در حال بارگذاری ...
گفت‌وگوی ایران تئاتر با حمیدرضا جهانگیری بازیگر نمایش «مبارک در ژاپن»

برای بازی در نقش زن‌پوش از کلیشه‌ها فاصله گرفتم

حمیدرضا جهانگیری بازیگر زن پوش نمایش «مبارک در ژاپن» از تلاش برای فاصله گرفتن از کلیشه‌های مرسوم و لودگی در ایفای نقش زن‌پوش در نمایش‌های ایرانی سخن گفت.

نگار امیری: حمیدرضا جهانگیری بازیگر نمایش «مبارک در ژاپن» نوشته و کارگردانی علی فتحعلی که از یکم الی سی و یکم تیرماه 1401 ساعت 19:30 در تماشاخانه سنگلج روی صحنه است، در گفت‌وگو با ایران تئاتر درباره شروع فعالیت هنری خود گفت: «شروع فعالیت من در تئاتر با بازی در آثار و نفش‌های متفاوت آغاز شد و حدودا از سال 1390 به بازی در نمایش‌های آیینی و سنتی پرداختم.»
او افزود: «از آنجا که پیش از این سابقه بازی در نقش سیاه را در تماشاخانه سنگلج داشتم برای بازی در نمایش «مبارک در ژاپن» توسط یکی از دوستانم به علی فتحعلی کارگردان نمایش معرفی شدم.»
بازیگر نمایش «انسانم آرزوست» اظهار کرد: «در نمایش «مبارک در ژاپن» نقش زن‌پوش را بازی می‌کنم. اوایل تمرین‌های کار این نقش را بسیار ساده و بدون لهجه یا گویش خاص بازی می‌کردم اما پس از مدتی با مشورت و اجازه علی فتحعلی کارگردان اثر، نقش را با لهجه لری روی صحنه اجرا کردم.»
جهانگیری درباره نزدیک شدن به نقش زن‌پوش و خارج شدن از کلیشه‌های رایج در اجرا اظهار کرد: «با توجه به اینکه پیش از این نیز نقش زن‌پوش بازی کرده بودم و از آنجا که در نمایش‌های آزاد هم بازی و کارگردانی کرده‌ام، خط قرمزهایی که نقش را به سمت لودگی و کلیشه می‌برد، می‌شناسم و برای بازی در نقش زن پوش «مبارک در ژاپن» سعی کردم تا فاصله زیادی با کلیشه‌های رایج بگیرم.»


او ادامه داد: «بازیگر باید از کاراکتر و شخصیتی که بازی می‌کند، شناخت داشته باشد و از آنجا که شخصیت زن‌پوش در نمایش «مبارک در ژاپن» زن حاجی است؛ به طور قطع نمی‌تواند لوده باشد و سعی کردم تا کمدی را به شکلی که زننده و لوده نباشد به کاراکتر اضافه کنم به شکلی که در ابتدای نمایش مخاطبان متوجه زن‌پوش بودن کاراکتر نمی‌شوند و با کمدی‌هایی که در جریان اثر اتفاق می‌افتد این موضوع مشخص می‌شود.»
بازیگر نمایش «مبارک در ژاپن» اظهار کرد: «تمام کمدی‌های نمایش براساس بداهه و با مشورت کارگردان شکل گرفته‌ است و آنچه در روند قصه رخ می‌دهد طبق متن نمایشنامه است.»
بازیگر نمایش «کفش شیشه‌ای» مطرح کرد: «ما دوست داریم تا تماشاگر از دیدن نمایش لذت ببرد و با وجود محدودیت‌ چه در قوانین حاکم بر نمایش‌های آیینی و سنتی و چه محدودیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سالن‌ها تمام تلاش‌مان را برای نشاندن خنده بر لب مخاطبان می‌کنیم.»
جهانگیری با اشاره به لزوم حفظ حرمت کاراکتر سیاه در نمایش‌های سیاه‌بازی و تخت حوضی توضیح داد: «در نمایش‌های سیاه‌بازی و تخت حوضی نباید سیاه‌کُشی شود. سیاه‌کشی به این معنا که با طنازی دیگر نقش‌ها از دیده شدن سیاه و بار کمدی که بر دوش این شخصیت قرار دارد، کاسته شود. اگر در نمایش «مبارک در ژاپن» کاراکتر سیاه نبود به‌اصطلاح صحنه را به آتش می‌کشاندم ولی در این اثر به احترام سیاه و با توجه به اینکه بیشتر بار کمدی نمایش برعهده سیاه یا همان مبارک است، اجازه چنین کاری را به خود ندادم.»


