در حال بارگذاری ...
...

حسین غلامی، نویسنده و کارگردان نمایش «نگاتیو»:

بخش فراگیر جشنواره فجر کمک می‌کند جامعه با توانایی معلولان آشنا شود

نویسنده و کارگردان نمایش «نگاتیو» می‌گوید با افزوده شدن بخش فراگیر در جشنواره تئاتر فجر، جامعه با معلولان و توانمندی‌های آن‌ها آشنا می‌شود.

به گزارش ایران تئاتر، نمایش «نگاتیو» به نویسندگی و کارگردانی حسین غلامی، روز سه‌شنبه سوم بهمن، در قالب بخش فراگیر چهل‌و‌دومین جشنواره تئاتر فجر، در تالار هنر روی صحنه رفت. 

حسین غلامی، درباره ایده شکل‌گیری داستان این نمایش توضیح داد: «هرنویسنده‌ای سعی می‌کند دغدغه‌های زندگی خودش را لابه لای متن خود جا بگذارد تا سرنوشتی از خودش هم شاید در آن متن باشد. من هم دوست داشتم این اتفاق رخ دهد، بنابراین نگاتیو شکل گرفت. داستان درباره پدربزرگی است که پس از سال‌ها زندگی در خارج از کشور به ایران می‌آید و در ویلای خود پذیرای نوه‌هایش می‌شود؛ دراین میان اتفاقاتی رخ می‌دهد که قصه را پیش می‌برد.»

او ادامه داد: «در این نمایش سعی شد بحث خانواده و جایگاه افراد مطرح شود و این که چطور می‌تواند از سوی بزرگ‌ترها حفظ شود. این اتفاق را به جامعه نیز تعمیم دادیم و تلاش کردیم بگوییم بزرگتری صرفا سن و سال نیست و یک تصمیم از سر ناآگاهی می‌تواند خانواده را درگیر مشکلات بسیار زیادی کند.»

این هنرمند درباره حضور بازیگران نابینا و کم‌بینا هم در این نمایش گفت: «تلاش کردم در این نمایش خیلی کم به این موضوع اشاره کنم چرا که هدف من این نیست که بگویم مشکلات قشر معلول چیست. من یک گام بالاتر را دیدم و سعی کردم درد جامعه را مطرح کنم. از همین رو یک سال و نیم صرف نگارش متن این نمایش کردم و حدود 9 ماه با گروه بازیگران تمرین کردیم. در ادامه یک اجرای عموم در قائم شهر داشتیم که استقبال خوبی از آن صورت گرفت.»

غلامی درباره انتخاب عنوان نمایش توضیح داد: «داستان از سر همین نگاتیو شروع می‌شود. پدربزرگ در ابتدای این نمایش یک وجه بسیار خوب و دلنشین دارد اما با پیدا شدن این نگاتیو، او وجه تاریک خود را نیز به نمایش می‌گذارد که قصه را پیش می‌برد.»

او همچنین به طراحی دکور، نور و موسیقی اشاره کرد و افزود: «همانطور که اشاره کردم بازیگران من نابینا و کم بینا هستند و خودشان کار جابه‌جایی دکور را انجام می‌دهند، بنابراین تلاش کردیم از یک دکور ساده‌ استفاده کنیم. موسیقی و نور نیز متناسب با شرایط و داستان پیش می‌رود.»

غلامی در پاسخ به این سوال که افزوده شدن بخش فراگیر به جشنواره تئاتر فجر تا چه اندازه به افراد دارای معلولیت می‌تواند کمک کند تا استعدادهای‌شان کشف شود، گفت: «بسیار زیاد، باید تمام بچه‌های ناتوان و کم‌توان به دل جامعه بیایند و شروع به فعالیت کنند تا جامعه نیز با آن‌ها آشنا شود. جشنواره تئاتر فجر نیز با این کار اتفاق خوبی را رقم زد چرا که جامعه نیز معلولان را می‌شناسد و به توانمندی‌های آن‌ها پی می‌برد.»

چهل‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از 27 دی تا 12 بهمن 1402 در تهران در حال برگزاری است.