در حال بارگذاری ...
...

گفت‌و‌گو با عضو هیئت انتخاب بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران

ایرج افشاری: سطح کیفی آثار بخش ایثار بالاتر از جشنواره استانی بود

گفت‌و‌گو با عضو هیئت انتخاب بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران

ایرج افشاری: سطح کیفی آثار بخش ایثار بالاتر از جشنواره استانی بود

ایرج افشاری، عضو هیئت انتخاب آثار بخش ایثار بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران با طرح این موضوع که در آثار بخش ایثار از کودک پنج یا شش‌ساله تا هنرمند هفتادساله که پیشکسوت محسوب می‌شد، حضور داشتند بر این باور است که سطح آثار ارائه‌شده در بخش ایثار بالاتر از یک جشنواره استانی است.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در استان تهران، ایرج افشاری اصل عضو هیئت انتخاب و ارزیابی آثار بخش ایثار بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران با اشاره به اینکه در این بخش 19 اثر مورد ارزیابی قرار گرفته است گفت: «انتظار نداشتم در بخشی جدای از بخش اصلی جشنواره تئاتر استان تهران آثاری با این سطح از کیفیت ارائه شود.»

او افزود: «از میان آثار ارائه‌شده، چند اثر نمایشی به قدری قوی و باکیفیت بود که به‌جرئت می‌توان گفت که این تئاترها سطح‌شان بالاتر از یک جشنواره استانی است.»

 عضو هیئت ارزیابی آثار بخش ایثار بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران توضیح داد: «آثار ارائه‌شده از سوی هنرمندان حرف زیادی برای گفتن داشت و نکته جالب دیگر این آثار، طیف سنی افراد در این تئاترها بود که فاصله زیادی با هم داشتند. در آثار بخش ایثار از کودک پنج یا شش‌ساله تا هنرمند هفتادساله که پیشکسوت محسوب می‌شد، حضور داشتند.»

او گفت: «به لحاظ مضمونی هم با گستردگی موضوعی زیادی در آثار مواجه بودیم که هیئت ارزیابی را به تولید و ارائه آثار شاخص در شهرستان‌های استان تهران بسیار امیدوار کرد.»

 افشاری اصل افزود: «امیدوارم با توجه به رشد تئاتر شهرستان‌های استان تهران، از دوره بعد جشنواره تئاتر استان تهران شاهد سهمیه بیشتری در جشنواره تئاتر فجر باشیم و آثار بیشتری از این رویداد هنری به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه یابد.»

او درباره نقش جشنواره در رشد تئاتر شهرستان‌های استان تهران گفت: «هرچه جشنواره بیشتری در کشور برگزار شود تأثیر فرهنگی بیشتری را شاهد خواهیم بود. باید توجه داشت که فرهنگ در یک لحظه اتفاق نمی‌افتد بلکه حرکت فرهنگی حرکت آرام و آهسته و پیوسته‌ای است که با برگزاری رویدادهای متعدد نتیجه‌اش در سال‌های بعد مشخص می‌شود.»

این هنرمند در بخش دیگری از سخنانش افزود: «جشنواره تئاتر استانی چندین سال است که برگزار می‌شود و بسیاری از گروه‌های تئاتری جوان به‌واسطه این رویداد به جامعه هنری معرفی‌ شده‌اند.»

او ادامه داد: «تئاتر در ذات متکی به جشنواره است و شاید جایزه آن ناچیز باشد ولی تأثیر معنوی آن تا حدی است که از طراحی صحنه و لباس تا کارگردانی افراد، حس دیده شدن پیدا می‌کنند و همین موضوع هم فردا و آینده آن‌ها را روشن‌تر می‌کند. بر همین اساس سعی می‌کنند سقف پرواز خود را ارتقا دهند.»

افشاری اصل در پایان گفت: «معتقدم جشنواره اگر به لحاظ کمی بیشتر برگزار شود، تأثیر بیشتری خواهد داشت و هرچه سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و کیفیت بهتری داشته باشد باعث بال و پر گرفتن گروه‌های تئاتری می‌شود و این همان چیزی است که فعالان تئاتری می‌خواهند.»

بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران از اول تا ششم آذرماه به دبیری امیرحسین شفیعی در پردیس تئاتر تهران برگزار می‌شود.