در حال بارگذاری ...
کارگردان نمایش «رام کردن زن سرکش»:

نمایش سیاه‌بازی و شخصیت سیاه از تعبیرهای نژادپرستانه به دور است

کارگردان نمایش «رام کردن زن سرکش» گفت: باید سیاه‌بازی بیشتر شناخته شود و دیدگاه عمومی درباره نگاه نژادپرستانه این شخصیت نمایش اصیل ایرانی، تغییر کند. چراکه این نمایش و شخصیت ریشه در دیدگاه و فرهنگ ایرانی دارد.

به گزارش ایران تئاتر به نقل از تسنیم، شیوا رضایی، کارگردان نمایش «رام کردن زن سرکش» درباره اجرای این اثر در جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی گفت: این اثر یک نمایش سیاه‌بازی به سبک مدرن به شمار می‌رود که نمایشنامه آن متعلق به داوود فتحعلی‌بیگی است.

وی افزود: ازآنجایی‌که «رام کردن زن سرکش» کاری برگرفته از استاد بزرگ عرصه نمایشنامه‌نویسی ویلیام شکسپیر است، سیاه‌بازی و شخصیت سیاه، اندکی متفاوت از شکل اصیل ایرانی آن است. درواقع لباس‌های این شخصیت و فضاسازی‌ها نوین هستند اما در شکل کلی، یعنی دیالوگ‌ها و شخصیت‌پردازی می‌توان سیاه اصیل ایرانی را دید.

این کارگردان درباره دلیل انتخاب اثری در این ژانر تصریح کرد: من دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در رشته کارگردانی نمایش هستم. به دلیل علاقه‌ای که به آثار اصیل ایرانی داشتم، مقالات و پایان‌نامه‌ام بر شیوه‌ها و شگردهای داود فتحعلی‌بیگی و تلاش‌های شاخص ایشان در عرصه نمایش آیینی و سنتی متمرکز شده است بنابراین دوست داشتم که در این جشنواره نیز با اثری از ایشان حضور پیدا کنم.

رضایی جشنواره بین‌المللی نمایش آیینی و سنتی را یک رویداد مهم برای زنده نگه‌داشتن، نمایش اصیل ایرانی خواند و بیان کرد: به نظر من جشنواره نمایش آیینی و سنتی، فضایی برای زنده ماندن نمایش‌های ایرانی است و در نوع خود یک رویداد خوب و عالی به شمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: این جشنواره سبب می‌شود که نمایش سیاه‌بازی و شخصیت سیاه بیشتر دیده و شناخته شود و دیدگاه عمومی برخی افراد درباره نگاه‌ نژادپرستانه این شخصیت و کاراکتر نمایش اصیل ایرانی، به سمت‌وسوی درستی تغییر کند چراکه این نمایش و شخصیت ریشه در دیدگاه و فرهنگ ایرانی دارد و اساساً از برداشت‌ها و تعبیرهای نژادپرستانه به دور است.

این کارگردان عنوان کرد: به نظر من جشنواره نمایش آیینی و سنتی نیز، نظیر تمام رویدادهای دیگر نوسانات و افت‌وخیزهای بسیاری را از سر گذرانده و می‌گذراند بنابراین تداوم و تلاش دست‌اندرکاران برای بقای این رویداد، عامل مهمی برای بهتر شدن و ارتقای این جشنواره بسیار مهم است.

رضایی تأکید کرد: لازم است که برای ایجاد انگیزه بیشتر و رغبت در هنرمندان عرصه نمایش سنتی، اندکی در روند اجرای آن تجدیدنظر کنیم و فضایی را شبیه به نگاه رقابتی برای حضور گروه‌ها به وجود آوریم.

وی درباره شرایط ویژه کرونا و تأثیرات آن بر این جشنواره، خاطرنشان کرد: اینکه با وجود پاندمی کرونا و مشکلات به وجود آمده، جشنواره در بخش آثار صحنه‌ای به‌صورت آنلاین برگزار می‌شود، این اتفاق بازخوردهای متعددی داشته است اما به نظر من تلاش دست‌اندرکاران برای برگزاری این جشنواره تحت شرایط سخت، ستودنی است و من از آن استقبال می‌کنم.پ

بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی از 14 آذرماه سال جاری به دبیری داوود فتحعلی‌بیگی برگزار می‌شود.




نظرات کاربران