در حال بارگذاری ...
داور جشنواره استانی تئاتر گیلان؛

تئاتر باید در سبد خانوار قرار گیرد

پیام دهکردی در مراسم اختتامیه سی و سومین جشنواره تئاتر استانی گیلان گفت: آن چیزی که هنر و فرهنگ گیلان را اعتلا می بخشد، رفتار مداوم فرهنگی است و باید تمام زیر شاخه‌های هنرهای نمایشی تداوم یابد.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر از گیلان، پیام دهکردی، روز یکشنبه در مراسم اختتامیه سی و سومین جشنواره تئاتر استانی گیلان در مجتمع فرهنگی هنری خاتم الانبیا(ص) رشت، با بیان اینکه امروزه در جنگ فرهنگی قرار داریم و حوزه فرهنگ حوزه مغفول و قریب دهه‌های اخیر است گفت: برای بالندگی و اعتلای فرهنگ باید عملگرایانه رفتار کنیم.

نماینده هیئت داوران سی و سومین جشنواره تئاتر استانی گیلان، با بیان اینکه معضلات کنونی جامعه به دلیل ضعف در حوزه فرهنگ است افزود: تئاتر روایت سبک زندگی است که چگونه بهتر زندگی کردن را به بشر می‌آموزد و به کمک آن می‌توانیم بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را سامان دهیم.

وی، فرهنگ را هویت‌بخش جامعه دانست و با اشاره به هجوم رسانه‌های بیگانه و جریان نفوذ علیه فرهنگ کشورمان اظهارکرد: تئاتر با یک نگاه متکثر و رنگارنگ مانند جامعه با هر ژانر و سبکی می‌تواند در کاهش آسیب‌ها موثر باشد و همه متولیان فرهنگی باید به حمایت از هنر به ویژه تئاتر بپردازند.

این بازیگر و کارگردان برجسته تئاتر کشور با بیان اینکه آسیب‌ها ریشه در بحران‌های فرهنگی دارند، تصریح کرد: هنرمند مسئولیت دارد با هنر حال جامعه را خوب کرده و امیدآفرینی کند.

دهکردی با تاکید بر آسیب شناسی معضلات و مشکلات کنونی و یافتن راهکاری برای آن اذعان کرد: آن چیزی که هنر و فرهنگ گیلان را اعتلا می‌بخشد، رفتار مداوم فرهنگی است و باید تمام زیر شاخه‌های هنرهای نمایشی تداوم یابد.

وی تاکید کرد: هنر تئاتر برای بالنده شدن نیازمند حمایت جدی متولیانی است که ابزار و قدرت حمایت مالی و اقتصادی را در دست دارند.

دهکردی با بیان اینکه شرایط تئاتر ما غریبانه است و در این سال‌ها مورد کم مهری قرار گرفته است گفت: باید تئاتر در سبد خانوار قرار گیرد چرا که تئاتر فرهنگ‌ساز است و می‌‌تواند از بسیاری معضلات پیشگیری کند. متاسفانه هنوز نتوانستیم این کلام را که فرهنگ به مثابه هواست، درست در جامعه نهادینه کنیم.

دهکردی با بیان اینکه دوره کلام دکلاماسیون در بازیگری تمام شده است تصریح کرد: هنوز موسیقی دراماتیک را آنگونه که باید درک نکردیم چراکه موسیقی به مثابه یک کنش باید روی صحنه باشد.

داور سی و سومین جشنواره تئاتر استانی گیلان، حفظ ریتم و فضاسازی در حوزه کارگردانی، عدم شناخت کافی بازیگران نسبت به بدن خود را از حلقه‌های مفقوده این جشنواره اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: تئاتر ما نیازمند بازنگری جدی در حوزه تکنیکال است.

در پایان از نفرات برگزیده سی و سومین جشنواره تئاتر استانی گیلان تقدیر شد.




مطالب مرتبط

مهلت شرکت در جشنواره «خیمه‌شب‌بازی» تمدید شد

مهلت شرکت در جشنواره «خیمه‌شب‌بازی» تمدید شد

خانه موزه خیمه‌شب‌بازی ایران به‌منظور گردهمایی و رقابت سازنده هنرمندان خیمه‌شب‌بازی و ارتقا سطح کیفی این‌گونه نمایش سنتی ایرانیف مهلت ارسال آثار به این جشنواره را تمدید کرد.

|

تازه‌ترین موضع‌گیری کاظم نظری درباره تجاوز به حریم تماشاخانه سنگلج

تازه‌ترین موضع‌گیری کاظم نظری درباره تجاوز به حریم تماشاخانه سنگلج

مدیرکل هنرهای نمایشی اعلام کرد دو وزارت‌خانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، در جریان تخریب ساختمان کناری تماشاخانه سنگلج قرار گرفته‌اند و این موضوع حساس، به دقت و سرعت در حال پیگیری است.

|

شب‌چراغ نمایش «سلطان عمرا بمیرد» با حضور شهرام کرمی

تقدیر از هنرمندانی که نمایش ایرانی روی صحنه می‌آورند
شب‌چراغ نمایش «سلطان عمرا بمیرد» با حضور شهرام کرمی

تقدیر از هنرمندانی که نمایش ایرانی روی صحنه می‌آورند

شهرام کرمی، در مراسم شب‌چراغ «سلطان عمرا بمیرد» در تماشاخانه سنگلج، از اجرای نمایش‌های اصیل ایرانی در این سالن قدیمی، توسط هنرمندان استانی، قدردانی کرد.

|

نمایش خیابانی «لکه‌های پاک» در زنجان اجرا شد

نمایش خیابانی «لکه‌های پاک» در زنجان اجرا شد

نمایش خیابانی «لکه‌های پاک» که به ماجرای بمب‌گذاری عاشورای 73 در حرم مطهر امام رضا(ع) می‌پردازد، در روزهای ابتدایی اردیبهشت، میزبان مخاطبان زنجانی شد و در ادامه در مدرسه‌ها و دانشگاه‌های این شهر هم اجرا خواهد شد.

|

فرهاد قائمیان در نشست خبری جشنواره امام رضا(ع):

شاهد اتفاقات حیرت‌آوری در بخش روستایی و عشایری حوزه تئاتر بودیم
فرهاد قائمیان در نشست خبری جشنواره امام رضا(ع):

شاهد اتفاقات حیرت‌آوری در بخش روستایی و عشایری حوزه تئاتر بودیم

فرهاد قائمیان در نشست خبری بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) گفت اعتراف می‌کنم که در بخش روستایی و عشایری که در حوزه تئاتر و سرود متمرکز بود شاهد اتفاقات حیرت‌آوری بودم که موجب شد تمام مردم روستای‌ کردر زندگی و امکنات‌شان را در اختیار هنرمندان و ...

|

نظرات کاربران