در حال بارگذاری ...
...

دزدی از یک گروه تئاتری در نمایش «بی‌نوایان»

وحید منتظری: ترجیح دادم با همکاران خودم شوخی کنم

وحید منتظری، نویسنده و کارگردان «بی‌نوایان» می‌گوید این نمایش به تولید آثاری در سینما، تلویزیون و تئاتر اشاره دارد که اساسا عوامل آن‌ها، هیچ‌کدام شناختی از طبقه و کاری که انجام می‌دهند، ندارند. او تاکید می‌کند به این دلیل رویدادگاه نمایش را در پلاتو تمرین یک گروه تئاتری قرار داده است چون ترجیح می‌دهد با همکاران خودش شوخی کند تا دیگر هنرمندان.

به گزارش ایران تئاتر، وحید منتظری، نویسنده و کارگردان نمایش «بی‌نوایان» است که این روزها ساعت 18:30 در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران روی صحنه می‌رود.

منتظری درباره نمایش «بی‌نوایان» گفت: «این نمایش روایتی از یک گروه تئاتری است که در حال تمرین برای اجرا هستند اما ناگهان دو دزد به آن‌ها حمله کرده و دچار چالشی جدی می‌شوند.»

او با بیان اینکه این نمایش اثری رئالیستی است، درباره دلیل انتخاب عنوان «بی‌نوایان» گفت: «اساسا به اقتباس و ادای دین علاقه‌مندم. از طرفی عنوان «بی‌نوایان» اسم خوبی است که باید از آن استفاده کرد و ما نیز خواستیم با انتخاب این عنوان ادای دینی به آن اثر اصلی داشته باشیم.»

منتظری همچنین درباره ارتباط این نمایش با رمان معروف ویکتور هوگو گفت: «ارتباط مستقیمی در این رابطه وجود ندارد. در واقع پیش از اینکه متن این اثر را بنویسم، اسم آن را انتخاب کردم، بنابراین شاید در جایی ربطی هم وجود داشته باشد ولی شخصا خودم نیز از آن بی‌اطلاعم.»

کارگردان «بی‌نوایان» همچنین باتوجه به این‌که داستان نمایش در ارتباط با یک گروه تئاتری روایت می‌شود، توضیح داد: «در واقع گروه تئاتری سوژه ما نبود، بلکه بستری بود تا قصه خود را روایت کنیم. شخصا از دوران دانشجویی و زمانی که در جشنواره دانشگاهی شرکت می‌کردم، اجراهای زیادی دیده‌ام که از بستر یک گروه تئاتر برای روایت داستان خود استفاده می‌کردند اما هر کدام رویکردهای متفاوتی داشتند، به همین دلیل قابل مقایسه با یکدیگر نبودند.»

                                                                    

او ادامه داد: «در این نمایش نیز به همین صورت است. در واقع اگر ما به سراغ یک گروه موسیقی هم می‌رفتیم، تفاوت چندانی ایجاد نمی‌شد؛ زیرا حرفی که می‌خواستیم بزنیم، در آن بستر نیز زده می‌شد. در حقیقت دلیل انتخاب گروه تئاتری به عنوان بستر روایت، شناخت شخصی من از گروه‌های تئاتر و دغدغه‌های آن‌هاست. علاوه بر این اگر بخواهم شوخی هم انجام بدهم، با خودم و همکارانم این کار را انجام می‌دهم که مابه ازاهای بیشتری برای آن دارم.»

این کارگردان همچنین گفت: «نمایش «بی‌نوایان» به تولید آثاری در سینما، تلویزیون و تئاتر اشاره دارد که اساسا عوامل آن‌ها از نویسنده و کارگردان تا بازیگران و... هیچ‌کدام شناختی از طبقه و کاری که انجام می‌دهند، ندارند. در واقع همین موضوع سبب می‌شود کارهایی باسمه‌ای و مصنوعی را تولید کنند.»

منتظری در پایان با تاکید بر شرایط سخت تولید و عرضه نمایش در شرایط این روزها گفت: «موضوع اصلی که این اثر به آن می‌پردازد، اختلاف طبقاتی است. امیدوارم در این شرایط که از هر نظری سخت و تلخ است، همچنان بتوانیم کار کنیم و حرف‌های‌مان را با مخاطبان به اشتراک بگذاریم.»

در این نمایش که تا 19 خرداد در سالن انتظامی خانه هنرمندان روی صحنه خواهد ماند، حسین جریان، سیما صالحی، کسری فرحناک، آران شالودگی، زهرا میرزاآقایی و مصطفی امینی بازی می‌کنند.