در حال بارگذاری ...
هنرمندان برای «هفت‌خان اسفندیار» نوشتند

«هفت‌خان اسفندیار»؛ حس افتخار به قهرمانان را دوچندان می‌کند

هنرمندان، سیاستمداران و اهالی فرهنگ و هنر پس از تماشای «هفت‌خان اسفندیار» با بیان اینکه «هنر ایرانی هرچند بر خاکستر نشسته باشد؛ ققنوس وار برخواهد آمد»، از «شاهنامه» و حس افتخار به قهرمانان این مرزوبوم نوشتند.

به گزارش ایران تئاتر، نمایش موزیکال «هفت‌خان اسفندیار» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی حسین پارسایی از ششم اردیبهشت‌ماه تاکنون میزبان هنرمندان، سیاستمدارن و مخاطبانی بوده است که در تالار وحدت به تماشای این اثر نشسته‌اند.

تعدادی از یادداشت‌هایی که پس از تماشای این نمایش موزیکال نوشته‌شده، به شرح زیر است: 

برای سربلندی ایران‌زمین بکوشیم

داوود میرباقری، نویسنده و کارگردان تئاتر، سینما و تلویزیون در یادداشتی برای این نمایش نوشت: «بکوشیم چونان حکیم طوس برای سربلندی و سرفرازی ایران‌زمین»

هنر ایرانی هرچند بر خاکستر نشسته باشد؛ ققنوس وار برخواهد آمد

عادل پیغامی، برای این نمایش نوشت: «شاهنامه حکایت ماندگاری است در تمامی طول تاریخ ایران عزیز که عجین گشته با گذر از هفت‌خان‌های سپیدی و سیاهی تا به قله‌های پیروزی و نور نائل آید. این قصه را بر جوانان و نوباوگان ایران‌زمین همیشه باید خواند و نمایاند تا نور و زیبایی امید درگذر از خان‌های ایام در وجودشان پاینده باشد. باافتخار نظاره‌گر هنر هنرمندان عزیز بودم و باورم شد که هنر ایرانی هرچند بر خاکستر نشسته باشد اما ققنوس‌وار برخواهد آمد.»

شاهنامه هویت ملی ماست

نجم‌الدین شریعتی، مجری تلویزیون نوشت: «روح توکل و توحید و غیرت از نقاط این نمایش بود. امید که تکرار گردد. شاهنامه هویت ملی ماست.»

شاهنامه سرشار از خرده‌حکمت

امیر دژاکام، نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر گفت: «حدود سی سال قبل که سیاوش خوانی را اجرا کردم، باور نمی‌کردم روزی برسد که به‌راحتی بتوان «هفت‌خان اسفندیار» یا اثری از شاهنامه را اجرا کرد. شاهنامه سرشار از خرده‌حکمت، راز و اندیشه‌های انسانی و ماندگار است.»

«هفت‌خان اسفندیار» حس افتخار را دل و قلب انسان دوچندان می‌کند

علی بهادری جهرمی پس از تماشای «هفت‌خان اسفندیار» گفت: «تماشای این نمایش هنرمندانه حس و حال افتخارات ایران‌زمین را که در پی جان‌فشانی‌ها و ایستادگی‌های قهرمانان راستین و افسانه‌ای این دیار کهن در دل و قلب انسان دوچندان می‌کند. حقا که باید گفت هنرمندان عزیز بسیار هنرمندانه هنر باستانی و سنتی ایران را با مفاهیم شگرف و والای آن با هنر مدرن درهم‌آمیخته بودند و هنرشان انسان را مجذوب می‌کرد.»

فردوسی فرهنگ‌زاده و فرزندزاده ایران‌زمین است

عباس موزون، مجری و پژوهشگر برای «هفت‌خان اسفندیار» نوشت: «فردوسی فرهنگ زاده و فرزندزاده ایران‌زمین، پاک‌نهاد ، پاکیزه سخن، مردی از مردستان طوس، از همیشه تا همیشه ادب این خاک نورزای، سرشته در نوشته‌ها و گذشته‌ها و سرگذشت‌های ایرانی و ایرانی؛ می‌ماند جاودانه.
چراکه او پاکزاد بود و پاک زیست و پاک‌گذر که فرمود:
«بر این بودم و هم بر این بگذرم
یقین دان که خاک پی حیدرم»
و ما همه طوسی و فرتوسی، خراسانی و ایرانی و مرد و رادمردیم. همه ابوالقاسم و رستمیم.
از طوس خراسان تا فردوس سیستان، جاویدان باد ایران پاک»

امین زندگانی، بانیپال شومون، فریبا کوثری، امیررضا دلاوری، امیرکاوه آهنین‌جان، اصغر پیران، محسن حسینی، رضا راد، ندا سیاس، مونا صوفی، نیکا افکاری و سایه پارسایی بازیگران نمایش موزیکال «هفت‌خان اسفندیار» را تشکیل می‌دهند.

