هنرمندان در حسینیه جماران با آرمانهای امام راحل تجدید بیعت کردند
سید حسن خمینی در جمع حاضران گفت:روزگاری قدرت در پناه شمشیرها محقق میشد، هم چنان که اسکندر مقدونی در پناه شمشیر خود، ربع مسکون آن روزگار را فتح کرد. اما امروز دیگر نمیتوان به اتکای سرنیزه قدرت را تعریف کرد. وی با تاکید بر این که امروز در مفهوم قدرت، عناصری چون افکار عمومی نقش بسزایی دارند، افزود: هیچ کس در دنیای امروز نمیتواند مفهوم قدرت را بدون توجه به مفهوم رسانه و افکار عمومی تعریف کند.
در آستانه شانزدهمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) احمد مسجد جامعی به همراه دکتر محمدحسین ایمانی و جمعی از هنرمندان در حسینیه جماران با سیدحسن خمینی نوه امام راحل ملاقات کردند.
به گزارش سایت ایران تئاتر این ملاقات روز گذشته و به منظور تجدید بیعت با آرمانهای امام خمینی (ره) در سالگرد ارتحال ایشان، با همت مرکز هنرهای نمایشی و همکاری معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفت.
در این مراسم ابتدا گرمارودی، شاعر معاصر ابیاتی از اشعار خود را سرود و پس از آن احمد مسجدجامعی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دقایقی را به صحبت در خصوص وضعیت هنر کشورمان اختصاص داد.
احمد مسجدجامعی طی سخنانی جوهره فکر و حرکت حضرت امام (ره) را بیش از هر چیز مبتنی بر نگاه فرهنگی خواند و گفت: این نگاه در جایجای کلمات و آثار ایشان جلوه میکند. حتی در دورهای که فرهنگ و نگاه به دین به عنوان مبنای حرکت در نظام جهانی مورد غفلت قرار گرفته، ایشان حرکت دینی و مبنا قرار دادن دین و ایمان را در دستور کار خودشان قرار میدهند و ریشه فرهنگ را ریشه هر حرکت دیگر میبینند.
وزیر فرهنگ و ارشاد انقلاب اسلامی را انقلابی فرهنگی دانست که ریشه در دین دارد و تصریح کرد: اگر امروز در حوزه سینما، تئاتر، هنرهای تجسمی، موسیقی و بسیاری از هنرهای دیگر که جزو هنرهای امروز هستند و جامعه نمیتواند بینیاز از این دستآوردها و ظرفیتها باشد، توانستهایم در سطح ملی و منطقه و بینالملل صاحب نام و آوازه بشویم بیشک بیش از هر چیز تاثیر سیره عملی امام (ره) و گفتار
ایشان و حمایتهایی است که ایشان داشتهاند و این قدم بسیار بزرگی بود که راه را برای جامعه فرهنگی و هنری ما هموار کرد. وی افزود: ما همه اینها را مدیون نگاه بلندی هستیم که توسط امام(ره) عرضه شده و در آن سالهای دوری که ایشان اینها را عرضه کردند این حرکت و ارائه طریق بسیار امری نو و بدیع بود و بیشک آینده از آن این نگاه، فرهنگ و این جایگاه خواهد بود.
در ادامه مراسم حجتالاسلام سیدحسن خمینی با اظهار خشنودی از حضور اهالی فرهنگ و هنر در جماران و با بیان این که قدرت شرط حیات و ادامهی زندگی هر فرد، اندیشه و جامعه است، افزود: روزگاری قدرت در پناه شمشیرها محقق میشد، هم چنان که اسکندر مقدونی در پناه شمشیر خود، ربع مسکون آن روزگار را فتح کرد. اما امروز دیگر نمیتوان به اتکای سرنیزه قدرت را تعریف کرد.
وی با تاکید بر این که امروز در مفهوم قدرت، عناصری چون افکار عمومی نقش بسزایی دارند، افزود: هیچ کس در دنیای امروز نمیتواند مفهوم قدرت را بدون توجه به مفهوم رسانه و افکار عمومی تعریف کند.
سید حسن خمینی تصریح کرد:چیزی که ما از آن به عنوان دستاور امام (س) نظام اسلامی و شهدای عظیمالشان نام میبریم، جز در پناه قدرت تعریف نخواهد شد.
وی ادامه داد: حفظ این دستاورد، تنها در این روزگار با اهمیت دادن و نگاه ویژه به هنر و مقوله فرهنگ ممکن است و هر تزلزلی در این حوزه و حوزه تولید و بازشناسی آنچه که داریم، خلل در ادامه آن جوهره و گوهری است که ما در اختیار داریم. سید حسن خمینی گفت: پیوند عمیقی بین مفهوم افکار عمومی و سازندگان افکار عمومی که در حقیقت هنرمندان هر عرصه هستند وجود دارد. پیوند این مقوله برای حفظ آنچه که به عنوان دستاورد نظام اسلامی میشناسیم و به عنوان میراث انقلاب در هر نگاهی و نقدی، چه دوستانه و غیردوستانه و چه منصفانه و غیرمنصفانه، ثمره تلاش چند صد ساله ما است که حفظ آن جز با دست هنرمندان محقق نخواهد شد.
وی اظهار امیدواری کرد در فضای کنونی کشور که ظرفیت پذیرش کارهای بیشتر و متنوعتری در حوزههای مختلف فرهنگی وجود دارد، این تلاشها در دامنه وسیعتری ادامه یابد.
در ادامه این نشست، دعایی، نماینده ولایت فقیه و رئیس روزنامه اطلاعات، ضمن اشاره به مقوله هنر و وظیفه خطیر هنرمندان و مطبوعات کشور در مورد انقلاب اسلامی، از خاطرات خود در مورد امام خمینی(ره) سخن گفت. گفتنی است این مراسم با حضور تعداد زیادی از هنرمندان و مسئولان هنری کشور برگزار شد که از آن میان میتوان به دکتر ایمانی، ایلبیگی معاون روابط عمومی وزارت ارشاد و تابش مدیر روابط عمومی وزارت ارشاد، اشاره کرد. همچنین هنرمندان سینما و تلویزیون نیز در این جمع حضور داشتند که از آن جمله میتوان به مجید مظفری اشاره کرد.