در حال بارگذاری ...
...

گفت‌وگو با کارگردان شرکت‌کننده در سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری

جعفری‌فارسانی: مسئولان با فراهم کردن زیرساخت‌های تئاتری، به هنرمندان و مخاطبان احترام بگذارند

گفت‌وگو با کارگردان شرکت‌کننده در سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری

جعفری‌فارسانی: مسئولان با فراهم کردن زیرساخت‌های تئاتری، به هنرمندان و مخاطبان احترام بگذارند

مهدی جعفری فارسانی که با کارگردانی نمایش «مثل آب برای شکلات»، در سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری حضور دارد، خواستار فراهم‌سازی زیرساخت‌های نمایشی در شهرستان‌ها، برای احترام به هنرمندان و مخاطبان شد.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در چهارمحال و بختیاری، مهدی جعفری فارسانی، با نمایش «مثل آب برای شکلات» نوشته ابراهیم پشت کوهی، در سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری حضور پیدا کرده‌است.

او درباره این نمایشنامه که برگرفته از داستانی به همین نام به قلم  لورا اسکوئیول، نویسنده مکزیکی است، گفت: «داستان این نمایش تقابل عشق با سنت‌های غلط در جوامع مختلف است. گرچه اکنون توسط من بستر روایت این نمایش، در جامعه بختیاری گذاشته‌ شده، اما منظور من کل جامعه انسانی است نه جغرافیای خاص مناطق بختیاری. زیرا نگاه انسان‌ها به عواطف انسانی در هر جامعه‌ای یک‌چیز است. برگشت به معرفت انسانی راهگشای حذف آلام و رنج‌هاست.»

جعفری درباره انگیزه انتخاب این متن گفت: «انگیزه من از انتخاب این متن توجه به عواطف انسانی و معرفت انسانی بود به‌علاوه این‌که در ساختار اجرایی و زبان وام‌دار تئاتر تجربی هستم، ازاین‌رو به سمت این نمایشنامه کشیده شدم. من معتقدم که نباید ژست تئاتر غربی گرفت و قرارداد مصنوعی تئاتر بین مخاطبان و هنرمند بسته شود.»

او درباره تفاوت اثر خود در اجرا با ابراهیم پشت کوهی توضیح داد: «تفاوت کار من با ابراهیم پشت کوهی در نوع اجراست. کار پشت کوهی تئاتر موزیکال و شاد است ولی من سعی در مفهومی کردن و زخم زدن به احساس مخاطب هستم.»

این کارگردان بیشترین مشکلات اکنون در تئاتر را، مسائل مالی و اقتصادی دانست و گفت: «انتظار داریم به هنر تئاتر از لحاظ مالی و سخت‌افزاری کمک بیشتری شود، چراکه همه اجناس و کالاها تورم‌های بسیار داشته ولی هنوز به‌مانند قبل حمایت از تئاتر هیچ تفاوتی نداشته است.»

او درباره اهمیت برگزاری جشنواره تئاتر استانی و منطقه‌ای توضیح داد: «جشنواره تئاتر استانی در پیشرفت تئاتر کشور نقش دارد. هرکجا که چراغی در ارتباط با تئاتر روشن باشد، در پیشبرد اهداف نمایشی تئاتر مؤثر است. جشنواره تئاتر منطقه‌ای هم قرار شده امسال دوباره برگزار شود، باعث رشد ما در تئاتر می‌شود و در دور هم جمع شدن و دیدار خانواده تئاتر کمک‌کننده خواهد بود.»

مهدی جعفری در پاسخ به این سؤال که آیا مخاطب عام با «مثل آب برای شکلات» که به گفته خودش وام‌دار تئاتر تجربی است، ارتباط برقرار می‌کند، گفت: «ما میراث‌خوار زیست مردم هستیم. گاهی فهم عامه مردم از فهم خاص هنرمند، بالاتر است. من به برقراری ارتباط مخاطبم با این نمایش امیدوارم و به شور و جنبش این نمایش اعتقاددارم. به همین خاطر بیش از گذشته به راه‌یابی به جشنواره فجر نیز امید دارم.»

سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری به دبیری قاسم اسماعیلی دهکردی از 25 تا 28 آبان ماه 1401 در شهرکرد در حال برگزاری است.