانی آمدیم، اگرچه کمک هزینه جشنواره کم بود ولی عجیب برکت داشت و چه بازارهایی رفتیم، خورشید زریبار یادش بخیر. ورکشاپ و گپ و گفت با بچههای خیابانهای مریوان صفای عجیبی داشت. انگار آلیس شده بودیم در سرزمین عجایب. روز اختتامیه و زمان بازگشت به دیارمان پاهایمان رمق نداشت، و با دلی غمبار از مریوان زدیم بیرون، به سروآباد که رسیدیم ایستادیم و به مسیرپشت سر نگاه کردیم و آهسته گفتیم مریوان زیبا بمان چون سال دیگر برای جشنوارهای دیگر برمیگردیم. همه بچههای خیابان این لحظهها رو تجربه کردهاند و دوست داریم جشنواره همانطور که بود برگزار شود، با همان حال و هوا.
پیشنهاد من این است که هم انجام تست کرونا و هم داشتن کارت واکسن برای شرکتکنندگان الزامی باشد و برای حضور تماشاچیان و برپایی دوباره جشنواره همه ارگانهای مریوان بسیج بشوند تا به همه اهالی مریوان واکسن زده شود.