در حال بارگذاری ...
...

خبرهایی از سیزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی

سیزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی امروز دوشنبه با به صحنه رفتن ۲۲ اثر صحنه‌ای و ۶ اثر خیابانی چهارمین روز خود را پشت سر می‌گذارد. به گزارش سایت ایران تئاتر، آنچه می‌خوانید خبرهایی از اتفاقات ریز و درشت این جشنواره در روز چهارم است:

مراسم رونمایی از 4 کتاب جشنواره سیزدهم
مراسم رونمایی 4 کتاب سیزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران روز سه شنبه 13 فروردین در محل انتشارات افراز برگزار می‌شود.
چهار کتاب " تئاتر بودگی"، تئاتر خیابانی در ایران و جهان"، درام کاربردی" و "محیط تئاتری و رابطه بازیگر و تماشاگر در نمایش‌های دینی" فردا طی مراسمی در محل انتشارات افراز به عنوان ناشر این کتاب ها برگزارمی‌شود.
تغییر در زمان اجرای یک اثر نمایشی
زمان اجرای نمایش "الاغ طلایی" به کارگرانی "گریک وستون" از کشور اسلوونی تغییر کرد.
این نمایش قرار بود 17 اردیبهشت‌ماه در فضای باز مجموعه تئاترشهر اجرا شود اما با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته فردا سه شنبه 14 اردیبهشت ماه ساعت 17 میزبان علاقه مندان به تئاتر خواهد بود.
گفتنی است مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران شنبه 18 اردیبهشت‌ماه در تالار وحدت برگزار می‌شود.  
اجرای یک اثر نمایشی ویژه در فضای باز تالار مولوی
نمایش " هالوسیناسیون مکبث" به کارگردانی بهروز پناهنده که قرار بود روز گذشته در محوطه بیرونی تالار مولوی اجرا شود، از امروز میزبان علاقه مندان به تئاتر خواهد بود.
این نمایش قرار بود از روز گذشته در محوطه بیرونی تالار مولوی به روی صحنه برود، اما اجرای آن به دلیل شرایط  نامساعد جوی و بارش باران به امروز موکول شد .
بر اساس این گزارش نمایش یاد شده امروز (دوشنبه 3 اردیبهشت) و فردا ساعت 17:30 اجرا می‌شود.
به گفته "یوسف باپیری" مدیر بخش کارگاه اجرای شکسپیر، این نمایش یکی از متفاوت ترین نمایش جشنواره به لحاظ اجرایی است.
 اعلام اسامی نامزدهای دریافت جایزه بخش نمایشنامه‌نویسی
اسامی نامزدهای دریافت جایزه بخش نمایشنامه‌نویسی سیزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران اعلام شد.
در بخش دانشجویان تئاتری نمایشنامه‌های"روزهای مخمل و باروت" به نویسندگی "مجید صدیقی"، "ما به هم دروغ نمی‌گیم" به نویسندگی "کیوان میر محمدی"، " گزارش یک تصادف" به نویسندگی "سپیده خمسه نژاد"، "روزگار عقیم" به نویسندگی "هومن زندی زاده"، "اهنسته صدایم کن" به نویسندگی "باقر سروش"، "کنت دراکولا " به نویسندگی "فرزاد قربانی"، " کنترپوان " به نویسندگی "هومن زندی زاده"، "مهمانی روشنفکری" به نویسندگی "سعید نیکو رزم"، "والنتاین مبارک" به نویسندگی "پرشین نواب"، "دبستان دو شیزگان " به نویسندگی "شکوفه آروین" به عنوان نامزدهای درایفت جایزه معرفی شده‌اند.
بر اساس این گزارش در بخش دانشجویان غیر تئاتری نمایشنامه‌های "وقتی زندگی با مرگ در گاف پیبوند می‌خورد" نوشته "مسعود هاشمی نژاد"، "مرده ایم همین دورو برها" نوشته "شاهد رستمی"، "مرگ کسب و کار من است" نوشته "صحرا رمضانیان"  هم به عنوان نامزدهای این بخش معرفی شده‌اند.
گفتنی است مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران  18 اردیبهشت‌ماه  در تالار وحدت برگزار می‌شود.
نمایشگاه عکس ماکت صحنه در نگارخانه هنر
نمایشگاه آثار برگزیده بخش مسابقه عکس و ماکت صحنه جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی تا 18 اردیبهشت در نگارخانه هنر برپا خواهد بود.
در این نمایشگاه آثار برگزیده دانشجویان و اساتید در بخش ماکت صحنه در معرض دید همگان قرارگرفته است.
علاقه‌مندان برای بازدید از نمایشگاه تاپایان جشنواره می‌توانند به محل دبیرخانه سیزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران مراجعه کنند.
دغدغه‌های ”رضا کیانیان” در تئاتر دانشگاهی:

