در حال بارگذاری ...
...

خبرهایی از اردیبهشت تئاتر در استان اصفهان

خبرهایی از اردیبهشت تئاتر در استان اصفهان

مراسم اردیبهشت تئاتر شور و حال خوبی را در میان هنرمندان تئاتر استان برای اجرای نمایش‌های بهتر ایجاد کرده است.

به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از ستاد خبری اردیبهشت تئاتر، "سید علیرضا حسینی" مدیر اداره کل ارشاد استان اصفهان مهمترین مشکل برگزاری این مراسم را اختلاف نظرها دانست و گفت: «عده‌ای این اعتقاد را دارند که وقتی قرار است قابلیت‌های یک استان مورد تقدیر واقع شود باید از هنرمندان قدیمی‌تر که قبلا از آنها تقدیر شده دوباره نیز قدردانی کنیم. عده‌ای هم اعتقاد دارند هر سال باید به چهره‌های جدیدتر بها داد. این مسئله‌ای است که ما در شکل برگزاری این مراسم با آن درگیر هستیم وگرنه اصل مراسم حرکت مثبت و قابل توجهی است.»
این مقام مسئول با بیان اینکه ما نمی‌توانیم از بحث بودجه در استان اصفهان بگذریم در این ارتباط ادامه داد: «اتفاقی که در این چند ساله افتاده، این است که استان ما 3 سال است که هیچ بودجه‌ای از انجمن هنرهای نمایشی کشور دریافت نکرده است. ما در سال اول رئیس انجمن معرفی نکردیم و بنابراین به ما بودجه ندادند. در مرحله بعد با همفکری مرکز، فردی را به عنوان رئیس انتخاب کردیم؛ که دوباره عده‌ای از هنرمندان نامه نوشتند که این فرد مورد وثوق ما نیست و تا به امروز که تقریبا مشکلات حل شده هنوز بودجه‌ای به دست ما نرسیده و فقط هنرمندان تئاتر از این نقطه نظر آسیب دیده‌اند.»
مدیر اداره کل ارشاد اصفهان با تشکر از حمایت نهادهایی چون شهرداری و حوزه هنری، مشکل اصلی را در ارتباط با این حمایت‌ها اینگونه تشریح کرد: «مهمترین مسئله نقش اداره کل ارشاد به عنوان متولی فرهنگی استان است. نقش ما به عنوان سیاست‌گذار با تعریفی که وجود دارد روشن نیست و ما در تصمیم این دوستان نمی‌توانیم اعمال نظر کنیم. با حمایت این ارگانها، ما به تنهایی نمی‌توانیم بگوییم نمایشی قابل اجرا است یا نه. در واقع، حق ورود به سلیقه‌ها را نداریم. در کل باید گفت روش‌ها و نقش‌هایی که نهادهای درگیر در برنامه‌های فرهنگی دارند، مشخص نیست.»
حسینی در ارتباط با حمایت نهادهای خصوصی از تئاتر هم گفت: «این نهادها بیشتر برای برنامه‌ای خاص نمایشی را سفارش می‌دهند، ولی اینکه بخواهند به مسائل فرهنگی ورود پیدا کنند و سرمایه‌گذاری کنند، تاکنون اقدامی جدی صورت نگرفته است. ما در سال‌های گذشته شرکت‌هایی مانند ذوب آهن را داشتیم که حتی جشنواره‌هایی را در این ارتباط برگزار می‌کردند ولی اکنون ممنوعیت‌هایی دارند که نمی‌توانند در این حوزه وارد شوند.»
وی با بیان ادامه حمایت‌های اداره کل ارشاد از تئاتر گفت: «در برنامه‌های پیش روی خود برای امسال همان حمایت‌ها و بهایی را که به تئاتر می‌دادیم را پی خواهیم گرفت و جشنواره‌های استانی خود را در طول سال جاری خواهیم داشت.»
مسئول انجمن هنرهای نمایشی اصفهان: به همه فعالان در عرصه نمایش بها داده‌ایم
تقدیر از با تجربه‌ها که بعضا در حال فراموش شدن هستند و حمایت از جوانان فعال از محاسن بزرگ مراسم اردیبهشت تئاتر است.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از ستاد خبری اردیبهشت تئاتر، "رسول هنرمند"- مسئول انجمن هنرهای نمایشی اصفهان-  درباره برنامه‌های اردیبهشت تئاتر در استان اصفهان گفت: «تجلیل از با تجربه‌های عرصه نمایش همچون جهانبخش سلطانی، ناصر کوشان، خسرو شفقیان، مصطفی شکرانی، غلامرضا خوشحال پور و خانم موحدیان در زمینه پژوهش و چاپ کتاب در کنار تقدیر از فعالان و جوانان گرایش‌های گوناگون تئاتر از برنامه‌های مراسم ماست. سعی کرده‌ایم به همه فعالان عرصه نمایش بها بدهیم.»
