در حال بارگذاری ...

نهمین دوره جایزه ادبیات نمایشی ایران برگزیدگان خود را شناخت

عصر جمعه یکم بهمن‌ماه در عمارت خانه تئاتر تماشاخانه استاد جوانمرد آیین پایانی نهمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران با حضور جمع کثیری از هنرمندان و اصحاب رسانه برگزار شد.

به گزارش ایران تئاتر، علیرضا غفاری اجرای این برنامه را به عهده داشت و در ابتدای برنامه کامران شهلایی دبیر نهمین دوره در گزارشی از روند این دوره ارائه داد.

کامران شهلایی ضمن خوشامدگویی به همه حاضران مراسم گفت این دوره بعد از یک دوره وقفه برگزار شد و به دلیل مشکلات مالی و کمبودها نتوانستیم دوره قبل را برگزار کنیم و دوره قبل باید دهمین دوره می‌بود اما نهمین دوره است، به همین دلیل در هر بخش دو تندیس اهدا می‌کنیم به برگزیدگان.

او تعداد آثار رسیده به مسابقه در بخش تألیف را ۲۰۱ جلد با ۲۳۸ عنوان از ۴۶ ناشر و در بخش ترجمه ۹۸ جلد با ۱۰۵ عنوان از ۲۸ ناشر ذکر کرد. همچنین در بخش تألیف نشر نیو با ۴۸ عنوان کتاب و در بخش ترجمه نشر افراز با ۲۶ عنوان بیشتر آثار ارائه‌شده به این دوره را داشتند. 

شهلایی در پایالن اظهار داشت: بسیار تشکر می‌کنم از اداره کل هنرهای نمایشی، مجموعه فیدیبو که حامی ما بودند، جناب صدیقی که مشاور بنده بودند، فخری سلیمی عزیز که در دبیرخانه عاشقانه و صبورانه از دوره اول تابه‌حال همراه ما بودند و تشکر ویژه می‌کنم از مجموعه محترم ایران تئاتر و علی‌اکبر عبدالعلی‌زاده سردبیر ایران تئاتر که همیشه همراه ما بودند و نیز تشکر می‌کنم از عزیزان خانه تئاتر.

حمیدرضا نعیمی رئیس انجمن صنفی نمایشنامه نویسان و مترجمان تئاتر ایران سخنران بعدی مراسم بود.

در بخش بعد ناشران برگزیده این دوره معرفی شدند. در بخش ترجمه نشر بیدگل و در بخش تألیف نشر نیو مورد تقدیر این دوره قرار گرفتند.

در ادامه فیلمی مستند درباره محمد رحمانیان پخش شد و سپس حمید امجد درباره ایشان سخنرانی کرد.

در ادامه با دعوت از  محمود دولت‌آبادی از محمد رحمانیان تجلیل به عمل آمد و او تندیس نهمین دوره جایزه ادبیات نمایشی را از دولت‌آبادی دریافت کرد.

 محمد رحمانیان تندیس خودرا به عباس معروفی نویسنده تأثیرگذار ایرانی تقدیم کرد. همچنین رضا یزدانی خواننده در ادامه ترانه‌ای از  محمد رحمانیان را برای حضار اجرا کرد.

در بخش مترجم برگزیده هیئت‌داوران این دوره متشکل از شهرام زرگر، اصغر نوری و  ساناز فلاح فرد بدون اولویت دیپلم افتخار، تندیس نهمین دوره و جایزه نقدی اهدا شد به :

 ۱. حمید دشتی برای ترجمه نمایشنامه خرس‌های قطبی نوشته مارک هَدِن از نشر روزنه ۲. محمد منعم برای ترجمه نمایشنامه چرخ نوشته زینی هریس از نشر بیدگل

و همچنین هیئت‌داوران از صدرا صباحی برای ترجمه نمایشنامه داستان خانواده نوشته بیلانا سربلانژویچ از نشر مات تقدیر به عمل آورد.

همچنین در بخش تألیف هیئت‌داوران متشکل از محمد چرم‌شیر شهرام کرمی و محمد طلوعی دیپلم افتخار، تندیس و جایزه نقدی این دوره را بدون اولویت اهدا کردند به :

۱. حمیدرضا آذرنگ برای نمایشنامه خداحافظی نکردی با نجمه، سورچی از نشر ورا

۲. محمد رضایی‌راد برای نمایشنامه صدای آهسته و یک نمایشنامه دیگر از نشر بیدگل.

همچنین در بخش برگزیده کتاب اول از خانم مژگان شعبانی به خاطر نمایشنامه زنهار از نشر نسک تقدیر به عمل آمد.

در پایان برنامه محمد رحمانیان و گروهش بخش‌هایی از تازه‌ترین اثر او با عنوان «گل پسند» را برای تماشاچیان نمایشنامه خوانی کردند.

و مراسم تولد هفتادوهفت‌سالگی  بهزاد فراهانی پایان‌بخش نهمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران بود.

مجموعه فیدیبو به تمام برگزیدگان و نامزدهای بخش‌های مختلف نهمین دوره جایزه ادبیات نمایشی ایران اشتراک رایگان یک‌ساله فیدیپلاس را اهدا کرد.

همچنین شرکت عطر فاندلینگ به تمام برگزیدگان یکی از نمونه عطرهایشان را هدیه داد.

حسین مسافر آستانه،محمود دولت‌آبادی، بهزاد فراهانی، جمشید جهان‌زاده، فرزانه نشاط‌خواه، میترا حجار، اندیشه فولادوند، علی عمرانی، محمد عارف، ناصر آقایی، محمدرضا خاکی، سینا رازانی، حسن علیشیری، محمدامیر یاراحمدی، بهرام ابراهیمی، امین میری، یوسف باپیری، سامان خلیلیان، غلامرضا شهبازی، سعید حسنلو، علی میرزا عمادی، آرام محضری، مریم منصوری، شادی صیادی، سمیه نصر‌اللهی و محمدباقر نباتی مقدم از جمله مهمانان مراسم پایانی نهمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران بودند.




مطالب مرتبط

محمد لارتی، کارگردان حاضر در بخش صحنه‌ای جشنواره تئاتر فجر:

«چند روایت نامرتب»، نمایشی از دردهای ناشی از تنهایی است
محمد لارتی، کارگردان حاضر در بخش صحنه‌ای جشنواره تئاتر فجر:

«چند روایت نامرتب»، نمایشی از دردهای ناشی از تنهایی است

محمد لارتی، کارگردان نمایش «چند روایت نامرتب» معتقد است هدف نمایش او، نمایان­‌ساختن زخم­‌ها و دردهای ناشی از تنهایی است. زخم­‌ها و دردهایی که نه‌تنها جامعه ما، بلکه همه جوامع جهان با آن‌ها روبه‌رو هستند و درمان این دردها، نیازمند اراده جمعی و بشری است تا این چالش‌ها و ...

|

کامران شهلایی، یکی از کارگردانان نمایش «چند روایت نامرتب» مطرح کرد

نمایشی با سه اپیزود، حول محور تنهایی
کامران شهلایی، یکی از کارگردانان نمایش «چند روایت نامرتب» مطرح کرد

نمایشی با سه اپیزود، حول محور تنهایی

کامران شهلایی، یکی از کارگردانان نمایش «چند روایت نامرتب»، اثری که از طریق ورود به بخش تازه‌ها وارد مسابقه تئاتر ایران چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر شد، می‌گوید این نمایش سه اپیزود با حضور یک بازیگر مرد و سه بازیگر زن، حول محور تنهایی است.

|

نظرات کاربران