در حال بارگذاری ...
...

گفت‌و‌گو با کارگردان بخش مهمان جشنواره تئاتر فجر

سعید نجفیان: حضور در فجر قطعاً در آینده هنری افراد نقش دارد

سعید نجفیان کارگردان نمایش «مرا زیبا به خاطر بسپار» می‌گوید بسیاری از هنرمندان عرصه نمایش زمانی چهره‌های شناخته‌شده نبودند و همین رویداد باعث بروز استعدادهای آن‌ها شد.

به گزارش ایران تئاتر، نمایش «مرا زیبا به خاطر بسپار» نوشته وحید درویشی و به کارگردانی سعید نجفیان در بخش مهمان جشنواره تئاتر فجر حضور دارد و روز دهم بهمن‌ در تالار چارسو مجموعه تئاتر شهر روی صحنه می‌رود.

سعید نجفیان کارگردان نمایش «مرا زیبا به خاطر بسپار» گفت: «این اثر مربوط به حوزه موردعلاقه من یعنی «دفاع مقدس» و این کار یک کار متفاوت اجتماعی است و به حضور زنان و خانواده در دوران جنگ تحمیلی می‌پردازد. «مرا زیبا به خاطر بسپار» روایتگر داستان پرستاری است که در جنگ حضور دارد. داستان بسیار خوب این اثر به قلم وحید درویشی نوشته‌شده و ساختار و پرداخت جذابی دارد.»

نجفیان افزود: «برگزاری جشنواره فجر اتفاق خجسته‌ای است. من به‌عنوان فردی که اصالت شهرستانی دارم باید بگویم برای هنرمندان تئاتر در شهرستان‌ها، این رویداد محلی برای حضور، دیدن آثار و دیده شدن توانمندی‌های آن‌ها است و فرصت مغتنمی به شمار می‌رود. در این جشنواره ارتباط‌های خوبی ایجاد می‌شود و آثار موردنقد و ارزیابی قرار می‌گیرند. در شهرستان‌ها تعداد منتقدین خوب تئاتر محدود است. من این رویداد را به‌عنوان یک جشن می‌بینم که هنرمندان تئاتری گرد یکدیگر جمع می‌شوند. همواره و در هر جایگاهی علاقه دارم تا در جشنواره تئاتر فجر حاضر باشم.»

این هنرمند ادامه داد: «در دوره قبلی این جشنواره، ازلحاظ مالی مرکز فشار زیادی را متحمل شد، اما مجبور به تحمل این مشکل هستیم. باید ارگان‌های دیگر کمک کنند تا این رویداد از رونق خود خارج نشود. حتی تعداد جشنواره‌های منطقه‌ای باید افزایش یابد تا افرادی که نمی‌توانند به تهران بیایند، بتوانند کارهای خوب را تماشا کنند. همچنین نیاز است تا گروه‌های دانشجویی آثار خود را به نمایش بگذارند و به همین دلیل باید امکان اجرا برای آن‌ها فراهم شود.»

نجفیان بابیان اینکه بزرگ‌ترین حمایت، ایجاد امکان اجرا برای یک اثر است، افزود: «در دوره‌های قبلی در تئاتر مقاومت و بسیج، گروه‌های تئاتری با استان‌های هم‌جوار مبادله می‌شدند و این اتفاق به دیده شدن تئاتر کمک می‌کرد. برای مثال حضور گروه‌های جنوبی با توجه به نوع موسیقی و داستان‌های بومی بسیار شگفت‌انگیز است؛ اما برای کم شدن هزینه‌ها می‌توان این مبادله را با استان‌های هم‌جوار آغاز کرد.»

نجفیان درباره حضور هنرمندان در جشنواره فجر گفت: «حضور در فجر قطعاً در آینده هنری افراد نقش دارد. بسیاری از هنرمندان زمانی چهره‌های شناخته‌شده نبودند و همین رویداد باعث بروز استعدادهای آن‌ها شد. این جشنواره از این حیث فرصتی ویژه به‌حساب می‌آید. همچنین بسیاری از افراد پس از حضور در جشنواره فجر و اثبات توانمندی‌های خود موفق شدند در کشورهای دیگر نیز آثار خود را اجرا کنند.»

نجفیان ادامه داد: «من به‌شدت به جشنواره‌ها اعتقاددارم چراکه در کشور ما، یکی از راه‌های دیده شدن وجود همین جشنواره‌ها است.»

این هنرمند درباره مشکلات پیش رو در تولید نمایش «مرا زیبا به خاطر بسپار» گفت: «ما با چالش‌های ساختاری و مالی مواجه بودیم. متأسفانه تولید تئاتر در ایران گران و سخت شده است. این موضوع خصوصاً زمانی که با افراد چهره کار می‌کنیم، نمود بیشتری دارد زیرا آن‌ها وقتی پیشنهاد کار تصویری دریافت می‌کنند، مجبوریم به پذیرش آن هستیم، چراکه عمده درآمد آن‌ها از همین راه است.»

چهل‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از 27 دی تا 12 بهمن 1402 در تهران در حال برگزاری است.