در حال بارگذاری ...
...

بابک قادری، کارگردان نمایش «خانه روشنی» مطرح کرد

تلاش کردیم نمایشی قابل درک داشته باشیم

بابک قادری، کارگردان نمایش «خانه روشنی» مطرح کرد

تلاش کردیم نمایشی قابل درک داشته باشیم

بابک قادری کارگردان نمایش «خانه روشنی» می‌گوید باور دارد اگر مخاطبان از هر خانواده و فرهنگ و از هر رده و طبقه و صنف به دیدن نمایش «خانه‌روشنی» بیایند، با آن ارتباط برقرار می‌کنند چون تلاش‌ کرده این اثر نمایشی برای مخاطبان قابل لمس و درک باشد.

به گزارش ایران تئاتر، این روزها نمایش «خانه روشنی» به کارگردانی بابک قادری و نویسندگی نوشین تبریزی در عمارت ارغوان روی صحنه است.

«خانه روشنی» درباره زندگی خانواده بزرگ و ثروتمندی است که در یک شب دور هم جمع می‌شوند اما پدر این خانواده در آن شب به خانه بازنمی‌گردد و در همین حین رازهای خانواده یکی پس از دیگری افشا می‌شود و بر سر ارث و میراث بین اعضای این خانواده کدورت پیش می‌آید.

بابک قادری، کارگردان این اثر نمایشی درباره انتخاب این متن به نویسندگی نوشین تبریزی گفت: «همان‌طور که می‌دانید خط اصلی داستان نمایش درباره کشمکش‌های خانواده‌ای بر سرِ ارثیه پدری است. چون این مسئله برای خود من نیز پیش آمده بود و برخورد مستقیم داشتم، همیشه دوست داشتم به گونه‌ای به آن بپردازم؛ این‌طور شد که حدود یک سال‌ونیم پیش با نوشین تبریزی درباره این مسئله حرف زدم و قرار شد او «خانه روشنی» را بنویسد.»

                                                                                                 

او افزود: «معتقدم اگر مخاطبان از هر خانواده و فرهنگ و از هر رده و طبقه و صنف به دیدن نمایش «خانه‌روشنی» بیایند، با آن ارتباط برقرار می‌کنند چون به‌طور متمرکز، تلاش‌ ما بر این بوده که نمایش‌مان برای مخاطبان قابل لمس و درک باشد.»

این کارگردان درباره نام نمایش توضیح داد: «خانه روشنی تا جایی که می‌دانم حالتی شبیه به بهبودی و شفاست که برای بعضی بیماران به‌صورت لحظه‌ای پیش از مرگ پدید می‌آید که نادم و پشیمان از کارهای خود در دنیا هستند. خانم تبریزی هم بر اساس سلیقه خود این نام را برای نمایش انتخاب کردند.»

قادری همچنین درباره چالش‌های این روزهای تئاتر گفت: «در ایران، تئاتر کار کردن شاید سخت باشد. وقتی هم که در جایگاه کارگردان قرار داشته‌ باشی با مشکلات و چالش‌های زیادی روبه‌رو می‌شوی که خوشبختانه توانستیم «خانه روشنی» را به صحنه بیاوریم. البته باید حتما به این مسئله اشاره کنم که تهیه‌کننده نمایش ما آقای منوچهر هادی است که بسیار همراه و دلسوزانه کنار من هستند تا کاری آبرومند را با مشکلات کمتری روی صحنه بیاوریم.»

                                                                                                

کارگردان نمایش «خانه روشنی» درباره کمدی بودن اثر گفت: «این نمایش از نظر من کمدی نیست بلکه تلخ، سیاه و دراماتیک است؛ اما در بعضی قسمت‌های نمایش با کمک نویسنده متن، تلاش کرده‌ایم مخاطب حالش خوب شود و بخندد.»

او درباره بازی بازیگران نمایش گفت: «من به خاطر اینکه سال‌هاست تجربه بازیگری در تئاتر و سینما دارم با بسیاری از کارگردانان خوب کشور کار کرده‌ام و بر اساس اصول و تجربه‌ای که کسب کرده‌ام، می‌دانم که باید به بازیگرانم فضای بازی و حرکت بدهم. خوشبختانه این تجربه باعث شد که کنار بازیگرانی باشم که هرکدام در جای خودشان ایفاگر بی‌نقص نقش باشند.»

او ادامه داد: «کارگردان می‌تواند کمک کند که بازیگر ابعاد و زوایای پنهان نقش را به لحاظ درونی و بیرونی، پیدا کند من با این روند کمک می‌کنم که بازیگرم به لحاظ درونی و بیرونی ریتم را درک کند و بیشتر به اخلاق و رفتار و مسائل روانی کاراکتر اشراف یابد. به نظرم خیلی مهم است که یک کارگردان به لحاظ بازیگری تجارب مختلفی داشته باشد، در این صورت هم کار کردن با بازیگر راحت خواهد بود.»

بابک قادری در پایان صحبت‌های خود گفت: «تئاتر شاید این روزها حال خوبی نداشته باشد. کمبود سالن نمایشی، نبود حمایت‌های مالی کافی از گروهای نمایشی، بالا بودن هزینه‌های سالن و تبلیغات تئاتر و... حتی ما برای اجرا در سالن دولتی هم فکر کردیم اما با توجه به مشکلاتی که هست و شلوغ بودن صف اجرا، به سمت اجرا در سالن دولتی نتوانستیم برویم.»

مرضیه ‌صدرایی، فیروز حیدرزاده، پژمان ‌عبدی، آیلار ‌نوشهری، مهسا ‌ایرانیان، عقیل ‌بهرامی، بهداد ‌قادری، مهناز ‌نوروزی، شهناز ‌نوروزی، مبینا ‌هادی و مسلم ‌گلچین بازیگران این نمایش هستند.