در حال بارگذاری ...
...

خبرهایی از اردیبهشت‌ تئاتر ایران در استان گیلان

خبرهایی از اردیبهشت‌ تئاتر ایران در استان گیلان

سومین مراسم اردیبهشت تئاتر ایران که از دوم اردیبهشت از همدان کار خود را آغاز کرده است شانزدهم این ماه به استان گیلان می‌رسد. برگزاری این مراسم در استان‌های مختلف صحبت‌های بسیاری را در نزد هنرمندان در پی داشته است.

به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از ستاد اردیبهشت تئاتر ایران، "حسین سرپرست"، هنرمند فعال استان گیلان در این ارتباط گفت: «اردیبهشت تئاتر ایران می‌تواند روح تازه‌ای در تئاتر کشور بدمد، البته در صورتی که از قاعده صحیحی برای تجلیل و اشاره به موفقیت‌های هنرمندان جوان پیروی کند. امیدوارم این مراسم بتواند شروعی برای تولید تئاتر با کیفیت در سطح استان‌های کشور باشد».
وی افزود: «برگزاری این مراسم در فصل بهار که فصل رویش است، به هنرمندان نیرو و انرژی می‌بخشد. نفس این کار جالب است؛ اما فکر می‌کنم باید تعریف درستی از برگزاری این مراسم ارائه کرد تا هنرمندان با روحیه بهتری به سراغ سالی که پیش رو دارند، بروند. به نظر من اگر برگزارکنندگان این مراسم فارغ از بخش تجلیل از هنرمندان، کمی علمی‌تر و تخصصی‌تر پیش بروند، می‌توانند موفق‌تر باشند.»
سرپرست درخصوص بخش تجلیل و تقدیرها گفت: «ناظران مرکز هنرهای نمایشی باید نظرات خود را بر این تقدیر و تشکرها بیشتر کنند تا روشن شود مبنای این تقدیرها چیست؟ باید برای معرفی این افراد شاخصه‌هایی در نظر گرفته شود و کسانی تقدیر شوند که تاثیری در رشد کیفی هنر تئاتر در سطح استان داشته باشند. این که صرفا کسی مدام جلوی چشم همه باشند و مسئولان هم راحت‌ترین راه را انتخاب کرده و از او تقدیر کنند که درست نیست. این مسئله در استان گیلان کارشناسی نشده و معتقدم وقتی کار کارشناسی صورت نمی‌گیرد عده کمی راضی و تعداد زیادی از شرایط ناراضی خواهند بود.»
او در ارتباط با دیگر مشکلات این استان در زمینه اجرای تئاتر گفت: «تئاتر ما در استان گیلان بسیار تحت تاثیر دخالت مدیران است. متاسفانه حوزه تئاتر حساسیت برانگیز است و به همین دلیل مدیران کل تلاش می‌کنند تا خودشان هم بر این هنر نظارت داشته باشند. این دخالت مستقیم کل برگزاری مراسم اردیبهشت تئاتر ایران را سلیقه‌ای می‌کند و مراسم از صداقت و یکدستی خود خارج می‌شود.»
"سرپرست" درباره مشکل آموزش در استان گیلان گفت: «بحث آموزش تئاتر در کل کشور و خصوصا در بخش آکادمیک آن بسیار دچار مشکل است و درعین حال ترجمه‌های بدی هم که در بازار هست، باعث شده تئاتر ما افول کند. امروزه مدرک اهمیت بیشتری نسبت به خود تئاتر پیدا کرده است. آموزش باید برای خودش مقدمات و قاعده‌ای داشته باشد. اگر ما مثلا یک کارگاه سه روزه برگزار کنیم و این روند ادامه پیدا نکند این جریان به جای خاصی نمی‌رسد. یک استاد بزرگ تئاتر هم نمی‌تواند همه چیز را در سه روز توضیح دهد.»
وی در توضیح دیگر مشکلات تئاتر استان گیلان افزود: «یکی دیگر از معضلات تئاتر گیلان، نداشتن یک رسانه است و دیگری نبود محل مناسب برای آموزش تئاتر. ما هنوز در این استان یک پلاتوی نمایش نداریم و حتی کسی به این مسئله فکر هم نکرده‌اند که باید یک کارگاه آموزشی که فقط هدف آموزشی داشته باشد برای استان تاسیس شود.»
سومین جشن اردیبهشت تئاتر ایران که از دوم اردیبهشت در همدان آغاز شده، 30 اردیبهشت در شیراز پایان می‌یابد.

