در حال بارگذاری ...
...

بهروز غریب‌پور دبیر جشنواره تئاتر عروسکی شد

پیش‌بینی می‌شود حداقل ۳۰۰ عنوان نمایش در بخش‌های صحنه‌ای، عروسکی و آئینی و سنتی در جشنواره اجرا شوند. وقتی همه نمایش‌ها به صورت مجموعه‌ای از توانایی‌ها عرضه شوند، به معرفی تئاتر ایران کمک شایان توجهی می‌شود. به همین منظور باید هر چه سریع‌تر کمیته‌ها شروع به فعالیت کنند.

بهروز غریب‌پور مدیرعامل خانه هنرمندان ایران دبیر جشنواره تئاتر عروسکی شد.
بهروز غریب‌پور در گفت‌وگو با سایت ایران تئاتر با اعلام این خبر افزود:«در جلسه‌ای که من با دکتر نشان و دکتر ایمانی داشتم راجع به وضعیت جشنواره عروسکی صحبت کردم. استدلال من این بود که با توجه به پایان خرداد ماه و زمان کمی که برگزاری جشنواره در شهریور ماه باقی است به صلاح است که جشنواره تئاتر فجر را به همراه جشنواره عروسکی و جشنواره آئینی سنتی برگزار کنیم و عنوان کلی جشن را”جشن بزرگ تئاتر ایران” بگذاریم.»
غریب‌پور تاکید کرد:«این حرکت در جهت نمایان کردن توانایی‌های گوناگون تئاتری‌ها موثر خواهد بود. به این صورت که مروری بر همه توانایی‌ها و استعدادهای اهالی تئاتر صورت می‌گیرد.»
وی خاطر نشان کرد:«به دلیل این که برگزاری جشنواره به صورت سالانه نیازمند ردیف بودجه مستقل است برای این که زمان را از دست ندهیم بهتر است جشنواره را برگزار کنیم.»
وی تصریح کرد:« آن چه در جلسه گذشته درباره آن صحبت کردیم تشکیل کمیته‌ای متشکل از دبیران جشنواره‌هاست تا هر چه سریع‌تر رؤوس برنامه‌های خود را مشخص و اعلام کنند.»
وی در پاسخ به این پرسش که آیا تصمیم همزمان برگزار شدن جشنواره عروسکی با جشنواره فجر تنها مختص امسال است یا مربوط به سال‌های بعد هم می‌شود گفت:«برای امسال چنین تصمیمی گرفته شده چون ما عملاً ده‌ها متقاضی شرکت در جشنواره را داشتیم و اگر می‌خواستیم در یک فرصت کوتاه جشنواره برگزار کنیم مسلماً جشنواره سطحی می‌شد که جزء توقع و هدف ما نیست. برای این که فرصت داشته باشیم کار خوب انتخاب کنیم در این شرایط جز عقب انداختن زمان برگزاری آن راه دیگری وجود نداشت.»
غریب‌پور درباره جذب اسپانسر برای جشنواره گفت:«دکتر ایمانی معتقد بودند که اگر برگزاری جشنواره وسیع باشد، طبیعی است که اسپانسرها با میل و رغبت بیشتری وارد صحنه می‌شوند. در واقع چون عناوین متنوع و مختلفی وجود دارد رغبت بیشتری برای حضور در جشنواره وجود خواهد داشت.»
وی درباره کمبود سالن‌های نمایش در ایام جشنواره گفت:«برای سالن مشکلی نداریم. سالن فردوسی و تالار هنر هستند و در این راه از همه ظرفیت‌هایمان بهره می‌گیریم.»
مدیرعامل خانه هنرمندان اشاره کرد:«قبلاً پیشنهاد داده بودم که جشنواره را با محوریت تئاتر عروسکی خیابانی برگزار کنیم. بدین ترتیب گروه‌های بین‌المللی عروسکی خیابانی در ایران حضور خواهند یافت و ما مشکل سالن نخواهیم داشت.»
وی با اشاره به این که این حرکت یک کار بزرگ است، افزود:«پیش‌بینی می‌شود حداقل 300 عنوان نمایش در بخش‌های صحنه‌ای، عروسکی و آئینی و سنتی در جشنواره اجرا شوند.»
غریب‌پور اضافه کرد:«من پیشنهاد داده‌ام که این جشن بزرگ تئاتر را به صورت ادواری هر چند سال یک بار برگزار کنیم. چرا که این امر مطمئناً در تاریخ تئاتر ایران مؤثر خواهد بود. وقتی همه نمایش‌ها به صورت مجموعه‌ای از توانایی‌ها عرضه شوند، به معرفی تئاتر ایران کمک شایان توجهی می‌شود. به همین منظور باید هر چه سریع‌تر کمیته‌ها شروع به فعالیت کنند.»
وی درباره صرفه‌جویی بودجه در این جشن بیان کرد:«چون برای برگزاری هر یک از جشنواره‌ها به چاپ پوستر، بولتن و کاتالوگ نیاز است، با همزمان برگزار شدن این سه جشنواره همه موارد بالا به صورت مشترک منتشر می‌شوند. این فکر هم دلیل صرفه اقتصادی است و هم باعث معرفی توانایی‌های اهالی تئاتر می‌شود.»