در حال بارگذاری ...
...

کاهش محدودیت‌های کووید ۱۹ و جان گرفتن هنرهای نمایشی در اسکاتلند

تمرکز هفتاد و پنجمین جشنواره جهانی ادینبرو بر موضوع مهاجرت

کاهش محدودیت‌های کووید ۱۹ و جان گرفتن هنرهای نمایشی در اسکاتلند

تمرکز هفتاد و پنجمین جشنواره جهانی ادینبرو بر موضوع مهاجرت

ایران تئاتر: در هفتاد و پنجمین جشنواره جهانی ادینبرو موضوع مهاجرت یکی از موضوعات اصلی خواهد بود و بخشی از آثار این جشنواره بر آن تمرکز خواهند داشت.

به گزارش ایران تئاتر شهر ادینبرو. کشور اسکاتلند (که در منابع فارسی گاه به اشتباه ادینبورگ نامیده می‌شود) امسال نیز مانند سال‌های گذشته میزبان برگزاری جشنواره جهانی ادینبرا خواهد بود. در دو سال گذشته این رویداد هنری تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار داشت و به شکل محدود برگزار شد. اما امسال به دلیل رفع بسیاری از محدودیت‌های مرتبط با کووید ۱۹ جشنواره جهانی ادینبرا در همان مقیاسی برگزار می‌گردد که در سال ۲۰۱۹ و پیش از آن برگزار شده بود. در هفتاد و پنجمین دوره از جشنواره جهانی ادینبرا ۲۳۰۰ هنرمند از کشورهای گوناگون ۱۶۰ اجرای مختلف (شامل تئاتر، موسیقی، اپرا و نمایش‌های مبتنی بر حرکات موزون) را به روی صحنه می‌برند و ۱۴ سالن نمایش و تالار موسیقی میزبان ۸۷ رویداد هنری خواهد بود.

هفتاد و پنجمین جشنواره جهانی ادینبرو تمرکز ویژه‌ای بر موضوع مهاجرت دارد و تعدادی از آثار حاضر در این رویداد هنری  روایت خود را به مهاجرت و جزئیات مرتبط به آن اختصاص داده‌اند. به عنوان مثال اکرم خان طراح شناخته شده حرکات موزون در این جشنواره اقتباسی از داستان «کتاب جنگل» را با حضور ۱۰ هنرمند به روی صحنه می‌برد. در این نمایش «موگلی» کودکی است که به دلیل تغییرات اقلیمی ناچار به ترک سرزمین خود می‌شود و به شهر  متروکه اما مدرنی می‌رسد که توسط حیوانات اداره می‌شود. برخی از حیوانات از او استقبال می‌کنند و برخی دیگر رفتار خوبی با او ندارند.  علاوه بر این نمایش قرار است شاعر اسکاتلندی لیز لاکهد نیز اقتباس مدرنی از نمایش کلاسیک «مده‌آ» را به روی صحنه ببرد. این اثر نمایشی روایتگر داستان زنی است که از سرزمین خود می‌گریزد و ناخواسته به یک کشور خارجی خطرناک وارد می‌شود.

فرگوس لاینهن مدیر جشنواره جهانی ادینبرو که مسئولیت اداره و برگزاری این رویداد هنری را به مدت هفت سال بر عهده داشت، هفتاد و پنجمین دوره از این رویداد هنری و تمرکز آن بر موضوع مهاجرت را فرصتی برای ادای احترام به نخستین مدیر هنری این جشنواره یعنی رودولف بینگ می‌داند که خود یکی از مهاجران جنگ در اروپا بود. نخستین جشنواره جهانی ادینبرو در سال ۱۹۴۷ میلادی یعنی مدت کوتاهی پس از پایان جنگ جهانی دوم برگزار شد و از آن زمان تاکنون برگزاری این رویداد هنری سالانه بدون وقفه ادامه یافته است. مدیر این جشنواره در مورد برگزاری هفتاد و پنجمین دوره آن اظهار داشت: «سال ۲۰۲۲ سال ویژه‌ای برای این جشنواره است و ما امیدواریم امسال نقطه عطفی در همه‌گیری ویروس کرونا که در دو سال گذشته زندگی همه ما را تغییر داد، باشد. همچنین این آخرین سالی است که من به عنوان مدیر جشنواره فعالیت می‌کنم و قصد دارم از این پس زمام امور را به نسل جوان واگذار نمایم

یکی دیگر از برنامه‌های هفتاد و پنجمین جشنواره جهانی ادینبرو با تمرکز ویژه بر موضوع مهاجرت، «پناهنده» نام دارد که از ۱۱ اثر متفاوت شامل تئاتر، فیلم و نمایش‌های مبتنی بر حرکات موزون تشکیل شده است. نیل گری وزیر فرهنگ کشور اسکاتلند ضمن اشاره به یکی از موضوعات مهم روز یعنی حضور پناهندگان اوکراینی در سایر کشورهای اروپا از توجه ویژه هفتاد و پنجمین جشنواره جهانی ادینبرا به موضوع مهاجرت ابراز خرسندی کرد و در مورد این رویداد هنری اظهار داشت: «جشنواره جهانی ادینبرا پس از جنگ جهانی دوم برای متحد کردن مردم فرهنگ‌های مختلف از طریق هنر برگزار شد و امروز نیز دلیل وجود آن همین است

گفتنی است که هفتاد و پنجمین جشنواره جهانی ادینبرو از پنجم مرداد تا هفتم شهریور ماه امسال در کشور اسکاتلند برگزار می‌شود. پس از پایان این دوره از جشنواره قرار است نیکولا بندتی (ویولونیست شناخته شده اسکاتلندی) مدیریت این رویداد هنری را بر عهده بگیرد و جایگزین فرگوس لاینهن شود. او در پیامی از زحمات هفت ساله لاینهن برای برگزاری منظم این جشنواره قدردانی کرد.