بازیگر نمایش «سور و سات» همچنین عنوان کرد: «متاسفانه بر اساس قوانین سالن اجازه ورود و تماشای نمایش «مبارک در ژاپن» به کودکان 8 سال به پایین داده نمی‌شود. به نظرم این قانون نیاز به اصلاح دارد چراکه ما اگر قرار باشد فرهنگ تماشای تئاتر و بیش از هر چیز معرفی تئاتر آیینی و سنتی را در بین مخاطبان گسترش دهیم باید از چهارسالگی به آن بپردازیم زیرا در 8 و 9 سالگی سمت و سوی تفریح و علاقه کودکان شکل گرفته‌ است و تاثیرپذیری کمتری دارد.»
حمیدرضا جهانگیری در پایان گفت: «درددل همه تئاتری‌ها حمایت از گروه‌های نمایش در بخش تبلیغات است. ای کاش برای تبلیغ نمایش‌های روی صحنه بودجه‌ای در نظر گرفته شود و حتی صدا و سیمای کشور به منظور فرهنگ‌سازی حداقل برای یک دقیقه به معرفی تئاترهای فاخر سالن‌های نمایش بپردازد.»




مطالب مرتبط

ساسان شکوریان، کارگردان نمایش «شاماران»:

سازمان تئاتر می‌تواند هنرمندان کشور را منسجم کند
ساسان شکوریان، کارگردان نمایش «شاماران»:

سازمان تئاتر می‌تواند هنرمندان کشور را منسجم کند

ساسان شکوریان که نمایش «شاماران» را از بهبهان به تماشاخانه سنگلج تهران آورده، معتقد است برای ساماندهی فعالیت‌ هنرمندان سراسر کشور، راه‌اندازی سازمان تئاتر ایران، امری ضروری است.

|

تازه‌ترین موضع‌گیری کاظم نظری درباره تجاوز به حریم تماشاخانه سنگلج

تازه‌ترین موضع‌گیری کاظم نظری درباره تجاوز به حریم تماشاخانه سنگلج

مدیرکل هنرهای نمایشی اعلام کرد دو وزارت‌خانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، در جریان تخریب ساختمان کناری تماشاخانه سنگلج قرار گرفته‌اند و این موضوع حساس، به دقت و سرعت در حال پیگیری است.

|

شب‌چراغ نمایش «سلطان عمرا بمیرد» با حضور شهرام کرمی

تقدیر از هنرمندانی که نمایش ایرانی روی صحنه می‌آورند
شب‌چراغ نمایش «سلطان عمرا بمیرد» با حضور شهرام کرمی

تقدیر از هنرمندانی که نمایش ایرانی روی صحنه می‌آورند

شهرام کرمی، در مراسم شب‌چراغ «سلطان عمرا بمیرد» در تماشاخانه سنگلج، از اجرای نمایش‌های اصیل ایرانی در این سالن قدیمی، توسط هنرمندان استانی، قدردانی کرد.

|

اتابک نادری:

سازمان میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند
اتابک نادری:

سازمان میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند

اتابک نادری، مدیر سابق تماشاخانه سنگلج و مسئول پیگیری «طرح توسعه سنگلج» از تخریب ساختمان مجاور و نادیده‌گرفتن طرح توسعه این بنای ملی ابراز تاسف کرد و خواستار رسیدگی سازمان میراث فرهنگی به این موضوع شد.

|

نگاهی به نمایش «مجلس بلبشو جور کردن»

تصنیف‌خوانی مجالس زنانه در قالب نمایش ایرانی
نگاهی به نمایش «مجلس بلبشو جور کردن»

تصنیف‌خوانی مجالس زنانه در قالب نمایش ایرانی

سیدعلی تدین‌صدوقی: نمایش «مجلس بلبشو جور کردن»، همان‌طور که از نامش به ذهن متبادر می‌شود، خود در ورطه بلبشویی به لحاظ متن و اجرا به‌نوعی سردرگمی و تکرار افتاده است. به دیگر سخن نمی‌توان ...

|

برگزاری آیین شب‌چراغ «شاماران»

مجید افشار: خوشحالم که مدیران هنری به نمایش ایرانی بها می‌دهند
برگزاری آیین شب‌چراغ «شاماران»

مجید افشار: خوشحالم که مدیران هنری به نمایش ایرانی بها می‌دهند

مجید افشار، هنرمند پیشکسوت سیاه‌بازی در آیین شب‌چراغ «شاماران»، از خوشحالی خود بابت توجه مدیران هنری کشور به نمایش ایرانی و همچنین حضور هنرمندان جوان در این عرصه گفت.

|

نظرات کاربران