خبرهایی از اردیبهشت تئاتر در خراسان رضوی

رئیس انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی برنامه این انجمن برای سال ۸۹ را اجرای مستمر تئاتر در سالن امام رضا(ع) و شکلگیری تئاتر شهر مشهد در آن عنوان کرد.
به گزارش دریافتی سایت ایرانتئاتر، "محمد مهدی خاتمی" به ستاد خبری اردیبهشت تئاتر گفت: «سال گذشته شاهد مشارکت شهردار مشهد در ساخت سالن امام رضا (ع) و همچنین برگزاری طرح اجرای فصلی تئاتر با عنوان تئاتر برای مردم بودیم. شهردار در اختتامیه این مراسم نیز قول داد که امسال هر حمایتی که لازم باشد برای ادامه این طرح خواهد کرد.»
وی با اشاره به ویژگی های سالن جدید التاسیس امام رضا(ع) گفت: «با سالن امام رضا(ع) باید گفت تئاتر مشهد صاحب خانه شد و با توجه به امکانات سالنی که داریم، قصد داریم تئاتر شهر مشهد را در آن راه اندازی کنیم تا برای تمامی سال اجرای عمومی داشته باشیم.»
خاتمی سال 88 را سال خوبی برای تئاتر خراسان رضوی نامید و افزود: «آغاز رسمی فعالیت انجمن هنرهای نمایشی استان و همچنین آغاز کار شعبات شهرستانی آن با همفکری هنرمندان استان و پس از آن اجرای طرح بزرگ "چهارگام تا تعالی تئاتر استان" و کسب رتبه نخست بین استانهای کشور با حضور پنج نماینده در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر و دعوت از 2 گروه تئاتر استان برای حضور در دو جشنواره بینالمللی که فروردین و اردیبهشت سال جاری انجام شده و میشود از جمله اتفاقات خوب برای تئاتر استان به شمار میرود.»
رئیس انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی در توضیح طرح "چهارگام تا تعالی تئاتر استان " گفت: «سال گذشته طرح جامعی را در 4 بخش تنظیم و اجرا کردیم تا در چند بخش پیشرفت تئاتر را مد نظر قرار دهیم. بخش اول مسابقه نمایشنامهنویسی بود و بخش دوم برپایی جشنواره نمایشنامهخوانی که بیشتر از بین آثار مسابقه نمایشنامهنویسی انتخاب شده بودند. مرحله سوم این طرح برپایی جشنواره تئاتر استان بود که دستاوردهای خوبی در حضور پربار هنرمندان استان در جشنوارههای منطقهای و فجر داشت. در مرحله آخر "تئاتر برای مردم" بود که با استقبال گسترده ای از سوی مردم مشهد و چند شهر دیگر استان روبهرو شد.»
این کارگردان تئاتر در خصوص وضعیت مالی انجمن نیز توضیح داد: «از مبلغ تفاهمی که با انجمن هنرهای نمایشی ایران داشته ایم 25 درصد جذب شده و مابقی آن مانده است. البته این تفاهم نامه با توجه به فعالیتها و شاخصههای تئاتر استان، اعتبار محدودی است و ما تلاش کردیم با جذب اسپانسرهای محلی و به خصوص جذب همکاری شهرداری آمار خوبی در تئاتر داشته باشیم.
محمدمهدی خاتمی با تاکید بر این که با تمامی گروههای اجرایی قرارداد تنظیم شده ابراز امیدواری کرد که در سال جدید رقم تفاهمنامه انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی با انجمن هنرهای نمایشی ایران افزایش داشته باشد.
معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی:
تئاتر برای پویایی نیازمند سازمانی کلان و فراگیر است
"مهدی مسکرانی"، مهمترین نیاز تئاتر کشور را شکلگیری سازمان فراگیر تئاتر و افزایش اعتبارات استانی تئاتر عنوان کرد.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از ستاد خبری اردیبهشت تئاتر، معاون فرهنگی هنری اداره کل ارشاد اسلامی خراسان رضوی ضمن تشریح برنامههای این استان در گرامی داشت اردیبهشت تئاتر و دستاوردها و نیازمندیهای تئاتر در این استان گفت: «شکلگیری سازمان تئاتر مهمترین مشکل تئاتر کشور است و تا زمانی که سازمانی کلاننگر و فراگیر در تئاتر نداشته باشیم، نمیتوانیم از آن انتظار پویایی و حرکت داشته باشیم.»