این هنرمند اصفهانی تقدیر از شورای تامین فرهنگی و تفریحی شهرداری اصفهان، حوزه هنری و صداو سیمای استان را از دیگر برنامه‌های این مراسم ذکر کرد و در ارتباط با تعامل با این ارگان‌ها گفت: «انجمن هنرهای نمایشی در اصفهان نوپاست و هنوز هیچ بودجه مشخصی ندارد. به لحاظ اختلافاتی که میان هنرمندان استان بوده اواخر سال گذشته مسئولیت انجمن به بنده واگذار شد و هنوز فعالیت های ما شکل انسجام یافته‌ای پیدا نکرده است؛ ولی ارتباط ما با ارگانهایی که از آنها نام برده شد، ارتباط شکل گرفته و اصولی است، به دلیلی اینکه در طول این سال‌ها این ارتباط قوام یافته و امروز مسئولان این نهادها از دوستان ما هستند.»
رسول هنرمند فعالیت‌های نمایشی شهرستان‌های استان اصفهان را انسجام یافته و درست ارزیابی کرد و ادامه داد: «اختلافات سال پیش به ضرر هنرمندان اصفهانی تمام شد، چون ما نتوانستیم بودجه‌ای دریافت کنیم. هنرمندان شهرستانی در شهرهایی همچون کاشان، نجف آباد، زرین شهر، شهرضا و نایین فعال بودند که امسال در مراسم اردیبهشت تئاتر از فعالان این شهرستان‌ها تقدیر خواهیم کرد.»
وی در رابطه با بحث آموزش تئاتر، مهترین مشکل استان اصفهان را در این امر تامین بودجه دانست و  گفت: «در سال‌های گذشته ما از وجود اساتیدی همچون دکتر رفیعی بهره بردیم که نتایج بسیار مفیدی برای هنرمندان جوان استان داشت یا کارگاهی که "داوود کیانیان" در زمینه تئاتر کودک با هنرمندان اصفهانی داشت. ولی در این سال‌ها نتوانسته‌ایم چنین برنامه‌هایی را ادامه دهیم.»
مسئول انجمن هنرهای نمایشی اصفهان با بیان تسری مشکل بودجه در بخش تولید تئاتر، معضل دیگر تئاتر اصفهان را این گونه تشریح کرد: «ما هنوز نتوانسته‌ایم فرهنگ هزینه کردن برای یک نمایش و بلیط فروشی را جا بیاندازیم. به عنوان مثال ببینید ما در سالن فرشچیان مرتب نمایش روی صحنه داریم، ولی هنوز بیشتر تماشاگرانمان به صورت دعوتی هستند. در صورتی که در این تالار باید نمایش‌هایی را روی صحنه ببریم که با مردم ارتباط برقرار می‌کنند و بتوانیم در رابطه با گیشه این نمایش‌ها برنامه‌ریزی کنیم.»  
وی تالار فرشچیان را یکی از بزرگترین تالارهای شهر اصفهان دانست و اضافه کرد: «این تالار در وسط شهر و کنار زاینده رود واقع شده و قدرت جذب مخاطب زیادی را دارد. ما برای تبلیغات بیشتر نمایش‌ها هم با صداوسیما صحبت کرده‌ایم تا برنامه اجراها را به صورت زیرنویس داشته باشیم.»
این هنرمند اصفهانی مهمترین مسئله را ارتباط نمایش‌ها با مردم دانست و گفت: «در حال حاضر گروه‌های نمایشی اصفهان تنها دغدغه‌شان تامین نظر شورای شش نفره‌ای است که در حوزه هنری و شورای فرهنگی-تفریحی شهرداری نمایش‌ها را تایید می‌کنند. این در حالی است که به این موضوع که مخاطب ما چه نمایشی را می‌خواهد توجه‌ای نمی‌شود. باید راهکاری اندیشید که نظر مخاطب بر نظر این شورا ارجحیت داشته باشد.   