مدیرکل تئاتر استان گیلان: اردیبهشت تئاتر ایران بهانه خوبی است تا هنرمندان را دور هم جمع کنیم
از آنجایی که استان گیلان اولین استان بنیانگذار تئاتر در ایران است، ما بر خود لازم می‌دانیم که اردیبهشت تئاتر ایران را به بهترین شکل اجرا کنیم و به همین مناسبت برنامه‌ریزی‌های مفصلی نیز در این زمینه انجام شده است.
به گزارش دریافتی سایت ایران‌تئاتر از ستاد خبری اردیبهشت تئاتر ایران، حمید پورعیسی، مدیرکل تئاتر استان گیلان، ضمن اعلام این خبر می گوید: لزوم برگزاری مراسم اردیبهشت تئاتر ایران را در ایجاد همدلی، هماهنگی، انسجام و ایجاد فضای محبت‌آمیز در بین اصحاب هنر خواند و گفت: «من در مراسم سال گذشته اردیبهشت تئاتر ایران در استان گیلان شاهد این امر بوده‌ام و فکر می‌کنم تئاتر در تمامی استان‌های ایران احتیاج به چنین فضایی دارد تا به این وسیله بتوان هنرمندان را گرد هم جمع کرد؛ چراکه این نشست‌ها تاثیرات عاطفی، روحی و روانی بسیار خوبی بر آنان دارد.»
پورعیسی با اشاره به آمادگی این استان برای برگزاری مراسم اردیبهشت تئاتر گفت: «ما علاوه بر اینکه می‌خواهیم فضا را هم از لحاظ فنی و کیفی آماده‌تر کنیم، تلاش داریم تا به لحاظ آموزشی نیز سطح هنرمندانمان را ارتقا دهیم و مشکلات را پیگیری و برطرف کنیم.»
او در خصوص وضعیت تئاتر در استان گیلان گفت: «شرایط تئاتر در استان گیلان از جهاتی رضایت بخش است؛ چراکه ما نیروهای فعالی داریم که توانمندی‌های بسیار خوبی دارند؛ اما متاسفانه این افراد از توانایی‌های خود به خوبی استفاده نمی‌کنند و آثارشان بیشتر تقلیدی است. آن‌ها هنوز نتوانسته‌اند آن‌طور که باید و شاید به نیاز جامعه خود پی ببرند و همگام با آن پیش بروند.»
پورعیسی افزود: «ما به آن ها اعلام کرده‌ایم که از لحاظ آموزشی هر امکاناتی را که بخواهند در اختیارشان قرار می‌دهیم؛ اما متاسفانه هیچ استقبالی از سوی آنها صورت نمی‌گیرد و فکر می‌کنم اردیبهشت تئاتر ایران تنها بهانه‌ای است تا بتوان آن‌ها را دور هم جمع کرد.»
وی در پایان در گذشت زنده‌یاد "کیومرث ملک‌مطیعی" و "حمیده خیرآبادی"، دو هنرمند برخاسته از استان گیلان را به جامعه هنری کشور تسلیت گفت و افزود: «فکر می‌کنم با این پیشینه و هنرمندانی که در استان گیلان وجود دارند، وظیفه ما این است که از این فرصت استفاده کنیم و در تجلیل از عزیزانمان که امروز در سراسر ایران به هنرنمایی مشغول هستند، پیشگام باشیم.»
اردیبهشت تئاتر ایران از دوم اردیبهشت کار خود را در استان همدان آغاز کرده و 30 اردیبهشت 89 در شیراز پایان می‌یابد.
یک هنرمند فعال استان گیلان: نباید مراسم اردیبهشت تئاتر ایران به همین جا ختم شود
«هر بهانه‌ای برای گردهم‌آیی بچه‌های تئاتر غنیمتی است، اما اگر همه چیز به همین جا ختم شود و به عنوان رفع مسئولیت از طرف هر کسی باشد، خوشایند نیست، چراکه برگزاری این مراسم باید جرقه‌ای باشد تا ما سال را با برنامه بهتری پیش ببریم.»
به گزارش ستاد اردیبهشت تئاتر ایران، ابوذر مظاهری جلالی، هنرمند فعال استان گیلان گفت: «در خصوص مشکلات اجرای نمایش در استان گیلان، خوشبختانه تئاتر در استان گیلان به سمتی می‌رود که چندان هم درگیر سالن نیستیم و آثار خود را در هر جایی که باشد به اجرا می‌گذاریم. دغدغه امروز ما در استان دغدغه تجهیزاتی نیست. دغدغه ما این است که تئاتر در سفره فرهنگی دیده نمی‌شود. تا زمانی که این هنر تبدیل به یک اصل نشود و در سبد خانوار قرار نگیرد فایده‌ای ندارد.»
جلالی در خصوص مشکل آموزش در این استان افزود: «متاسفانه در رشته‌های هنری و خصوصا تئاتر، هرکسی به خود اجازه می دهد تا خود را کارشناس بداند. آدم‌هایی هستند که بدون اینکه آموزشی ببینند مجوز اجرا می‌گیرند و احساس خطر هم نمی‌کنند! متاسفانه هیچ فیلتری درباره این قبیل افراد وجود ندارد و هر کسی که حتی یک نمایش دیده باشد به خود این اجازه را می‌دهد که وارد فضای این هنر شود و در آن فعالیت کند. اگر می‌خواهیم تئاتر مان پیشرفت کند و تماشاگر داشته باشیم، باید از پایه و از کودکی به مسئله آموزش توجه کنیم. این روزها هر کسی که بتواند یک موسیقی اجرا کند و لباس رنگی بپوشد می‌تواند مجوز اجرای نمایش کودک بگیرد. این افراد سلیقه مخاطب ما را نازل می کنند و متاسفانه این‌ها هستند که تماشاگران را به اشتباه پرورش می‌دهند. به نظر من برای رهایی از این شرایط باید حساسیت درباره آموزش‌ها بیشتر شده و سیاست‌های جدیدی در این باره پی‌ریزی شود.»
سومین جشن اردیبهشت تئاتر ایران که از دوم اردیبهشت در همدان آغاز شده 30 اردیبهشت در شیراز پایان می‌یابد.