احیای فعالیت کانونهای نمایشی با هدف توسعه شبکهای و تقویت زیرساختها

در راستای تقویت و بازنگری ساختار کانونهای تخصصی نمایشی، جلسهای با حضور رضا مردانی (مدیرکل هنرهای نمایشی) و سعید اسدی (مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران) برگزار شد.
به گزارش ایرانتئاتر به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، در راستای تقویت و بازنگری ساختار کانونهای تخصصی نمایشی، جلسهای با حضور رضا مردانی (مدیرکل هنرهای نمایشی) و سعید اسدی (مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران) با همراهی مدیران کانونهای فعال شامل کانون تئاتر دینی به مدیریت محمود فرهنگ، کانون تئاتر دانشگاهی به مدیریت امیرحسین حریری، کانون تئاتر خیابانی به مدیریت شهرام نوشیر، کانون تئاتر آیینی و سنتی به مدیریت رحمت امینی، و کانون تئاتر عروسکی به مدیریت عباس شاهمحمدزاده، همچنین سید وحید فخرموسوی سرپرست معاونت اجرایی ادارهکل و حامد اویسی طهرانی مدیر روابط عمومی ادارهکل هنرهای نمایشی برگزار شد.
در جریان این جلسه، گزارشی از فعالیتها و چالشهای کانونها ارائه شد. محمود فرهنگ از استقبال چشمگیر بیش از ۴۲۰ گروه نمایشی برای شرکت در جشنواره صاحبدلان در سال ۱۴۰۳ خبر داد. نوشیر به مشکلات بودجهای کانون تئاتر خیابانی اشاره کرد. همچنین امیرحسین حریری نیز به مسائل مربوط به مشارکت دانشجویی و دشواریهای برگزاری جشنوارهها پرداخت.
امینی ضمن ارائه گزارش فعالیتهای کانون آیینی و سنتی به ادامه برگزاری رویداد «روبنا» در فاز دوم اشاره کرد.
شاهمحمدزاده نیز با بیان کمبود فضای فیزیکی و منابع مالی برای فعالیتهای کانون تئاتر عروسکی، از تلاشهای صورتگرفته در زمینه تفاهمنامههای آموزشی با وزارت آموزشوپرورش و حضور در رویدادهای بینالمللی یونیمای جهانی گزارشی ارائه داد.
در ادامه، سعید اسدی با تاکید بر ضرورت تحلیل واقعبینانه وضعیت فعلی، بر لزوم بازنگری در ساختار و کارکرد کانونها تأکید کرد. او با اشاره به سیاستهای همراه با معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصریح کرد که مأموریت انجمن هنرهای نمایشی صرفاً در حوزه تخصیص بودجه خلاصه نمیشود، بلکه ایجاد یک شبکهی متمرکز و کارآمد از دفاتر انجمن در سراسر کشور میتواند به توانمندسازی کانونها کمک مؤثری کند.
در پایان، رضا مردانی، مدیرکل هنرهای نمایشی ضمن قدردانی از زحمات مدیران کانونها، بر اهمیت هماهنگی بیشتر میان این کانونها و ادارهکل تأکید کرد و گفت: «با تدوین برنامههای هدفمند و ارائه حمایتهای متناسب، میتوان بستر مناسبی برای گسترش فعالیتهای نمایشی در کشور فراهم کرد. توجه به کانونهایی که در شرایط دشوارتری فعالیت میکنند، از اولویتهای ماست.»
او همچنین نقش رسانهها را در توسعه هنرهای نمایشی تعیینکننده دانست و افزود: «انعکاس فعالیتهای کانونها در فضای رسانهای، زمینهساز آگاهی عمومی، ارتقای جایگاه این حوزه و افزایش حمایتهای زیرساختی خواهد بود.»
ادارهکل هنرهای نمایشی با تداوم این جلسات، در پی ترسیم نقشه راهی روشن برای ارتقای جایگاه کانونها و حمایت از ظرفیتهای پراکنده در سراسر کشور است.