در حال بارگذاری ...
...

فراخوان سی و هفتمین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری منتشر شد

فراخوان سی و هفتمین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری منتشر شد

شهرام فرجی، دبیر سی و هفتمین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، با انتشار فراخوان این رویداد هنری، از آغاز آماده‌سازی‌ها برای برگزاری باشکوه آن خبر داد.

به گزارش خبر نگار ایران تئاتر در چهارمحال و بختیاری، شهرام فرجی دبیر سی و هفتمین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اعلام انتشار فراخوان این رویداد درباره پیشینه درخشان این جشنواره، گفت: جشنواره تئاتر استانی امسال وارد سی و هفتمین دوره خود می‌شود و این یعنی یک عمر تلاش برای ماندن و دیده شدن که همانند صحنه تئاتر همه گاهی خندیدیم و گاهی گریستیم. اما برگزاری سالانه این رویداد کمک کرد تا همه در کنار هم برای ارتقای تئاتر استان و تئاتر کشور مسئولانه تلاش کنیم.

او افزود: ادارات کل و انجمن‌های هنرهای نمایشی استان‌ها همواره سنگ صبور این رویداد مهم بوده و خواهند بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تأکید کرد: معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل هنرهای نمایشی کشور با کمک و همراهی هنرمندان، این جریان سیال را به لطف پروردگار متعال و تلاش همه هنرمندان دلسوز کشور ادامه خواهد داد.

او همچنین جشنواره استانی را جایگاهی برای کشف استعدادها و اهمیت دادن به اجراهای عمومی در یک سال اخیر در صحنه و فضاهای باز دانست.

فرجی در ادامه به رویکردهای اصلی جشنواره اشاره کرد و گفت: ما بر آنیم در این رویداد با در نظر گرفتن سیاست‌های وزارت متبوع، پاسداشت و تقویت اصالت و هویت ایرانی-اسلامی، و مردمی‌سازی و عدالت فرهنگی و با رویکرد نشاط اجتماعی و تأکید بر ایران و ایران دوستی و تقویت همبستگی ملی، بیش از گذشته از نهادها و مؤسسات فرهنگی هنری غیر دولتی، تشکل‌های صنفی و انجمن‌ها در سیاست‌گذاری این رویداد استفاده شود.

او همچنین بر اهمیت موضوعات روز در آثار جشنواره تأکید کرد و افزود: توجه به شعار سال و موضوعاتی همچون صلح و دوستی، همگرایی و هویت ملی ایران با تأکید بر خلیج تا ابد فارس، مصرف بهینه در شرایط ناترازی‌های انرژی، امید اجتماعی، توجه به منزلت و جایگاه زن و ارتقای نهاد خانواده، انسان و ارزش‌های ایرانی-اسلامی، آرمان‌های انقلاب و دفاع مقدس، محیط زیست، هوش مصنوعی و فضای مجازی مورد توجه و تأکید قرار خواهد گرفت." فرجی خاطرنشان کرد: "همگی به این امر آگاهیم که دنیای امروز دنیای هوش مصنوعی و فضای مجازی است و قافله‌ای که از این امر جدا بیفتد و از آن بهره مطلوب نبرد از مقصد و هدف بازار رقابت جهانی باز خواهد ماند.

بخش‌ها و موضوعات جشنواره:

فرجی اعلام کرد که جشنواره در دو بخش «صحنه‌ای» و «خیابانی» برگزار می‌شود و موضوعات آن شامل: شعار سال، سرمایه‌گذاری برای تولید، صلح و دوستی، همگرایی و هویت ملی، ایران با تأکید بر خلیج تا ابد فارس، مصرف بهینه در شرایط ناترازی‌های انرژی، امید و نشاط اجتماعی، توجه به منزلت و جایگاه زن و ارتقای نهاد خانواده، انسان و ارزش‌های ایرانی-اسلامی، آرمان‌های انقلاب و دفاع مقدس، محیط زیست، هوش مصنوعی، فضای مجازی و موضوعات آزاد است.

شرایط و ضوابط آثار:

دبیر جشنواره توضیح داد: اولویت پذیرش آثار توسط هیئت انتخاب جشنواره با نمایش‌هایی است که با توجه به موضوعات و مسائل منطقه و استان با چشم‌انداز جهانی و بهره‌گیری از شیوه‌ها، رویکردها و جریانات روز تئاتر جهان و همچنین موضوعات اشاره شده در بخش مقدمه، پرداخته و تولید شده باشد.

وی افزود: بخش رقابتی صرفاً اختصاص به نمایشنامه‌ها (ویژه بخش تئاتر صحنه‌ای) و طرح و ایده‌های (ویژه بخش تئاتر خیابانی) ایرانی دارد. اما حضور گونه‌های نمایشی و رویکردهای متفاوت اجرایی در دو بخش تئاتر صحنه‌ای و خیابانی (محیطی، خیابانی، هنرهای اجرایی بینارشته‌ای، خارج از صحنه، شورایی، کاربردی، میدانی، بیرونی، تئاتر در فضای باز و...) بلامانع است.