«هفت‌خان اسفندیار» یکی از داستان‌های مشهور شاهنامه اثر حکیم ابوالقاسم فردوسی است که حکایت سفر پرماجرای اسفندیار رویین‌تن به‌قصد رهاندن خواهرانش همای و به‌آفرید از چنگ تورانیان را روایت می‌کند.

نمایش موزیکال «هفت‌خان اسفندیار» محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج از هفته اول اردیبهشت سال جاری با همکاری بنیاد فرهنگی هنری رودکی ساعت ۱۸ در تالار وحدت روی صحنه است.




مطالب مرتبط

در گفت‌وگو با کارگردان «هفت‌خان اسفندیار» مطرح شد

حسین پارسایی: «شاهنامه» باید برای انواع قالب‌های هنری پردازش شود
در گفت‌وگو با کارگردان «هفت‌خان اسفندیار» مطرح شد

حسین پارسایی: «شاهنامه» باید برای انواع قالب‌های هنری پردازش شود

حسین پارسایی، کارگردان نمایش موزیکال «هفت‌خان اسفندیار» می‌گوید «شاهنامه» باید بارها بازخوانی و با توجه به شرایط امروز جامعه برای انواع قالب‌های هنری پردازش شود.

|

با عقد تفاهم نامه‌ای مشترک انجام شد

بسترسازی و تسهیل ارتباط دانشجویان هنر با بنیاد رودکی
با عقد تفاهم نامه‌ای مشترک انجام شد

بسترسازی و تسهیل ارتباط دانشجویان هنر با بنیاد رودکی

فاهم نامه همکاری بنیاد رودکی با دانشکده هنر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با هدف تعامل و همکاری طرفین در انجام پژوهش‌های بنیادین، راهبردی و کاربردی هنر و همچنین راه‌اندازی زیست بوم نوآوری و فناوری‌های نرم هنری و صنایع خلاق به امضای مدیرعامل بنیاد رودکی و رییس ...

|

نگاهی به اجرای 34 نمایشِ بزرگسالان

اسفندیار و مکبث در اردیبهشت تهران چه می‌کنند؟
نگاهی به اجرای 34 نمایشِ بزرگسالان

اسفندیار و مکبث در اردیبهشت تهران چه می‌کنند؟

اردیبهشت 1402 در مجموعه‌های تئاتر شهر، تالار وحدت، تماشاخانه سنگلج، برج آزادی، تماشاخانه ایرانشهر، خانه نمایش دا، تماشاخانه ملک، تالار مولوی، عمارت نوفل‌لوشاتو، عمارت ارغوان، تماشاخانه حیایی، خانه هنرمندان ایران، تالار حافظ و پردیس تئاتر تهران، 34 اثر نمایشی برای ...

|

در دومین روز جشنواره آیینی و سنتی در بجنورد چه نمایش‌هایی اجرا شدند؟

استقبال از بخش عروسکی و دانشجویی ادامه دارد
در دومین روز جشنواره آیینی و سنتی در بجنورد چه نمایش‌هایی اجرا شدند؟

استقبال از بخش عروسکی و دانشجویی ادامه دارد

دومین روز از بخش نمایش عروسکی و دانشجویی بیست و یکمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی نیز با حضور گسترده علاقه‌مندان و هنرمندان استان خراسان شمالی در شهر بجنورد به پایان رسید.

|

نرگس یزدی، دبیر علمی بخش سمینار جشنواره آیینی‌وسنتی مطرح کرد

استقبال مطرح‏‌ترین نظریه‌‏پردازان تئاتر جهان از بخش سمینار جشنواره
نرگس یزدی، دبیر علمی بخش سمینار جشنواره آیینی‌وسنتی مطرح کرد

استقبال مطرح‏‌ترین نظریه‌‏پردازان تئاتر جهان از بخش سمینار جشنواره

نرگس یزدی با بیان اینکه بسیار مشتاق بودیم که از نقاط مختلف جهان مقاله و پژوهش داشته باشیم، گفت شماری از مطرح‌‏ترین نظریه‏‌پردازان جهان در این حوزه را فراخواندیم تا به‌عنوان سخنران ویژه در این سمینار سخنانی ارائه دهند که آن‌ها نیز استقبال کردند.

|

نظرات کاربران