در حال بارگذاری ...
در پانزدهمین دور چاپ

«تئاتر تجربی، از استانیسلاوسکی تا پیتر بروک» منتشر شد

چاپ پانزدهم کتاب «تئاتر تجربی، از استانیسلاوسکی تا پیتر بروک» تألیف جیمز روز اِوَنز با ترجمۀ مصطفی اسلامیه از انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.

به گزارش ایران تئاتر به نقل از انتشارات سروش، کتاب «تئاتر تجربی، از استانیسلاوسکی تا پیتر بروک» تألیف جیمز روز اِوَنز با ترجمه مصطفی اسلامیه به‌تازگی از انتشارات سروش به چاپ پانزدهم رسیده است.

در معرفی این کتاب آمده: «تجربه کردن، یورش بردن بر ناشناخته‌هاست؛ چیزی است که فقط پس از وقوع می‌توان چارچوبش را مشخص کرد. نوگرا (آوانگارد) بودن در حقیقت در صفِ مقدم بودن است. هر یک از چهره‌های مهم این کتاب، امکانات تئاتر را به‌عنوان هنر گسترش داده‌اند و برای هریک از آنان تجربه معنایی متفاوت داشته است.

برای استانیسلاوسکی بازیگر دارای اهمیت بوده، حال آنکه برای کریگ امکانات صحنه تئاتر اهمیت داشته است. میرهولد و راینهارت بر اهمیت کارگردان تأکید داشتند و آپیا بر استفاده از نور.

برشت سروکارش با کشف سرشت آموزشی تئاتر بود و آرتو معتقد شد که تئاتر باید آن اشاراتی را که در وادی کلمات است منعکس کند، نه واقعیت هر روزی طبیعت را. تئاتر نیکلائیس نشان‌دهنده ترکیبی از مفهوم تئاتر بی‌کلام آرتو و تصویر کریگ از توده‌های انتزاعی متحرک است.

گروتوفسکی و باربارا و پیتر بروک هم عاقبت به جوهر تئاتر بازگشتند؛ به ارتباط بین بازیگر و تماشاگر. سیر این تطوّر نکات بی‌بدیلی را معیّن می‌سازد که جیمز روز اِوَنز استادانه به آن‌ها پرداخته است.

در این اثر، روز- اِوَنز تجارب بیش از بیست کارگردان تئاتر را تحلیل و نکات ارزشمند آموزشی آن‌ها را عرضه کرده است.»

جیمز روز - اونز، متولد 11 نوامبر 1927، کارگردان تئاتر، کشیش و نویسنده انگلیسی در زمینه تئاتر تجربی، تشریفات و مراقبه است و بیشتر به خاطر کارگردانی نمایش West Charing Cross Road 84 شناخته‌شده است.

در این کتاب «زندگی استانیسلاوسکی در هنر»، «مکتب واقع‌گرایی»، «کوپو پدر تئاتر مدرن»، «راینهارت»، «پیسکاتور و برشت» عنوان برخی از فصل‌هاست.

هریک از چهره‌هایی که در این کتاب به کار آنان پرداخته‌شده است، امکانات هنر تئاتر را در جهتی گسترش داده‌اند و برای هر یک تجربه معنایی متفاوت داشته است.

مترجم این کتاب مصطفی اسلامیه است.

چاپ پانزدهم این کتاب در 300 صفحۀ رقعی مصور، شمارگان 500 نسخه و با قیمت 90هزار تومان از انتشارات سروش در اختیار علاقه‌مندان به مباحث این حوزه قرار گرفته است.