فرجی درباره آثار اقتباسی بیان کرد: طرح و ایده ویژه بخش تئاتر خیابانی و متون اقتباسی منوط به ذکر دقیق مشخصات صاحب اصلی اثر، نوع اقتباس و با اخذ مجوز از نویسنده، ایده‌پرداز (ویژه بخش تئاتر خیابانی)، مترجم یا ناشر به صورتی که حقوق صاحب اثر حفظ شود می‌توانند در بخش رقابتی جشنواره حضور داشته باشند.

 وی هشدار داد: در صورت رعایت نشدن این مهم، مسئولیت حقوقی در درجه اول متوجه نویسنده نمایشنامه و یا ایده‌پرداز (ویژه بخش تئاتر خیابانی) و کارگردان و سپس هیئت انتخاب و دبیرخانه جشنواره استان خواهد بود و حتی در صورت انتخاب اثر برای حضور در جشنواره منطقه‌ای و بین‌المللی تئاتر فجر، ستاد جشنواره می‌تواند اثر را در هر مرحله‌ای حذف نماید.

وی همچنین شرط ارائه مجوز کتبی از نویسنده، ایده‌پرداز، مترجم یا ناشر را برای شرکت در جشنواره الزامی دانست و تأکید کرد: حفظ حقوق معنوی نویسنده و ایده‌پرداز یا مترجم در اقلام تبلیغاتی نمایش‌ها نیز الزامی می باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان درباره سابقه اجرای آثار گفت: آثار بخش رقابتی جشنواره تئاتر استانی صرفاً مختص آثار نمایشی تولید شده هنرمندان استان برگزارکننده با تأیید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مؤسسه انجمن هنرهای نمایشی استان که اجرای عمومی آنها به انجام رسیده است خواهد بود. لذا گروه‌هایی می‌توانند در جشنواره استانی حضور داشته باشند که در فاصله زمانی اتمام جشنواره تئاتر استانی ۱۴۰۳ تا دو هفته قبل از شروع جشنواره تئاتر استانی ۱۴۰۴، آثار آنها در بخش تئاتر صحنه‌ای حداقل ۵ نوبت در شهرهای کوچک و ۱۰ نوبت در کلان شهرها و در بخش تئاتر خیابانی حداقل ۴ نوبت در شهرهای کوچک و ۸ نوبت در کلان شهرها به اجرای عمومی رسیده باشند.

نحوه ارسال آثار و حمایت‌ها:

فرجی درباره نحوه ارسال آثار توضیح داد: هر کارگردان می‌بایست با ارائه فرم درخواست حضور و ۴ نسخه پرینت شده نمایشنامه (ویژه بخش تئاتر صحنه‌ای) و ایده یا طرح (ویژه بخش تئاتر خیابانی) به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مربوطه تحویل دهد تا به دبیرخانه جشنواره در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ارسال گردد.

وی در مورد کمک هزینه و حمایت مالی گفت: کمک هزینه و حمایت مالی گروه‌های پذیرفته شده بر اساس تعداد بازیگران، عوامل، مسافت بین شهرستان تا مرکز استان و... توسط دبیر و اعضای شورای سیاست‌گذاری جشنواره بررسی و پرداخت می‌گردد.

دبیر جشنواره تأکید کرد: انتخاب آثار نمایشی توسط هیئت داور بازبین به صورت اجرای زنده می‌باشد. بازبینی فیلم تئاتر مورد قبول دبیرخانه جشنواره نمی‌باشد.

 او افزود: ملاک اصلی انتخاب آثار برگزیده در هر دو بخش رقابتی جشنواره کیفیت مقبول آثار شرکت‌کنندگان خواهد بود. لذا در صورت نبود کیفیت لازم، هیئت داوران می‌توانند در هر دو بخش گزینه‌ای برای انتخاب نداشته باشند.

فرجی درباره جوایز جشنواره گفت: جوایز برتر و تقدیر در دو بخش رقابتی تئاتر صحنه‌ای شامل بازیگری زن و مرد، کارگردانی، نمایشنامه‌نویسی، طراحی صحنه، طراحی لباس، طراحی نور، طراحی گریم، پوستر و موسیقی. تئاتر خیابانی شامل کارگردانی، بازیگری زن و مرد، طرح و ایده (متن)، طراحی فضا، موسیقی و بروشور می‌باشد.

گاه‌شمار جشنواره:

  • آخرین مهلت ارسال نمایشنامه ویژه تئاتر بخش صحنه‌ای: ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۴
  • آخرین مهلت ارسال طرح یا ایده نمایشی ویژه تئاتر بخش خیابانی: ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۴
  • اعلام نتایج بازخوانی نمایشنامه‌ها، طرح‌ها یا ایده‌های نمایشی: ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۴
  • زمان بازبینی آثار نمایشی: ۳۰ مهر ۱۴۰۴
  • زمان برگزاری جشنواره: آذر ماه ۱۴۰۴

دبیرخانه جشنواره:

علاقمندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به دبیرخانه جشنواره واقع در استان چهارمحال و بختیاری، شهرکرد، تقاطع بلوار آیت‌الله کاشانی و فارابی مراجعه نمایند یا با شماره‌های ۰۳۸۳۳۳۳۴۸۹۰ و ۰۳۸۳۳۳۳۴۸۹۱ تماس حاصل فرمایند.

(متن کامل فراخوان را در فایل پی دی اف پیوست دریافت کنید)