گزارشی از جشن انجمن نمایشگران خیابانی خانه تئاتر

رضا آشفته: اعضای انجمن نمایشگران خیابانی در تالار بتهون گردهم آمدهاند تا در کنار علاقهمندان، متولیان و حامیان این حوزه تئاتری جشن خود را برگزار کنند.
"حمیدرضا مرادی"، رییس این انجمن در ابتدا به قرائت پیام روز جهانی تئاتر میپرداخت، و در ادامه با اشاره به اینکه اعضای این انجمن نهال زیتونی را مقابل مجموعه تئاتر شهر به نشانه صلح و دوستی کاشتهاند، گفت: «امیدواریم که نهال انجمن نمایشگران خیابانی نیز با حمایت مسوولان به درختی تنومند تبدیل شود. امیدوارم که نمایشگران خیابانی فعالتر از گذشته در صحنه حاضر باشند تا سرافرازیها محقق شود.»
"پری ناز آلآقا"، یکی از داوران جشنواره فجر نمایشهای خیابانی، در ادامه این جشن به قرائت بیانیه هیأت داوران پرداخت که آنان خود را نه به عنوان داور بلکه به عنوان یک همکار و هم صنف معرفی میکردند.
علاوه بر او، حامد حسینزادگان، علیرضا دهقانی و حامد اویسی تهرانی از دیگر داوران این دوره بودند. آنان در بخش طرح و ایده به ترتیب جایزه رتبه اول را به "شاهد پیوند" نویسنده "انسان هستهای"، رتبه دوم را به "علیرضا خطیبزاده" نویسنده "خوانی دیگر برای رستم" و رتبه سوم را به "جمشید عسگری" نویسنده "غنی" اهدا کردند.
همچنین در این بخش از "سامان خلیلیان" برای نمایش "شما چی میگید؟" و "پروانه علی ضامنی" برای نمایش "مسافر زمان" و "حمیدرضا نوری" برای نمایش "کانال کمیل" تشکر شد.
در بخش کارگردانی، رتبه اول "علیرضا خطیبزاده" برای نمایش "خوانی دیگر برای رستم"، رتبه دوم "سامان خلیلیان" برای "شما چی میگید؟" و رتبه سوم "مسعود مهرابی" برای "عشق + عشق" و "جمشید بهرامی" برای "توهم تک بعدی" شدند.
جایزه بخش کارگردانی را "اصغر همت" و "شهرام کرمی" اهدا کردند.
در بخش بازیگری زن، رتبه اول "نرگس خاککار" و رتبه دوم به "ژیلا اصلانی" رسید. همچنین تقدیر از آیدا عادلپور، بازیگر معلول ذهنی که در نمایش فرشتهها میآیند بازی کرده بود، انجام شد.
در بخش بازیگری مرد "محمد ساربان" و "کمالالدین شفیعی" جوایز رتبه اول تا سوم را به ترتیب به "آرش شمس" و "آرش غلامی" به طور مشترک اول، "حسام خلیلینژاد" و "بهرام شرفی" به طور مشترک دوم و "محمود موسوی" و محمد هادی عطایی" به طور مشترک سوم اهدا کردند.
در بخش طراحی صحنه "علی نوریان"برای "دنکیشوت" حائز رتبه اول، "مهدی حبیبی" برای "اعترافات یک مستأجر" حائز رتبه دوم و "اسماعیل سرامی"برای "منچ"حائز رتبه سوم شدند.
در بخش طراحی لباس "ژوبین غازیانی" و "علی تقیزاده" برای اهدای جوایز روی صحنه رفتند. در این بخش رتبه اول به "آوا صدیقنیا" برای "توهم یک بعدی"، رتبه دوم "زیبا سبحانی" برای "سین اصلی" و "اعتیاد" و رتبه سوم "رویا روحانی اخوانی" برای "دیگر برای رستم" تعلق گرفت.
در ادامه، گروه نمایش "سرزمین من ایران" کاری را اجرا کردند که در 22 بهمن 88 موفق به 31 بار اجرای این نمایش در یک روز شده بود و به همین خاطر در کتاب رکوردهای گینس این رکود شکنی ثبت شده است. متأسفانه این اجرا نمیتوانست بیانگر تاریخ حماسهها و شور ملی و انقلابی باشد با آن که سعی کرده بود در چنین راستایی حرکت کند.
در ادامه برنامه هیأت داوران متشکل از پریناز آلآقا، علیرضا دهقانی و حامد اویسی برای اهدای جایزه دیگر برندگان روی صحنه رفتند.
