در حال بارگذاری ...

اگر بخواهیم ادای کشورهایی پیشرفته را در بیاوریم, شکست می‌‏خوریم

قطب الدین صادقی، نویسنده، کارگردان و مدرس تئاتر دیدگاه های خود درباره جهانی شدن را شرح داده است.

ایلنا: جهانی شدن روند قهرآمیز جبری است, چرا که علم و تکنولوژی، دانش و انفورماتیک در این جهت حرکت می‌‏کنند.
دکتر قطب الدین صادقی کارگردان و مدرس تئاتر در گفت‌‏وگو با ستاد خبری همایش هنر وجهانی شدن با بیان این مطلب افزود: انقلاب انفورماتیک فراگیر بوده و تحولی در تمام دستگاه‌‏های رسانه‌‏ای ایجاد می‌‏کند. به همین دلیل ما هرگز نباید موضع انفعال پیش بگیریم و تن به یکسان‌‏سازی جهانی بدهیم. بلکه باید با تمام قدرت دست به تولید و خلاقیت بزنیم و نشان دهیم که مانیز حرفی برای گفتن داریم که متفاوت است.
وی با اشاره به این که در این راستا پیش از هر چیز نیاز به اعتماد به نفس و خودباوری داریم، تاکید کرد: مدیریت صحیح، پول و نیروی انسانی کارآمد از دیگر مواردی هستند که باید به آنها توجه کرد, چرا که به عنوان مثال بدون پول نمی‌‏توان دست به عمل زد.
وی با اشاره به مهم‌‏ترین ابزار ما برای ورود به عرصه جهانی شدن گفت: مهم‌‏ترین ابزار ما هنر ملی است. اعتماد به نفس هم در همین هنر ملی نهفته است. اگر بخواهیم ادای کشورهای پیشرفته‌‏ای چون فرانسه، آمریکا یا آلمان را در بیاوریم, شکست می‌‏خوریم. هنر ملی نه هنر عوامان است و نه تجاری است.
صادقی خاطرنشان کرد: مبانی سیاست فرهنگی کشور باید توسعه انسانی باشد چرا که توسعه انسانی پرورش دهنده ذوق، اندیشه و خلاقیت در انسان‌‏ها است.
این پژوهشگر تئاتر در پایان اضافه کرد: هر خارجی با ورودش به ایران می‌‏خواهد کاری از ما ببیند که قبل از هر چیز متعلق به خودمان باشد. چون او اصلا به قصد دیدن دنیای متفاوت به سمت ما می‌‏آید. به همین دلیل است که هنر تعزیه برای آنان جذاب است. ما باید این را بفهمیم و اصلا بر اساس متفاوت بودن حرکت کنیم.
گفتنی است همایش بین المللی هنر و جهانی شدن به همت مرکز مطالعات و تحقیقات هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور اندیشمندان سراسر جهان 27 و 28 دی ماه در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می‌‏شود.