در حال بارگذاری ...
کارگردان حاضر در شانزدهمین جشنواره تئاتر رضوی مطرح کرد

علی برجی: اجرای عموم، باعث انگیزه بیشتر برای اشاعه فرهنگ رضوی می‌شود

علی برجی نویسنده و کارگردان نمایش «آه...هو» حاضر در شانزدهمین جشنواره تئاتر رضوی می‌گوید فراهم آوردن امکان اجرای عموم برای گروه‌های شرکت‌کننده در این دوره از جشنواره به آن‌ها انگیزه و امیدی وافر برای تولیدات بهتر و بیشتر با موضوع اشاعه فرهنگ رضوی می‌دهد که امید است محقق شود. او همچنین باور دارد درصورتی‌که این رویداد به‌صورت بین‌المللی برگزار شود، بی‌شک ظهور و بروز متفاوتی خواهد داشت.

به گزارش ایران تئاتر، علی برجی نویسنده و کارگردان نمایش «آه...هو»، این روزها با این اثر در شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی حضور دارد.

او درباره خلاصه داستان نمایش «آه...هو» می‌گوید: «مامون خلیفه عباسی در مسیر حرکت امام رضا (ع) از مدینه به مرو، مامورانی را به کار می‌گیرد تا در این مسیر جایگاه و منزلت امام را میان مردم ایران پایین بیاورند، افراد مامون به کدخدای روستایی دورافتاده و فقیر پیشنهاد هزاران سکه می‌دهند تا امام را با نقشه‌ای خوار و خفیف کنند ولی غافل از اینکه خیال خام کرده‌اند و نقشه‌شان نقش بر آب می‌شود.»

برجی می‌افزاید: «این نمایشنامه به بخشی از زندگی امام رضا (ع) اشاره دارد و ازآنجایی‌که روایت داستان در فضای ایران سپری می‌شود سعی کردیم تا از طراحی و المان‌های نمایش ایرانی بهره ببریم. طراحی صحنه و دکور نمایش «آه...هو» نیز به شیوه مینی‌مال است و فضای سنتی در شکل اجرای ما حاکم است.»

کارگردان حاضر در شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی ادامه می‌دهد: «سیره و روش زندگی امام رضا (ع) دریایی است که ما هنوز به قطره‌ای از آن دست نیافته‌ایم و روی صحنه تئاتر از آن بهره نبرده‌ایم. اگر زمینه بین‌المللی شدن این جشنواره فراهم شود تا کشورهای اسلامی نیز بتوانند با حضور خود به دیگر زوایای پنهان زندگی و شخصیت والای امام هشتم بپردازند شاهد تبادل اطلاعات علمی و هنری میان جمع گسترده‌ای از هنرمندان و مخاطبان این جشنواره می‌شویم که باعث اتفاقات مبارک و خوبی خواهد شد. البته هنوز به آن نقطه‌ نرسیده‌ایم که بگوییم جشنواره به شکوفایی و بلوغ خود رسیده است و در واقعیت سرعت حرکت ما در این مسیر به‌کندی پیش‌ می‌رود.»

این هنرمند می‌گوید: «می‌توانیم از هنرمندان و نویسندگان هنرهای نمایشی دعوت کنیم تا در قالب این جشنواره بیشتر به زندگی امام و تأثیرات زندگی ایشان در ایران روی مردم ما بپردازند و درصورتی‌که این رویداد در این قالب به‌صورت بین‌المللی برگزار شود، بی‌شک ظهور و بروز متفاوتی خواهد داشت.»

برجی در پایان بابیان اینکه باید از همه عزیزانی که در برپایی این جشنواره که این روزها در تبریز پی‌گیری می‌شود قدردانی کرد، در مورد کیفیت آثار و شیوه برگزاری جشنواره این‌گونه توضیح می‌دهد: «ازآنجایی‌که درگیر آمادگی گروه خود برای اجرا بودم، فرصت کافی برای تماشای دقیق همه آثار را نداشتم؛ در مجموع فرصت و افتخار تماشای تنها دو اثر را یافتم که قابل‌توجه و درخور قدردانی بودند.»

علی برجی در پایان می‌گوید: «امکان اجرای عموم برای گروه‌های شرکت‌کننده در این دوره از جشنواره به آن‌ها انگیزه و امیدی وافر برای تولیدات بهتر و بیشتر با موضوع اشاعه فرهنگ رضوی می‌دهد که امید است محقق شود.»