سیاست‌گذاری و داوری تئاتر دانشگاهی باید در اختیار دانشجویان باشد
 سیاستگذاری و داوری جشنواره تئاتر دانشگاهی می‌بایست در دست دانشجویان باشد و هنرمندان با سابقه به عنوان مشاور در کنار ایشان حضور داشته باشند؛ چرا که جشنواره تئاتر دانشگاهی متعلق به دانشجویان است.
"رضا کیانیان" بازیگر پیش‌کسوت تئاتر، سینما و تلویزیون با بیان این مطلب گفت: «جشنواره تئاتر دانشجویی با نام خود، خود را معرفی می‌کند، یعنی تعدادی دانشجو آثار نمایشی این جشنواره را تولید می‌کنند و قرار هم نیست که آثار حرفه‌ای را ارائه دهند؛ چرا که به معنای واقعی  او دانش می‌جوید.»
وی افزود: «در تمام دانشگاه‌های سطح کشور تعداد زیادی تالار نمایش وجود دارد که قاعدتا  مدیران جشنواره یا دفتر دائمی جشنواره با وزارت علوم، دانشگاهها و انجمن‌های دانشجویی صحبت کنند که امکان اجرای آثار نمایشی برگزیده در دانشگاههای سراسر کشور فراهم شود.»
کیانیان اظهار داشت: «حتما لزومی ندارد که دانشجویان آثار خود را در تئاترشهر، ایرانشهر و تالارهای حرفه‌ای اجرا کنند؛ چراکه باید به یاد داشته باشند که قرار نیست همه در این تالارها اجرا بروند.»
وی با تاکید بر اجرای عمومی آثار برتر تئاتر دانشگاهی خاطر نشان کرد: «به نظر من دانشجویان باید به سالن‌های تئاتر دانشگاه‌ها بروند که همگی خالی هستند و گاهی در آنها مراسمی برگزار می‌شود. در چنین حالتی سالن‌های بی‌استفاده را مورد استفاده قرار می‌گیرند و با اجرا در دانشگاه‌های سطح کشور و درنظر گرفتن بلیت برای آن کسب درآمد اندکی نیز داشت.»
این بازیگر تئاتر با اشاره به فواید برگزاری جشنواره های تئاتر گفت: «اگر جشنواره نبود چه اتفاقی رخ می‌داد؟ بنابراین دانشجویان باید از امکانات موجود خود استفاده کنند آنها را رشد دهد و افزایش دهد.  البته اساسا برگزاری جشنواره‌های تئاتر مفید است و این شامل حال جشنواره تئاتر دانشگاهی نیز می‌شود؛ چراکه با وجود این جشنواره‌ها بچه‌های شهرستانها در جشنواره فعالیت می‌کنند، نام تئاتر دهان به دهان می‌چرخد، تلویزیون راجع به تئاتر بیشتر صحبت می‌کند و بسیاری عناصر مفید به همراه دارد.
کیانیان در خاطرنشان کرد: «سیاستگذاری و داوری جشنواره تئاتر دانشگاهی می‌بایست در دست دانشجویان قرار داشته باشد و هنرمندان باسابقه به عنوان مشاور در کنار ایشان حضور داشته باشند؛ چراکه جشنواره تئاتر دانشگاهی متعلق به دانشجویان است.»
اجرای "تفنگ‌های ننه کارار" در جشنواره تئاتر دانشگاهی
  نمایش "تفنگ‌های ننه کارار" نوشته "برتولت برشت" با دراماتورژی "شهرام احمدزاده" و کارگردانی "مهدی محمدی" در بخش مسابقه بین‌الملل سیزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی به صحنه می‌رود.
این نمایش که کاری از گروه تن‌ها است روزهای 14 و 15 اردیبهشت‌ در دو نوبت ساعت 17 و 19:30 در سالن صمیمی مفخم دانشکده هنرهای اجرا می‌شود و در آن فاطمه سرلک، علیرضا مدنی، وحید صادقی اصفهانی، حمیدرضا رحمتی، علیرضا عباسی و سارا مخاوات به عنوان بازیگر حضور دارند.
همچنین شروین شهبازی و صابر جعفری به عنوان گروه موسیقی، رضا بهجت طراح نور و راحله شمس‌آبادی به عنوان دستیار کارگردان این نمایش را همراهی می‌کنند.