در حال بارگذاری ...
...

اتابک نادری:

مناسبتی‌نگری باعث الکن شدن تولید آثار اخلاقی دینی شده است

اتابک نادری:

مناسبتی‌نگری باعث الکن شدن تولید آثار اخلاقی دینی شده است

اتابک نادری، بازیگر و کارگردان تئاتر براین باور است که محدودنگری و مناسبتی‌نگری باعث الکن شدن روند تولید آثار اخلاقی دینی طی سال‌های اخیر شده است.

به گزارش ایران‌تئاتر، اتابک نادری، بازیگر و کارگردان تئاتر با اشاره به چگونگی تولید نمایش‌های دینی تاکید کرد: هرچقدر در هر اثری به ترویج عشق و مهربانی بپردازیم به اشاعه فرهنگ دینی کمک کرده‌ایم.


نادری با اشاره به روند تولید آثار اخلاقی دینی گفت: «تفکیک آثار با موضوع زندگی و سیره اهل بیت با نام آثار مناسبتی دایره مخاطبان هدف را محدود می‌کند. انگار که این کارها فقط برای تماشاگران خاص و به اصطلاح مذهبی است. در حالیکه آدم‌های مذهبی نیازی ندارند برای دیدن و شنیدن این موضوعات تماشاگر تئاتر باشند. آن‌ها اتفاقا تجربه، مطالعه و اطلاعات بیشتر و کامل‌تری در این زمینه‌ها دارند و اتفاقا اینجا هنر و هنرمند است که از زبان هنر برای تفهیم، تشریح و تصویرسازی مفاهیم اخلاقی و دینی برای خلق اثر بهره می‌برد.»

او ادامه داد: «آثار با محتوای اخلاقی‌ دینی باید در طول سال عمومیت داشته و در زمان‌های مختلف اجرا شوند ولی متاسفانه ما در این سال‌ها خیلی محدود و شعاری برخورد کرده‌ایم‌ و براین باور بودیم که اگر این اجراها در یک بازه زمانی و به مناسبت تولد یا شهادت اهل بیت و معصومین اجرا شود؛ بهتر است.»

این هنرمند افزود: «اما نگاه من این است که برای فراگیر شدن این فرهنگ نیازی به مرزبندی اجراها با عنوان مناسبتی نداریم و برای ترویج موضوع اخلاقی دینی در جامعه نباید به زمان و مکان خاص قائل باشیم بلکه باید در فواصل مختلف سال به اجرای این آثار پرداخته تا باعث فراگیر بودن این هنر باشیم.»

نادری با بیان اینکه در این سال‌ها محدودنگری و مناسبت‌نگری باعث الکن شدن روند تولید آثار اخلاقی دینی شده است، گفت: «ما شاهد کارهای شاخص و خوبی از هنرمندان شناخته شده در این زمینه بوده‌ایم اما متاسفانه این آثار اجرای مجدد نداشته یا بازتولید نشده‌اند. درحالیکه تئاتر خصوصی طی سال‌های اخیر با توجه به عدم محدودیت دایره مخاطبان دست به اجرای چندین‌باره نمایش‌های خود زده است. تولید اثر برای ارتقای نگاه مخاطب در شرایط، زمان و مکان‌های مختلف انجام می‌شود، اما ما در زمینه تولید و اجرای تئاترهای دینی و اخلاقی چنین کاری نکرده‌ و با پایان اجرا، پرونده آن را بسته‌ایم.»

او ادامه داد: «قطعا علاوه بر هنرمندان، متولیان امر هنر و فرهنگ نیز باید در برنامه‌های خود به دنبال نهادینه شدن این حرکت در اجرا و بازتولید نمایش‌های اخلاقی دینی باشند.»

این بازیگر و کارگردان تئاتر درباره محتوای این آثار مطرح کرد: «ما در آثار خود زاویه دیدهای متنوعی داریم که آن را هنرمند تعیین می‌کند. نگاه هنرمند به ویژه درباره آثار دینی اخلاقی به باور و اعتقاد قلبی او برمی‌گردد. خوشبختانه در جشنواره رضوی سال گذشته موضوع عشق و ارادت نسبت به موضوعات کلیشه‌ای چون نذر و نیاز بسیار پررنگ‌تر بود و ما شاهد تولید آثاری بودیم که می‌توانند در تمامی روزهای سال میزبان مخاطبان باشند.»

دبیر هفدهمین جشنواره تئاتر رضوی گفت: «عشق یکی از آیتم های اصلی زندگی ماست و هرچقدر در هر اثری به عنوان منشا و منبع اخلاق به ترویج عشق و مهربانی بپردازیم به نظر من در حال اشاعه فرهنگ دینی هستیم چراکه دین ما از جدا از این مفهوم نیست.»

گفت‌وگو: نگار امیری