آنان در بخش موسیقی رتبه اول را به "مهدی سالمیان" برای "تراژدی آب"، رتبه دوم را به "محمدرضا غفوری" برای "به سرعتگیر نزدیک میشوید" و رتبه سوم را به "پروانه علی ضامنی" برای"مسافر زمان" و "رسول حقشناس" برای "فرشته میآیند" اهدا کردند.
در بخش پوستر و بروشور رتبه اول به "محمدرضا غفوری" برای "به سرعتگیر نزدیک میشوید"، رتبه دوم "علی دوریان"برای "شما چی میگید؟" و رتبه سوم "پروانه علی ضامنی" برای "مسافر زمان" اهدا شد. در این بخش از "عمار لویی" برای "تیک تاک"، "شاهد پیوند" و "فاطمه نصرتی" برای "انسان هستهای" و "حمید نیکخواه" برای "درد مشترک" تقدیر شد.
همچنین هیأت داوران لوح اخلاق را به "میثم سرآبادانی" اهدا کرد. جایزه نگاه ویژه به نمایشهای ملی، مذهبی و آیینی به ترتیب رتبه اول به "مهدی سالمیان" برای "تراژدی آب"، رتبه دوم به "علی اصغر خطیبزاده" برای "خوانی دیگر برای رستم" و رتبه سوم به "اسماعیل سرامی" برای "منچ" رسید.
همچنین انجمن نمایشگران خیابانی در بخش ویژه برگزیدگان سال 88 نیز جوایز ویژهای را به برگزیدگان اهدا کردند. برای این منظور فرزاد هوشیار، فرهاد خسرویفر، جواد اعرابی و حمیدرضا مرادی روی صحنه رفتند.
در بخش کارگردانی، "مسعود مهرابی" رتبه اول، "میلاد عبداللهی" رتبه دوم، "پروانه ضامنی" رتبه سوم، "حامد اویسی" رتبه چهارم و "شاهد پیوند" رتبه پنجم حائز رتبه شدند.
در بخش بازیگری وحید میریونسی، محمد هادی عطایی، آرش غلامی، محمد موسوی و هادی ولیلو حائز رتبه اول تا پنجم شدند. در بخش طرح و ایده نیز به ترتیب پروانه علی ضامنی، حمیدرضا نوری، امیر اسماعیلی، میلاد عبداللهی و اکبر قهرمانی اول تا پنجم شدند.
در بخش دیگری که به منظور قدردانی از حامیان تئاتر خیابانی صورت گرفت، منوچهر اکبرلو، عبدالرسول فریدزاده، لیلا جواهری و اصغر همت روی صحنه رفتند.
در این بخش از محمود اقدم رییس فرهنگسرای رازی، فرزاد هوشیار رییس فرهنگسرای نیاوران، علی سلیمانی دبیر جشنواره ملی تئاتر جوان، کیومرث مرادی، شهرام کرمی مدیر مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مجید جعفری رییس تئاتر آزاد، عبدالرضا فریدزاده، فرهاد خسرویفر، جمشید اکبرزاده، جواد عزتی، سامان خلیلیان، علی ثامنی، مریم معترف و حسین عاطفی تقدیر شد.
همچنین در ادامه برنامه، تقدیری از "شاهین وکیلیان" بازیگر جوان، پرنیان عسگری بازیگر خردسال و محمدباقر صفالو بازیگر کهنسال صورت گرفت.
در بخش پایانی برنامه نیز رونمایی از کتاب "تئاتر خیابانی" نوشته منوچهر اکبرلو، با همکاری فرزاد هوشیار و ژوبین غازیانی که توسط انتشارات افراز منتشر شد. انجام شد، در این خصوص "منوچهر اکبرلو" به نبود منبع و مرجع خاص و لازم برای اجرای نمایش خیابانی و نا آشنایی دانشجویان با محتوای تئاتر خیابانی اشاره کرد و اظهار امیداواری کرد که این کتاب با نقد دیگران پیگیری شود.
در بخش برگزیدگان مسابقه عکاسی نمایشهای خیابانی، که با دبیری حمیدرضا نوری برای نخستین بار برگزار شده بود، نوری گفت: «با فراخوانی که در بهمنماه ارائه کردیم، 163 عکس از 16 عکاس به دستمان رسید.»
در این بخش "علیرضا ثامنی" رتبه اول، "لیلی صدیق" رتبه دوم و "بهاره گلخند" حائز رتبه سوم شدند.
همچنین در پایان مراسم مدالیوم خانه تئاتر به دلیل همکاری و پیگیری و حمایتهای خاص "مرتضی وکیلیان" به این فعال تئاتر خیابانی اهدا شد.