اساسنامه انجمنهای نمایش در شکل فعلی ناقص است
رییس انجمن نمایش قزوین گفت:«کار مدیریت با اجرای هنری فرق میکند. ما در کار هنری اتود میزنیم و اگر آن ایده جواب نداد آن را به شکل دیگر تکرار میکنیم. اما در کار مدیریت جایی برای اتود زدن و دوباره کاری نیست. این طرح اگر با آگاهی و برنامهریزی انجام نشود باعث تشتّت در امور مدیریت میشود.»
باید به همه زوایا و مسائلی که باعث میشود به این طرح آسیب وارد شود فکر کرده و برای آنها برنامهریزی کرد.
ناصر ایزدفر کارگردان و رئیس انجمن نمایش استان قزوین در گفتوگو با سایت ایران تئاتر درباره تفکیک وظایف انجمن نمایش از مرکز هنرهای نمایشی و سپردن امور اجرایی به انجمنهای نمایش گفت:«این برنامه چیز جدیدی نیست، از آغاز هم انجمنها بر این اساس سیاست گذاری شده بودند. انجمنهای اولیه از نظر بودجه و مدیریت، مستقل از مرکز هنرهای نمایشی بودند اما به مرور تداخلهایی بین وظایف این دو ارگان متولی تئاتر رخ داد و به این شکلی که در حال حاضر مشاهده میکنیم تبدیل شد و انجمنها در حاشیه قرار گرفتند. در واقع تنها در شهرستانها به شکل صوری فعالیت میکردند. اما باز تصمیم گرفته شد که وظایف این دو ارگان از هم تفکیک شود.»
وی تصریح کرد:«این تصمیم خوبی است چرا که به واسطه این طرح مسائل اجرا و برنامهریزیها در اختیار هنرمندان قرار میگیرد و مرکز به عنوان یک سیاستگذار و ناظر بر امور نظارت میکند. البته این بار چون تجربه گذشته را داریم باید با هوشیاری بیشتری با این قضیه روبرو شویم.»
این کارگردان نمایش افزود:«کار مدیریت با اجرای هنری فرق میکند. ما در کار هنری اتود میزنیم و اگر آن ایده جواب نداد آن را به شکل دیگر تکرار میکنیم. اما در کار مدیریت جایی برای اتود زدن و دوباره کاری نیست. این طرح اگر با آگاهی و برنامهریزی انجام نشود باعث تشتّت در امور مدیریت میشود.»
رئیس انجمن نمایش استان قزوین گفت:«در حال حاضر برای عضویت در انجمنها تعریف منسجمی نداریم و اعضا تعریف نشدهاند هر فردی که حق عضویت را بپردازد میتواند عضو انجمن شود و معیار انتخاب در اساسنامه مشخص نیست. همین موارد باعث میشود که مشکلات قبلی باز نمود پیدا کند. فکر میکنم اساسنامه انجمنها در شکل جدید باید اصلاح شود و برای همه موارد تعاریف و معیارهای مشخص ارائه شود تا برخوردهای سلیقهای شکل نگیرد. اساسنامهای که در حال حاضر در دست انجمنهاست ناقص است و حدود 20 سال پیش تنظیم شده است.»
کارگردان نمایش”پایان نامه” افزود:«برای تشکیل انجمن نمایش استانی که به طور مثال 100 شهر هستند نمایندههای این شهرها باید دور هم جمع شوند تا انجمن نمایش مرکز را انتخاب کنند. اگر معیارها درست نباشد این انتخابات وارد دستهبندیها و ائتلافهای غیر هنری خواهد شد. وقتی قرار است جلسات انجمن نمایش تشکیل شود اگر هر عضو انجمن در یک شهر ساکن باشد آیا جمع شدن اینها برای برنامهریزی با مشکلات همراه نخواهد بود؟ آیا ائتلافهای بومی و شهر من، شهر تو شکل نمیگیرد. با تجربهای که من از تئاتر شهرستانها دارم این مشکلات وجود خواهد داشت. من این مسائل را در روز جهانی تئاتر در اصفهان گفتم و آنجا هم قبول کردند که اساسنامه انجمنها باید دوباره تنظیم شود. این طرح فکر درستی است ولی باید به همه زوایا و مسائلی که به آن آسیب میرساند فکر کرده و برای آن برنامهریزی کرد.»
وی در پایان درباره وضع سالنهای تئاتر در استان قزوین گفت:«سالها قبل تالار تئاتر هلال احمر تبدیل به یک ساختمان اداری شد. در حال حاضر ما دو تالار که متعلق به کتابخانههای شهر است را در اختیار داریم و سالن اختصاصی تئاتر نداریم اما با توجه به طرحی که قرار است کتابخانهها از وزارت ارشاد جدا شوند این تالارها هم از اختیار انجمن تئاتر خارج میشوند. انجمن و گروهها بعد از اجرای این طرح یا باید با این سالنها قرار داد ببندند و یا به توافق برسند.»