وی اردیبهشت تئاتر خراسان رضوی را شامل مجموعه مراسمی در 12 شهرستان و مراسم ویژه روز 17 اردیبهشت در مشهد معرفی کرد که از 9 اردیبهشت شروع شده و افزود: «اردیبهشت تئاتر را با اختتامیه "طرح تئاتر برای مردم" که ویژه اجرای عمومی، فصلی تئاتر در مشهد و چند شهر دیگر استان بود، شروع کردیم. در این مراسم از کارگردانان حاضر در جشنواره و همچنین از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار مشهد برای حمایتهای گستردهای که طی سال 88 از تئاتر کردهاند، تقدیر شد.»
وی برنامه خراسان رضوی برای روز 17 اردیبهشت را نیز به این شرح بیان کرد: «در این مراسم که با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر مرکز هنرهای نمایشی برگزار خواهد شد، از انجمنهای هنرهای نمایشی فعال در استان، 3 تن از روسای اداره کل که بیشترین حامی تئاتر بودهاند، 3 ارگان فعال در تئاتر و 4 تن از پیشکسوتان تئاتر استان که در زمینه گسترش تئاتر فعالیت داشتهاند، تقدیر به عمل خواهد آمد.»
معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در بیان دستاوردهای تئاتر در سال 88 گفت: «سال گذشته برنامههای ما در چند بخش و لایه تعریف شد. ابتدا نشستهای تخصصی و آموزشی بود که به ویژه در نمایشنامهنویسی و نمایشنامهخوانی به اجرا در آمد. پس از آن بحث اجرای عمومی بود که البته در اولویت فرهنگ بومی، دینی و ملی و با مضامین رضوی شکل گرفت. بخش سوم برنامههای ما به جشنوارهها اختصاص داشته و دارد.»
وی برگزاری بیستمین دوره جشنواره تئاتر استان با نام "رضوان" را از جمله برنامههای هرساله در خراسان رضوی معرفی کرده و تصریح کرد: «امسال با ادامه برنامهریزی منسجم سال گذشته، حمایت بیشتری از تولید متون خواهیم کرد. از این گذشته چند طرح مشارکتی با دیگر نهادها از جمله شهرداری در دست اجرا داریم که در سال جدید شاهد طرحهای بلند مدت اجرای عمومی خواهیم بود.»
مسکرانی جا افتادن بلیط فروشی در سالنهای مشهد را یکی از دستاوردهای مهم اجرای طرح تئاتر برای مردم عنوان کرد که گرچه با مبلغ بسیار اندکی شروع شده اما میتواند گسترش تئاتر را در پی داشه باشد.
وی با اشاره به حمایت ویژه مرکز هنرهای نمایشی از بزرگان تئاتر استان برای اجرای عمومی ، همین توجهات اندک را نیز موجب رشد کمی و کیفی تئاتر و همچنین استقبال مردم از اجرای نمایش عنوان کرد.
"مهدی مسکرانی" در بخش پایانی صحبتهایش به مسائل و مشکلات استان در زمینه تئاتر پرداخت و گفت: «مهمترین مشکل ما در بخش سخت افزار تئاتر است. تنها در شهر مشهد که 5/3 میلیون جمعیت دارد، حداقل به 20 سالن اجرای تئاتر نیاز داریم و سالنهای موجود ما نیز از سطح متوسطی برخوردارند. امیدوارم با همکاری شهرداری و ارشاد در این زمینه گامهای بیشتری برداشته شود.»
وی اندک بودن اعتبارات تئاتر را یکی دیگر از مشکلات تئاتر در خراسان رضوی بیان کرد و توضیح داد: «گرچه بالاترین رقم اعتبار استانی به تئاتر اختصاص پیدا میکند؛ اما این رقم در مجموع به اندازه مبلغی که برای 2 تئاتر در تهران اختصاص پیدا میکند هم نیست. اگر میخواهند در تئاتر استانهای کشور شاهد اتفاقات بهتری باشند باید اعتبار بیشتری نیز برای آن قائل شوند.»