هنرمند در پایان، احیای نمایش‌های طنز را راهکاری برای جلب نظر مخاطبان دانست و گفت: «یکی از  اشکال نمایشی که در اصفهان قدمت چندین ساله داشت نمایش‌های طنز بود که متاسفانه چند سالی است که ما آن نمایش‌ها را نداریم. هنرمندان ما باید بتوانند ضمن رعایت اصول نمایش، آثاری را خلق کنند که بتواند با عامه مردم ارتباط برقرار کند.»
یک هنرمند اصفهانی: اردیبهشت تئاتر رستاخیز تئاتر ایران است
 اردیبهشت تئاتر یک عنوان بسیار زیباست که می‌توان آن را جشن سالیانه تئاتر، بهار تئاتر و یا رستاخیز تئاتر ایران نامید.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از ستاد خبری اردیبهشت تئاتر، "احسان جانمی" از هنرمندان جوان و فعال اصفهان مهمترین مشکل این مراسم را انتخاب افراد برگزیده دانست و گفت: «چرا نباید مرکز هنرهای نمایشی بر انتخاب افراد در استان‌ها نظارت داشته باشد؟  چرا باید مبنای انتخاب افراد، آشنایی با مسئولان و یا مثلا پیش‌کسوت بودن فرد باشد؟»
وی با طرح این سوالات مبنای انتخاب افراد مورد تقدیر در این مراسم را زیر سوال برد و ادامه داد: «اگر مبنای انتخاب این است که از بین همه کسانی که در طول سال فعالیت می‌کنند یکی را انتخاب کنیم، چرا به بهانه اینکه مثلا از فلانی سال گذشته تقدیر شده امسال تقدیر نکنیم، به تلاش افراد ارج نمی‌نهیم؟ چرا نباید از کسانی که هر سال موفق هستند، تقدیر شود؟»
این هنرمند اصفهانی نگاه خود را به مراسم اردیبهشت تئاتر اینگونه توصیف کرد: «اردیبهشت تئاتر یکی از بهترین ایده‌های مرکز هنرهای نمایشی در طول سال‌های گذشته بوده که هر سال هم باشکوه‌تر برگزار می‌شود. این حداقل دلخوشی هنرمندان تئاتر است که در واقع، جنبه معنوی این اتفاق بیشتر اهمیت دارد. من در طول سال گذشته 7 نمایش در استان اجرا کردم و اکنون صاحب تئاتر خصوصی هستم. ولی اعتقاد دارم این دلیل موجهی نیست که چون سال گذشته تقدیر شده‌ام، امسال به فعالیتم بهایی داده نشود.»
وی با بیان اینکه مشکل ما در اصفهان سالن تئاتر نیست، بلکه مشکل در نحوه اداره تالارهاست، ادامه داد: «ما در استان اصفهان به لحاظ تعداد سالن یکی از بهترین استان‌های ایران هستیم. ولی در ارتباط با اداره آنها متولیان با هنرمندان همکاری نمی‌کنند. ما در این سال‌ها خواستیم یکی از تئاترهای قدیمی را که مرحوم "ارحام صدر" در آن اجرا داشته احیا کنیم و به عنوان یک نهاد خصوصی وارد شدیم، ولی متاسفانه از آن زمان به بعد مرتب در کار ما کارشکنی می‌کنند.»
این نویسنده و کارگردان تئاتر در مورد نهادهای حامی تئاتر در استان اصفهان نیز گفت: «بین شورای فرهنگی و تفریحی شهرداری با حوزه هنری همگرایی نیست و آنها زیر یک پرچم نیستند. مدیر کل ارشاد ما و همین‌طور مسئول انجمن هنرهای نمایشی افراد دلسوز و فعالی هستند و نهادهای دیگر باید برنامه‌های خود را با این ارگان‌های اصلی هماهنگ کنند. استانداری و شهرداری اصفهان اگر می‌خواهند حامی تئاتر باشند باید در کنار اداره کل ارشاد به حمایت‌های خود ادامه دهند.»
جانمی در پایان در ارتباط با حمایت‌های مرکز هنرهای نمایشی از تئاتر اصفهان گفت: «اگر امسال هم هیچ کمکی از سوی مرکز به تئاتر استان نشود، متاسفانه همان اتفاقات سال گذشته رخ خواهد داد. شما ببینید در حال حاضر بودجه تئاتر بسیار بیشتر شده و فعالیت‌ها هم بسیار گسترده‌تر شده ولی مشکلات ساختاری همچنان پا برجاست. مشکل این است که برنامه‌ای برای رفع این ایرادات ساختاری وجود ندارد. برنامه‌های مرکز هنرهای نمایشی برنامه‌های جشنواره‌ای است، ولی برای تولیدات گسترده تئاتر برنامه نداریم.»