در حال بارگذاری ...
...

بهروز غریب‌پور:

درود بر آن‌ها که در تماشاخانه سنگلج کار کردند تا تئاتر ملی جان بگیرد

مراسم شب چراغ نمایش «مکبث الدوله» شب گذشته با حضور بهروز غریب‌پور و عزت‌الله رمضانی‌‍فر و هنرمندان سینما و تئاتر کشور در تماشاخانه سنگلج برگزار شد.

به گزارش ایران تئاتر به نقل از روابط عمومی تماشاخانه سنگلج، مراسم شب چراغ نمایش «مکبث الدوله» شب گذشته با حضور بهروز غریب‌پور، عزت‌الله رمضانی‌‍فر و هنرمندان سینما و تئاتر کشور در تماشاخانه سنگلج برگزار شد.

در ابتدای مراسم حامد شیخی کارگردان نمایش «مکبث الدوله» گفت: زمانی که به سمت تئاتر آمدم اولین نمایشنامه‌ای که خواندم «مکبث» اثر ویلیام شکسپیر بود. وقتی تصمیم گرفتم این نمایش را روی صحنه ببرم مدام فکر می‌کردم که کار من نباید خود «مکبث» باشد. باید کاری باشد که امروز سرزمین من در آن دیده شود. فکر کردم که دنیای معاصر «مکبث» را به صحنه ببرم. بنابراین آنچه می‌بینید ایران در زمان سقوط «مکبث» و سال ۱۰۵۴ میلادی است. 

                                                                   

وی در ادامه با ابراز خوشحالی از اینکه شمع اجرای نمایشش توسط بهروز غریب‌پور روشن می‌شود گفت: نمایش بعدی من قرار است با مشاوره بهروز غریب‌پور درباره تاریخچه ساختمان خانه هنرمندان باشد و نام ایشان در آن نمایش آورده خواهدشد.

حامد شیخی با تشکر از عزت الله رمضانی فر نیز گفت: در سال ۸۸ افتخار داشتم در نمایش «دیوان تئاترال» کنار ایشان روی صحنه باشم. 

او با نام بردن از هنرمندان حاضر در جمع همچون تورج نصر، مهدی میامی و... از اینکه افتخار دادند نمایش‌اش را در روز افتتاح ببینند، قدردانی کرد. 

عزت الله رمضانی‌فر بازیگر پیشکسوت تئاتر که از نسل اول هنرمندان تماشاخانه سنگلج به شمار می‌رود نیز در این مراسم گفت: تماشاخانه سنگلج در دهه ۴۰ و در زمینی که برای هنر وقف شده بود، ساخته شد. آنچه که همیشه درباره آن دلم می‌سوزد این است که از همان سال‌های اولیه برای توسعه این سالن قدم‌هایی برداشته شد و ساختمان مجاور آن قرار بود به این سالن اختصاص پیدا کند اما تا به امروز این اتفاق نیفتاده است. 

وی با اشاره به هزینه‌های هنگفت شهرداری برای ساخت سالن‌های عظیم در نقاط دور از دسترس همچون ساخت پردیس تئاتر گفت: شاید با یک صدم این هزینه‌ها می‌شد تماشاخانه سنگلج را گسترش داد. بی توجهی به تماشاخانه‌ای که خاستگاه تئاتر ملی کشور ماست درد دلی است که همواره آن را به زبان می‌آورم و امیدوارم که شنیده شود. 

                                                                 

در ادامه این مراسم که به افتتاح رسمی اجرای نمایش «مکبث الدوله» اختصاص داشت بهروز غریب‌پور نویسنده و کارگردان شناخته شده تئاتر گفت: این سالن را در سال ۱۳۴۶ برای اولین بار دیدم. آن زمان تماشاخانه به این معنا نداشتیم. بر بانیانش درود، بر کسانی که روی صحنه رفتند درود. امروز دور تا دور این سالن پوسترهای خوبی به نمایش گذاشته شده است اما آن زمان عکس‌هایی تازه از نمایش‌هایی با حضور عزیزانی همچون علی نصیریان، عزت الله انتظامی، عباس جوانمرد، جعفر والی و دیگران بر دیوار بود. عزیزانی که در این فضا نفس کشیدند و نمایش روی صحنه بردند تا تئاتر ملی ما جان گرفت. درود می‌فرستم به همه آن کسانی که نگذاشتند این سالن خراب شود. 

غریب‌پور پیش از افروختن شمع شب‌چراغ گفت: از اینکه هنوز به تئاتر علاقه‌مندید و از اینکه هنوز تئاتر ما نفس می‌کشد؛ علی رغم همه عدم توجهی که به هنرمندان آن می‌شود، خوشحالم. برای حامد شیخی و همکارانشان آرزوی موفقیت می‌کنم همچنین برای مدیر این تماشاخانه که همچنان سنت‌ها را حفظ می‌کنند. ممنونم. من عضوی از این خانواده هستم. افتخارم این است که در سال ۱۳۴۶ در ردیف دوم صندلی دوم این سالن نشسته بودم. وقتی نمایش تمام شد دستم را بر لبه صحنه گذاشتم و گفتم ای صحنه اجازه بده من روزی روی تو اجرا کنم. آن زمان من در سنندج حقوق داشتم بازیگر و کارگردان بودم ولی اینجا یک ایده آل برای خانواده تئاتر شده بود. درود به گذشتگان و تمام عاشقان تئاتر در ایران و جهان. 

نمایش کمدی «مکبث الدوله» هر شب غیر از شنبه‌ها در ساعت 20:20 روی صحنه می‌رود و علاقه‌مندان می‌توانند بلیت‌های آن را از طریق سایت‌های گیشه تئاتر و تیوال تهیه کنند.