نمایش «آه...هو» به نویسندگی و کارگردانی علی برجی در سومین روز از جشنواره ملی تئاتر رضوی ساعت 17 در سالن استاد صادقی مجموعه تئاتر شهر تبریز روی صحنه می‌رود. در این نمایش بازیگرانی همچون سعید بحرالعلومی، عباس بهمنش، سعیده جمشیدی، مهدی نوری، زهره محمودی، سارا طلایی، سارا احمدیان، سوگند افشاری، آتنا قناعتی فلاح، فرزانه سلامی و مریم سامانی پور ایفای نقش می‌کنند.

گفتنی است شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی به دبیری کوروش زارعی و به میزبانی تبریز از 1 تا 5 خرداد 1402 با اجرای 14 نمایش صحنه‌ای از ۹ استان کشور ازجمله آذربایجان شرقی، مازندران، همدان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اردبیل، یزد، قزوین و استان تهران برگزار می‌شود.




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با کارگردان نمایش «رومئو ژولیت و چند کاراکتر دیگر»

میثم عبدی: نوشتن نمایشنامه به‌صورت گروهی، تجربه‌ای لذت‌بخش بود
گفت‌وگو با کارگردان نمایش «رومئو ژولیت و چند کاراکتر دیگر»

میثم عبدی: نوشتن نمایشنامه به‌صورت گروهی، تجربه‌ای لذت‌بخش بود

میثم عبدی، کارگردان نمایش «رومئو ژولیت و چند کاراکتر دیگر» می‌گوید تجربه نوشتن نمایشنامه به‌صورت تیمی برای او خیلی جذاب و دلنشین بوده است.

|

شکرخدا گودرزی برای روز جهانی تئاتر نوشت

تئاتر دیالوگی در جستجوی کمال مطلوب برای استعلای جامعه
شکرخدا گودرزی برای روز جهانی تئاتر نوشت

تئاتر دیالوگی در جستجوی کمال مطلوب برای استعلای جامعه

شکرخدا گودرزی در یادداشتی به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی، تئاتر را دیالوگی معرفی کرد برای این که وضعیت را از آنچه که اکنون هست به جلو ببرد و در جستجوی کمال مطلوب و روابط انسانی برای استعلای جامعه باشد.

|

تازه‌ترین نمایشنامه حسین کیانی در راه اجرا

«مجلس توبه‌نامه‌نویسی اسماعیل بزاز» به تالار مولوی خواهد آمد
تازه‌ترین نمایشنامه حسین کیانی در راه اجرا

«مجلس توبه‌نامه‌نویسی اسماعیل بزاز» به تالار مولوی خواهد آمد

نمایش «مجلس توبه‌نامه‌نویسی اسماعیل بزاز»، نوشته حسین کیانی، به کارگردانی کارن کیانی و بازی بهروز پناهنده، از پانزدهم فروردین ۱۴۰۳ در سالن کوچک تالار مولوی، روی صحنه خواهد رفت. 

|

پیام رییس پردیس تئاتر تهران به مناسب روز ملی هنرهای نمایشی

تئاتر، هنر ارتباط اصیل انسانی است
پیام رییس پردیس تئاتر تهران به مناسب روز ملی هنرهای نمایشی

تئاتر، هنر ارتباط اصیل انسانی است

امین اشرفی، مدیر خانه نمایش سازمان فرهنگی هنری شهرداری به تئاتر را هنر ارتباط انسانی مبتنی بر نیاز بشر دانست و روز جهانی تئاتر و روز ملی هنرهای نمایشی را به هنرمندان نمایشی و علاقه‌مندان این هنر تبریک گفت.

|

مروری بر شش‌ دهه فعالیت هنری مستمر زنده‌یاد حسین دهقانی

از نمایش‌های خانگی محله کوتیِ بوشهر تا تئاتر تهران
مروری بر شش‌ دهه فعالیت هنری مستمر زنده‌یاد حسین دهقانی

از نمایش‌های خانگی محله کوتیِ بوشهر تا تئاتر تهران

جهانشیر یاراحمدی: نمایش‌های خانگیِ دهه سی در محله کوتی و نیز اجراهای مجالس تعزیه در همان محل که زادگاه مرحوم حسین دهقانی است، او را شیفته هنر نمایش کرد.  خیلی زود پایش به مجالس تعزیه ...

|

نظرات کاربران