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با نویسنده و کارگردان نمایش «مضحکه عجایب‌المخلوقات»

هادی کیانی: تئاتر، تنها برای مردم است
گفت‌وگو با نویسنده و کارگردان نمایش «مضحکه عجایب‌المخلوقات»

هادی کیانی: تئاتر، تنها برای مردم است

هادی کیانی نویسنده و کارگردان نمایش «مضحکه عجایب‌المخلوقات» با اشاره به اینکه دوست دارد حال تماشاگر با تماشای نمایش‌اش خوب شود می‌گوید برای من، اصطلاحاتی مثل هنر برای هنر یا تئاتر برای تئاتر، شوخی محسوب می‌شود. از نظر من تئاتر، تنها برای مردم است.

|

گفت‌وگو با تکسما مونوز کارگردان نمایش «لومیر» از اسپانیا

تئاتر باعث می‌شود که به شیوه‌ای دیگر بیندیشیم
گفت‌وگو با تکسما مونوز کارگردان نمایش «لومیر» از اسپانیا

تئاتر باعث می‌شود که به شیوه‌ای دیگر بیندیشیم

تکسما مونوز، هنرمند جوان اسپانیایی که در جشنواره امسال تئاتر فجر با اجرایی ویژه شرکت کرده است، می‌گوید جشنواره تئاتر باعث می‌شود که مردم به تئاتر بیایند و وادار و توانا شوند تا به شیوه‌ای دیگر بیندیشند.

|

کارگردان و نویسنده‌ نمایش «مطرب آقا» گفت

مهیار هزارجریبی: تئاتر شهرستان با کمترین امکانات پا به‌پای تئاتر حرفه‌ای تهران کار می‌کند
کارگردان و نویسنده‌ نمایش «مطرب آقا» گفت

مهیار هزارجریبی: تئاتر شهرستان با کمترین امکانات پا به‌پای تئاتر حرفه‌ای تهران کار می‌کند

مهیار هزارجریبی کارگردان و نویسنده‌ای که با نمایش «مطرب آقا» به جشنواره تئاتر فجر راه ‌یافته است، معتقد است تئاتر شهرستان با کمترین امکانات پابه‌پای تئاتر حرفه‌ای تهران کار می‌کند.

|

در پنجمین روز از جشنواره تئاتر فجر چه نمایش‌هایی اجرا می‌شود؟

در پنجمین روز از جشنواره تئاتر فجر چه نمایش‌هایی اجرا می‌شود؟

10 نمایش در پنجمین روز از جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در تالار وحدت، تالار اصلی، تالار چهارسو، تالار قشقایی (مجموعه تئاتر شهر)، تئاتر مولوی، تماشاخانه ایرانشهر، تالار حافظ و پهنه فرهنگ و هنر رودکی اجرا خواهد شد.

|

عضو شورای سیاست‌گذاری چهل‌ویکمین جشنواره تئاتر فجر مطرح کرد

غلامرضا منتظری: برای افزایش سهم فرهنگ و هنر در مجلس تلاش می‌کنیم
عضو شورای سیاست‌گذاری چهل‌ویکمین جشنواره تئاتر فجر مطرح کرد

غلامرضا منتظری: برای افزایش سهم فرهنگ و هنر در مجلس تلاش می‌کنیم

غلامرضا منتظری نایب رئیس دوم کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاش مجلس برای افزایش سهم بودجه فرهنگ و هنر می‌گوید در سال ۱۴۰۰ تلاش شد سقف اعتبارات تا جایی که در مقیاس مجلس هست افزایش داده شود. در این جهت صندوق حمایت از هنرمندان هم تقویت شد اما همه این‌ها مُسکن است ...

|

نگاهی به اجراهای نهمین روز جشنواره تئاتر فجر

نگاهی به اجراهای نهمین روز جشنواره تئاتر فجر

چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر امروز یکشنبه در نهمین روز برگزاری و در آستانه پایان این رویداد شاهد افزایش اجراها و مخاطبان در بخش‌های صحنه‌ای و خیابانی جشنواره است.

|

با حضور در تماشاخانه­ ایرانشهر

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به تماشای «کمدی الهی» از تونس نشست
با حضور در تماشاخانه­ ایرانشهر

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به تماشای «کمدی الهی» از تونس نشست

مهرداد باقری رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با حضور در تماشاخانه­ ایرانشهر به تماشای «کمدی الهی» از کشور تونس در بخش بین‌الملل چهل و یکمین جشنواره‌ تئاتر فجر نشست.

|

نظرات کاربران