بازیگر نمایش «پیک نیک در میدان جنگ»:
نگاه غیر جدی به مسئله جنگ آن را جدیتر میکند

نگاه غیر جدی به مسئله جنگ آن را جدیتر میکند 4

نگاه غیر جدی به مسئله جنگ آن را جدیتر میکند 5

نگاه غیر جدی به مسئله جنگ آن را جدیتر میکند 3
شیرین میرمهدی بازیگر نمایش «پیک نیک در میدان جنگ» که نقش مادر را در این نمایش بر عهده دارد، معتقد است جنگ فقط رویارویی دو نیروی نظامی نیست، تحریمها و مسائل سیاسی که با آن دستوپنجه نرم میکنیم نیز یک جنگ است.
به گزارش ایران تئاتر، این بازیگر جوان تئاتر که اولین تجربه اجرای حرفهای خود را پشت سر میگذارد درباره ماندگاری و اهمیت این نمایشنامه آرابال میگوید: جنگ موضوعی است که همیشه بوده و هست. گرچه در هر زمان امیدواریم که آینده نداشته باشد اما دغدغهای است که هست و احتمالا خواهد بود.
او که نقش مادر را در نمایش «پیک نیک در میدان جنگ» بازی میکند، میافزود: فکر میکنم تا یک مسئله در دنیا حل نشده باید دربارهاش حرفزده شود. جنگ چیزی است که زندگی همه را تحت تاثیر قرار میدهد چه اخبار جنگ را بخوانیم و بشنویم و چه چیزهایی از جنگهای دیگر بخوانیم، با آن درگیر میشویم. جنگ فقط رویارویی دو نیروی نظامی نیست، تحریمها و مسائل سیاسی هم که در این روزگار داریم با آن دست و پنجه نرم میکنیم به نظر من یک جور جنگ است. همه ما حساش کردهایم و میزان مخرب بودن و آزاردهنده بودن آن را به خوبی میفهمیم.
او ادامه میدهد: ضد جنگ بودن این نمایشنامه، به سخره گرفتناش، زیر سول بردناش و از زاویهای دیگر به مسئلهای تا این اندازه جدی نگاه کردن از جذابیتهای این نمایشنامه است. نگاه غیر جدی به مسئلهای جدی، آن مسئله را جدیتر میکند.
میرمهدی درباره نقش مادر میگوید: مثل بقیه نقشهای این نمایشنامه، نقش مادر نیز رئال نیست. یک خانم شاد و شنگول است. حسم این است که از بچگی در فضایی شاد بزرگ شده و از اتفاقاتی که در اطرافش میافتد خبر ندارد. درکی از جنگ ندارد. با این که در بچگیاش جنگ را دیده، میگوید که عاشق جنگ بودم. نشان میدهد که درک درستی از این اتفاق ندارد و با فضای شاد خودش و روحیه پاک ذهنی خودش پیش میرود. در آخر میبینیم که بالاخره جنگی که افراد دیگر گرداننده آن هستند دامنگیر زندگی آنها میشود و نتیجهاش میشود انتهای نمایشنامه!
او درباره روند تمرینهای «پیک نیک در میدان جنگ» نیز توضیح میدهد: تمرینها برای رسیدن به نقش تاثیر دارد. اینکه متن را بشناسی، لحن و ویژگیهای کاراکتر را پیدا کنی و اینکه با خواندن مدام نمایشنامه قدری بیشتر درباره نقش تحلیل کنی، مسیر تمرین را مهم میکند. در این زمان است که با بالا و پایین کردن نمایشنامه چیزهای جدید برای بازی خودت پیدا میکنی. قطعا هر چه تمرینات بیشتر باشد با دست پرتری پیش میروی.
این بازیگر تئاتر با ابراز امیدواری از اینکه بتواند در مسیری که شروع کرده دوام بیاورد به شیوه بازی نقشاش میپردازد و میگوید: برای این نقش حالتها و لحن و صدا و فیزیکهای متفاوتی را امتحان کردیم تا اینکه به این شخصیت رسیدیم. در مسیر تمرینها او را مسنتر بازی کردم، اتودهاییزده بودیم که مادرانهتر باشد، جدیتر باشد ولی نهایتا به این رسیدیم که تیپسازی نکنیم. او را کمی لوس و شاد و شنگول با شخصیتی که همیشه در حال و هوای خودش است در نظر گرفتیم.
نمایش «پیک نیک در میدان جنگ» با کارگردانی مرتضی درویش و تهیه کنندگی اشکان اطمینان این روزها در تئاتر آبان روی صحنه است و هر روز غیر از شنبهها در ساعت 19 اجرا میشود.