در حال بارگذاری ...
...

گفت‌وگو با نویسنده و پژوهشگر پیشکسوت در غرفه انتشارات نمایش

مسلم قاسمی: تا آموزش و پرورش به تئاتر توجه نکند، این هنر مردمی نمی‌شود

گفت‌وگو با نویسنده و پژوهشگر پیشکسوت در غرفه انتشارات نمایش

مسلم قاسمی: تا آموزش و پرورش به تئاتر توجه نکند، این هنر مردمی نمی‌شود

مسلم قاسمی، پژوهشگر و نویسنده تئاتر با حضور در غرفه انتشارات نمایش در نمایشگاه کتاب، تاکید کرد چون آموزش و پرورش به تئاتر توجهی ندارد، این هنر در ایران هنوز مردمی نشده و برای همین شمارگان و عنوان‌های کتاب‌های منتشر شده در این عرصه، پایین و اندک است.

به گزارش ایران تئاتر، غرفه انتشارات نمایش در سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، با ارائه آثار مکتوب و دیجیتال به همراه برگزاری نشست‌های تخصصی و میزبانی از هنرمندان تئاتر، پذیرای دوست‌داران تئاتر و اهالی فرهنگ و هنر است.

مسلم قاسمی، نویسنده و پژوهشگر تئاتر، یکی از مهمانان ویژه غرفه انتشارات نمایش در نمایشگاه کتاب بود که در گفت‌وگویی کوتاه درباره اهمیت و رواج تئاتر در مدارس گفت.

قاسمی، پژوهشگر و نویسنده تئاتر که به گفته خودش دو روز پیش از آلمان به ایران آمده و بی‌درنگ در نمایشگاه کتاب حاضر شده است، گفت: «وقتی وارد شبستان اصلی نمایشگاه کتاب تهران شدم، ناگهان دوستانم را در انتشارات نمایش دیدم و بسیار خوشحال شدم که این ناشر نیز در نمایشگاه کتاب تهران حضور دارد و باعث شناخت بیشتر مخاطبان نسبت به هنر تئاتر می‌شود.»

تئاتر به مدرسه‌ها راه پیدا نکرده است

او درباره رواج پیدا کردن کتاب‌های تئاتر در سطح جامعه گفت: «متاسفانه ما نتوانستیم تئاتر را مردمی کنیم و این از آموزش و پرورش شروع می‌شود. وقتی نتوانستیم در مدارس، تئاتر خلاق را جا بیندازیم، نتیجه‌اش می‌شود این‌که کتاب‌های نمایش به مدارس راه نمی‌یابند و جایگاهی هم برای آموزشش نمی‌گذارند.»

این پژوهشگر نیز گفت: «من و خیلی از هنرمندان تئاتر، کتاب‌های گوناگونی درباره تئاتر دانش‌آموزی، تئاتر خلاق، تئاتر در مدرسه و... نوشته‌ایم که یک خوراک آماده برای مدارس است، اما هیچ‌وقت مسئولان آموزش و پرورش اهمیتی به این امر ندادند. همین مسئله باعث بی‌توجهی به آموزش تئاتر به دانش‌آموزان شده است که از نظر من همین، دلیل مردمی نشدن تئاتر است چون نتوانستیم از کودکی یک آدم را عاشق تئاتر کنیم.»

پیشنهادی برای رواج نمایشنامه‌خوانی

او در پایان صحبت‌هایش، در پیشنهادی به انتشارات نمایش برای جذب مخاطبان به کتاب‌های تئاتری گفت: «در ایران باید نمایشنامه‌ها و کتاب‌های تئاتری خوانش شوند؛ منظورم این است که قسمتی از کتاب اجرا یا به‌صورت نمایشنامه‌خوانی خوانده شود و بعد نویسنده هدف از نوشتن متنش را به مخاطب توضیح دهد. این پیشنهادی بود برای انتشارات نمایش تا نمایشنامه‌خوانی را رواج دهد و مخاطب را بعد از شنیدن یا دیدن کار، جذب کتاب کند.»

غرفه انتشارات نمایش به همت اداره‌کل هنرهای نمایشی، انجمن هنرهای نمایشی ایران و دفتر آموزش، پژوهش و انتشارات نمایش، در سالن ناشران عمومی برپا شده است که با عرضه کتاب و برگزاری نشست‌های تخصصی، میزبان دوست‌داران تئاتر و اهالی فرهنگ و هنر است.

هنرمندان، دانشجویان و دیگر علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه کتاب‌‌های تئاتری به انتشارات نمایش واقع در سالن ناشران عمومی (شبستان)، ردیف 25 غرفه 13/1 مراجعه کنند.

سی و چهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از بیستم تا سی‌ام اردیبهشت در مصلای امام خمینی برگزار می‌شود.