نخستین روز از جشنواره تئاتر خیابانی لاهیجان چگونه گذشت

نخستین روز از سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند لاهیجان چگونه گذشت؟ 2

نخستین روز از سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند لاهیجان چگونه گذشت؟ 3

نخستین روز از سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند لاهیجان چگونه گذشت؟ 4

نخستین روز از سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند لاهیجان چگونه گذشت؟ 5

نخستین روز از سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند لاهیجان چگونه گذشت؟ 6

نخستین روز از سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند لاهیجان چگونه گذشت؟ 7

نخستین روز از سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند لاهیجان چگونه گذشت؟ 8

نخستین روز از سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند لاهیجان چگونه گذشت؟ 9

نخستین روز از سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند لاهیجان چگونه گذشت؟ 10
نخستین روز از سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند لاهیجان با حضور هنرمندان و تماشاگران مشتاق و هنردوست لاهیجان پشت سر گذاشته شد.
به گزارش ایران تئاتر، نخستین روز از سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند لاهیجان ساعت ۱۰ صبح (دوشنبه ۲۶ شهریور) با اجرای ۷ نمایش در بخش استانی، ۱۵ نمایش در بخش اصلی، ۸ نمایش در بخش کودک، ۱ نمایش در بخش مهمان و ۲ نمایش در بخش بینالملل میزبان تماشاگران بود.
در ابتدا مدیران استانی، هنری، هنرمندان و تماشاگران مشتاق و هنردوست لاهیجان با حضور بر مزار شهدای گمنام هشت سال دفاع مقدس با گلباران قبور این عزیزان و ادای احترام به سمت پارک بعثت حرکت کردند.
علاوه بر پرچمهای جشنواره، هنرمندان لاهیجان بالباسهای محلی و صدای دلنشین دف و آوازهای محلی، کارناوالی را با اصالت فرهنگ این مرزوبوم همراه با هنر برگزار کردند تا نه تنها مردم لاهیجان که مهمانان تابستانی دیگر استانهای کشور در این شهر را با خود همراه کنند.
مسافرانی از جنوب، غرب، شرق و حتی دیگر مناطق شمالی کشور که لاهیجان را برای گذران آخرین روزهای تابستان انتخاب کردهاند؛ حالا علاوه بر استفاده از جاذبههای طبیعی و تاریخی ملموس این خطه در سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی لاهیجان، شاهد هنر نمایش بودند. آنها نه تنها تماشاگر محصول هنرنمایی نمایشگران لاهیجانی و هنرمندان هم استانی خود بلکه شاهد آثار گروههای نمایشی خارجی نیز در این شهر هستند.
«سیاه نون»، «قالی»، «مشاغل کاذب» آثار بخش استانی از شهرهای املش، رودسر و کیاشهر آغازگران نخستین اجراهای جشنواره در روز اول میزبانی پرشور لاهیجانیها بودند که از ساعت ۱۰ تا ۱۱:۳۰ اجرا شدند.
نمایشهای «ببخشید بیدارتون کردم» از خمینیشهر، «پیوند قلب و مغز» از رشت، «پوکومونگو» از دهلران، «بالاخره این زندگی مال کیه؟» از ماهشهر، «بمانی» از ملایر و «پاییز گیلان» از لاهیجان آثاری بودند که از ساعت ۱۶ در پارک بعثت اجرا شدند.
برنامه دیگر مکانهای در نظر گرفتهشده بهمنظور اجرای آثار خیابانی به این شرح بود.
نمایشهای «حسن تیشی»، «عروسی لیلا» و «طربنامه تلخک» و «سیاهان» آثار بخش استانی و نمایشهای «کیمیا» و «زنگ آخر» در بخش مسابقه اصلی بودند که در محوطه مقابل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میزبان نگاه تماشاگران بودند.
هنردوستان و علاقهمندان به تماشای نمایشهای خیابانی «در حاشیه استخر»، «به تماشای چند قصه بیسروته» از لاهیجان، «دغدغه» از اهواز، «مسافری از غزه» از بانه، «ثروت آفرین» از تهران، «کار بی کار» از آستانه اشرفیه در بخش مسابقه اصلی و نمایش خیابانی «مهاجرت» در بخش بینالملل و کشور عراق ایستادند.
مخاطبان در پارک پارکبان تماشاگر نمایشهای «بروکراسی» از سیاهکل، «لاجون قشنگه» از کلاچای و «دومجهولی» از تهران بودند.
«مبارک و سفر جادویی» از آستان اشرفیه، «ترنج و درخت آرزوها» از اصفهان، «ببینم...شما چطوریه؟» از رشت، «امروز درختی خواهم شد» از شاهینشهر و «در آخرین لحظه» از کشور ترکیه مهمانان بوستان هنر لاهیجان بودند.
«تصمیم مبارک» از بروجرد، «محله فرهنگ» از لاهیجان و «خالهسوسکه مهربون» از تهران در پارک گلها اجرا شد.
همچنین دو نمایش «غولهای نازنین» از قروه و «کتابخانه شهر من» از زاهدان در سیاهکل با استقبال خوب مردم همراه بود.
نخستین روز سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی لاهیجان با استقبال چشمگیر هنردوستان از جشنوارهای که حاصل سالها تلاش هنرمندان این منطقه است، مواجه شدند. در این شهر فضایی هنری برای به تبادل گذاشتن فرهنگ و آیین و رسوم مردم شهرهای مختلف کشور با استفاده از آثار نمایشی بوجود آمد. نمایشهایی از دل جامعه که رسالت هنر را فراموش نکرده و در کنار ایجاد فضایی پویا و شادیبخش به دغدغههایی چون جنگ، ماشینخوابی، ازدواج، تاثیرات منفی استفاده بیش از حد از فضای مجازی، جدال منطق و احساس و... برای گروههای سنی بزرگسال، کودک و نوجوان پرداختند.
رضا زندهدل شهردار لاهیجان، ابراهیم رامینفر رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان، ابراهیم خوشحال رئیس شورای شهر و اسدلله نظری معاون فرماندار از مدیران استانی همراه با جشنواره بودند.
همچنین حجتالاسلام سید جواد سلیمانی، امام جمعه لاهیجان نیز به تماشای آثار این جشنواره نشست.
سلیمانی در حاشیه برگزاری جشنواره ضمن تقدیر از هنرمندان حاضر در جشنواره گفت: «خدا را شکر در این رویداد هنری شاهد گرمای حضور مردم و نشاط اجتماعی هستیم و حقیقتا فضای شهر ما عوض شد.»
او ادامه داد: «نقطه قوت این آثار که همگی به دغدغههای اجتماعی میپردازند، ارتباطی است که مردم با آنها برقرار میکنند. ما گاهی با سینما و تئاترهای اجرا شده در سالنٰ گذارههای اجتماعی را بین مردم منتشر میکنیم اما اینکه با نمایش خیابانی معضلات اجتماعی را رصد کرده و با زبان مردم آن را به نمایش بگذاریم، باعث انس مردم با جامعه هنری شده و هر سال هم محتواها غنیتر میشود.»