در حال بارگذاری ...
...

گفت‌و‌گو با کارگردان راه‌یافته به بخش مسابقه تئاتر ایران جشنواره فجر

مهدی مسروری: «فخرالزمان» یک سایکودرام تاریخی است

مهدی مسروری، کارگردان نمایش «فخرالزمان» می‌گوید این نمایشنامه برای من چند ویژگی برجسته داشت. اولین مورد، خط داستانی جذاب آن بود. دومین مورد به علاقه شخصی من به تاریخ و مطالعه و پیگیری این ژانر بازمی‌گشت و دلیل سوم به موفقیت نویسنده در همسان‌سازی متن با فرهنگ ایرانی مرتبط بود.

به گزارش ایران تئاتر، نمایش «فخرالزمان» نوشته ابراهیم عادل‌نیا به کارگردانی مهدی مسروری از شهر بیرجند در بخش مسابقه تئاتر ایران در جشنواره فجر حضور دارد و روز دوشنبه نهم بهمن در تالار قشقایی مجموعه تئاترشهر روی صحنه رفت.

مهدی مسروری کارگردان نمایش «فخرالزمان» گفت: «این متن برگرفته از نمایشنامه «اتاق ورونیکا» است و با مختصات فرهنگ ایرانی سازگار شده است. این نمایش یک سایکودرام تاریخی در مورد دختر همسر محمدعلی شاه قاجار است که به عشق یک مشروطه‌خواه دچار می‌شود و این موضوع به دلیل منافاتی که با شرایط پدر او، محمدعلی شاه دارد، مشکلاتی را به وجود می‌آورد.»

مسروری پیرامون چالش‌های پیش روی او در تولید این نمایش گفت: «تلاش کردم تا درباره کاراکتر و زندگی‌نامه محمدعلی شاه و سلسله قاجار پژوهش‌هایی را انجام دهم و در این راستا منابع مختلفی را بررسی کردم. به علاوه از انتخاب متن تا اجرا، مسیری طولانی را طی کردیم و 9 ماه، درگیر واکاوی و تحلیل نمایشنامه بودیم تا زیرلایه‌های موجود در آن را شناسایی کنیم.»

مسروری افزود: «هنر تئاتر خصوصا در شهر تهران به دلیل وجود اسپانسر و فروش مناسب، شرایط خوبی را تجربه می‌کند. اما در شهرهای کوچک اسپانسر وجود ندارد و به همین دلیل چالش‌های فراوانی پیش روی افراد فعال در حوزه تئاتر قرار دارد. ما تنها به دلیل علاقه به این کار مشغول هستیم و مسیر دشواری پیش روی ما قرار دارد. خصوصا که در استان با کمبود بازیگر زن مواجه هستیم. در انتخاب بازیگر مرد هم با توجه به ویژگی‌های شخصیتی کاراکتر، به سختی توانستیم فرد مناسبی را پیدا کنیم.»

مهدی مسروری درباره اهمیت حضور در جشنواره فجر عنوان کرد: «با توجه به اینکه قله فعالیت‌های هر هنرمند تئاتری در ایران به فجر ختم می شود، از پذیرفته شدن اثر خود در این جشنواره خوشحال هستیم. قریب به دو سال درگیر روند تمرین بودیم و به دلیل شرایطی که وجود داشت، نتوانستیم این کار را به روی صحنه ببریم. اما در نهایت به یک اجرای پخته رسیدیم و نهایت تلاش خود را انجام دادیم تا بهترین خود را در این رویداد ارائه کنیم.»

این هنرمند با بیان اینکه هر اثر با کمبودهایی مواجه خواهد بود، اضافه کرد: «باید اساتیدی در کنار کارهای برگزیده حاضر شوند و به هدایت آن‌ها بپردازند.هر چه میزان حمایت‌های معنوی و مادی بیشتر باشد، نقاط قوت یک اثر نیز برجسته‌تر می‌شود. اگر از نمایش‌های تاریخی حمایت مناسبی صورت بگیرد، می‌توان آن‌ها را در خارج از کشور نیز روی صحنه برد تا ملل دیگر هر چه بیشتر بتوانند با تاریخ و فرهنگ ایران آشنا شوند. دغدغه اصلی من اجرای عموم یک اثر و ارتباط با تماشاگر است. بسیارعلاقه‌مند هستم تا بتوانم اثر خود را برای عموم مردم در شهر تهران نیز به صحنه ببرم.»

چهل‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از 27 دی تا 12 بهمن 1402 در تهران در حال برگزاری است.